TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayrak sualtında dalgalandı

Engellilerin sualtı faaliyetlerine katılmalarına olanak sağlayan Sekader, bu kez İzmir’in kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında su altında bayrak açtı

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2014 06:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayrak sualtında dalgalandı

DAVUT İPEK

Engellilerin sualtı sporu faaliyetlerine katılmalarına olanak sağlayan Sekader, bu kez İzmir’in kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde su altında Türk bayrağı açtı. Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren dernek başkanı Mehmet Aktekin şunları söyledi, “Seferihisar Engelliler, Korumaya Muhtaç Çocuklar, Alternatif Su Sporları Derneği (SEKADER) yaklaşık altı yıl önce gönüllülük esasına dayalı olarak kuruldu. Derneğin en güzel ve gurur duyduğu noktalardan birisi şudur ki özellikle altını çiziyorum, Türkiye’de ilk kurulan engelli sualtında fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri de veren bir dernektir. Türkiye’de kamu yararına çalışan, şu ana kadar engellilere su altında dalış faaliyetleri yaptıran resmi hiçbir dernek yoktur.”

“BU İŞTE GÖNÜLLÜLÜK ESASTIR”

Kurdukları derneğin ve engellilere yönelik yaptıkları çalışmaların Türkiye’de bir ilk olduğunu da belirten Aktekin, “Biz bu konuyla ilgili Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve ortalama 400 tane engelliye hiçbir ücret almadan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de sponsorluğunda engellilere tüplü dalış aktivitesi yaptırıyoruz. Gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan bir derneğiz. Altı yıldan beri Doğanbey Sakızağacı mevkiinde faaliyet gösteriyoruz. Tamamen engellilere sosyal aktivite ve rehabilitasyon ile ilgili, suyun kaldırma gücünü de kullanarak, fizik tedavi ve aynı zamanda moral motivasyon açısından da bir aktivite sağlamayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen engelli gruplarına Sekader farklı programlar çerçevesinde hizmet vermekte. Bunların içerisinde cankurtaranlık hizmeti, yüzme kursu, tüplü dalış aktivitesi ve kamp hizmetleri gibi birçok faaliyet var. Uluslararası ve Avrupa Birliği projelerine de imza atan Sekader, önümüzdeki yıllar içerisinde Ege Bölgesi’ndeki tüm belediyelerle, engellilere yönelik projeler yapmak adına hazırlıklar içerisine girdi. Yapacağımız projeler, belediye bünyesine bağlı bulunan Engelli Kent Konseyleri’nin de içerisinde bulunan engellilerin kamp alanımızda hizmet almaları için çalışmalarda bulunacağız. Bununla ilgili yazmış olduğumuz iki tane Avrupa Birliği projesinin de cevabı dernek tarafından beklenmektedir. Bakanlıkta şu an dosyası bekleniyor. Dernek yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın hiçbiri maaş almamakta ve bu konuyla ilgili yapmış oldukları tüm faaliyetleri gönüllülük esasına dayalı olarak yapmaktadırlar. Derneğin ana sponsoru Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Liman Başkan Yardımcısı Yaşar Karabacak’tır” dedi.

 

“KENDİ İHTİYAÇLARINI KENDİLERİ KARŞILAYABİLECEK”

Kurulan kamp alanının son derece donanımlı olduğunu söyleyen Aktekin sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Kamp alanımız Seferihisar Doğanbey Sakızağacı bölgesinde bulunan on dönümlük bir arazidedir. Bölgenin en büyük özelliği ise engellilerin duş, tuvalet, giyinme kabinleri ve denize giriş platformlarının hazır olmasıdır. Yani tekerlekli sandalyeyle gelen tüm engelliler gün içerisinde hiç kimseden destek almadan, kişisel ihtiyaçlarını tek başlarına karşılayabilecekleri bir platform oluşturuldu. Bunların içerisinde engelli duşları, engelli tuvaletleri, denize giriş platformları da olmak üzere dizayn edilmiş bir kamp alanı. Kamp alanımız on dönüm ve denize sıfır bir alanda kurulmuş durumda. Tamamıyla ana tüzüğü engellilerin kullanımına açılmış ve engelli ailelerinin kullanımına açılmış, farklı projelerde ve faaliyetlerde hizmet veren, kamu yararına çalışan bir dernek.”

İZMİR’İN KURTULUŞU İÇİN BAYRAK AÇILDI

İzmir’in kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla Doğanbey Sakızadası civarında bir dalış gerçekleştirdiklerini ve su altında Türk bayrağı açtıklarını belirten Aktekin, “Bir bayrak açma etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinlik şöyle gerçekleşti, Sekader dernek yönetimi olarak biz İzmir’in kurtuluş programında bir faaliyet gerçekleştirmek istedik. Bu faaliyet programı içerisinde Gaziemir Belediyesi’nden de katılım sağlayan engelli derneklerinin de katılmış olduğu bir program içerisinde suyun altında Türk bayrağını açarak, İzmir’in kurtuluş programları çerçevesinde bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Sekader’in de İzmir’in kurtuluşunda etkinlikler çerçevesinde ufak da olsa bir destek sağlamasını hedefledik. Seferihisar’daki Doğanbey bölgesinde gerçekleşti bu etkinliğimiz. Su altında bir Türk bayrağı açtık, İzmir’in kurtuluşunu sembolize etmek adına. En yakın projemiz Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile gerçekleştireceğimiz bir proje. Projenin içeriği Gaziemir bünyesinde bulunan otuz tane engelli vatandaşımız ve otuz refakatçileriyle beraber, altmış kişilik bir grubu altı gece yedi gün olmak kaydıyla, sabah, öğle ve akşam yemeklerini yiyebilecekleri ve kamp içerisinde eğitim alabilecekleri bir program gerçekleştireceğiz. Bu programda cankurtaranlık, tüplü dalış ve yüzme eğitimlerinin verileceği bir kamp ortamı oluşturacağız. Bu proje şu an belediyede imza aşamasında. Tahmin ediyorum ki birkaç gün içerisinde neticelenecek olan bir program. Bu ayın sonunda da Gaziemir bünyesinde bulunan ve evde sosyalleşemeyen engelli vatandaşlarımıza yönelik, sosyal faaliyet projesi kapsamında bir program hazırlıyoruz. Şu an gelecek olan altmış misafirimizin eğitim ve kamp hizmetlerini planlayıp programlıyoruz. Gaziemir’de yaşayan altmış misafirimizi Sekader kamp alanımızda ağırlayacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.