TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fuar’da geri sayım başladı

29 Ağustos -7 Eylül arasında bu yıl 83.sü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda geri sayım başladı. Dünya’nın en köklü uluslararası fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 83. kez 29 Ağustos’ta açıldı. Geçen yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiği fuarda, bu yıl da çeşitli etkinlikler ve konserler gerçekleşti. Fuar 7 Eylül 2014 tarihinde kapılarını kapatacak

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2014 06:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fuar’da geri sayım başladı

DİLEK BAKIRKAYNAK

“Savaş sokakta kazanılır”

17 yıl önce “Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” diyerek yola çıktıklarını belirten DİSK EMEKLİ-SEN Tüm emekliler Sendikası MYK üyesi Haldun Sulanç, “Savaşta sokakta kazanılır” dedi.

Seslerini duyurmak adına bu yıl 83.sü düzenlenen  Uluslararası İzmir Enternasyonal Fuarı’nda  5 şubenin bir arada olduğu stant açtıklarını belirten Sulanç, “ Sendikamızı kapatmak isteyenlere inat direndik, sendikamızı kapattırmadık. Çünkü, Türkiye’nin imzaladığı ve taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, çalışan, emekli ayırımı yapmadan herkese sendika kurma ve üye olma hakkı tanımıştır. Bu hak aynı zamanda anayasamızın 90. Maddesi ile teminat altına alınmıştır. Bizde bu hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

 “TEMSİLCİLİK SAYISINA YÜKSELİŞ”

Ege bölgesinde 15 civarında  temsilciliklerinin olduğunu belirterek hedeflerinin 40 olduğunu dile getiren Sulanç, “61 faal şube, 40 temsilcilik, 100 şubeli 100 bin üyeli sendika olmayı hedefliyoruz. Şu an itibari ile 60 binin üzerinde üyemiz var. Uluslararası İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açtığımız stant ile sesimizi duyurmayı amaçlıyoruz. Yaptığımız farklı çalışmalar, paneller, mitingler, basın açıklamaları ile emeklilerin sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Ülkemizin demokratik yaşamını “demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” sloganıyla demokratik mücadelemizi veriyoruz. Emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

İYİLEŞTİRME TALEPLERİ

Emeklilerin sosyal yaşam haklarının iyileştirilmesi için çeşitli taleplerde bulunduklarını ifade eden DİSK EMEKLİ-SEN Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, lokallerden, huzur evlerinden, rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmak istediklerini belirterek, “Bu anlamda mücadelemize devam ediyoruz. Ülkemizdeki bütün emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi yönünde destek bekliyoruz. Bizler aynı zamanda uluslararası sendika olan FERPA’nın üyesiyiz” şeklinde konuştu.    

“ZİYARETÇİLERİMİZ EKSİLMEDİ”

Emekli Sen Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz’da kurdukları standa ilginin yoğun olduğunu belirtti ve bu anlamda ki memnuniyetlerini ifade ederek, “Sesimizi duyurmak adına açtığımız stantta büyük ilgi gördük. Diğer şubelerimiz ile birlikte broşürlerimiz dağıtarak sendikamızı tanıtma ve sıkıntılarımızı dile getirme imkanı yakaladık. Ve bizler bu ilgiden memnunuz. Sesimizi ne kadar duyurabildik bilmiyoruz fakat bizleri ziyaret ederek sıkıntılarımızı dinleyenlere destekleri esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Fuar açıldığı günden bugüne yaklaşık 500 kişi bizleri ziyaret etti. Bugünde Konak Belediyesi meclis üyelerimizden Murat Erginci ve ekibi ziyaret ederek bizleri mutlu etti. Umarım taleplerimiz, isteklerimiz yetkililere ulaşmıştır. Emekliler olarak gidebileceğimiz, bir araya gelebileceğimiz bir yer tahsisi, dinlenme tesisi dileğimizi de yineleyerek, imkanlarımızın iyileştirilmesini diliyoruz” dedi.

 

TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ

Konak Belediyesi’nin desteği ile aynı zamanda Karşıyaka ve Balçova Belediyelerinin de katkılarıyla 20 çocuk sünnet oldu.

Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin genelde 4.sünü düzenlediği Konak Belediyesi ile ilkini düzenlediği sünnet şöleni görselliği ve sürprizleri ile eğlendirdi. Dernek Başkanı Yakup Çardak, belediyelerin kıyafet ve ihtiyaç desteği vererek düzenledikleri şölende emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, "Dernek olarak ilk meşaleyi İzmir’den yaktık. 1996 yılından bugüne kadar bu meşale yanmaya devam ediyor. Dernek olarak birçok faaliyetlerde yer alarak ev sahipliği yaptık.  Bugünde 20 çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Sünnet şöleninde Roman Bandosu, Konak Roman Bigment (Roman Yıldızları) ve Roman sanatçı Çılgın Cemal sahne alarak hem çocukların hem de ailelerinin eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

 

SOFRANIZIN LEZZETİ “UŞAK TARHANA”

Mevsiminde yapılır bin bir zahmetle, büyüklerinize artık zahmet ettirme..!

Özellikle kış aylarında tarhana çorbası neredeyse bir gelenek haline gelmiş damak zevklerinden bir tanesidir. Tarhanayı yapmak kıvamını tutturmak o kadar da kolay değildir aslında. Her evin tarhanasında ayrı bir lezzet, ayrı bir tat vardır. Uşak Tarhana’da fuarda yerini almış farklı lezzetlerden sadece bir tanesi.

Tarhana çorbası, sabah kahvaltıları dahil her öğün yenebilir. Her türlü yiyeceği kurutarak saklamaya çalışmışlar ve yoğurdun saklanması için de Tarhana çorbasını bulmuşlardır. Önemli bölümü yoğurttan oluşan Tarhana çorbası besleyici olduğu kadar kuru toz şeklinde olduğu için uzun süre saklanabilir. Türkiye'de Tarhana çorbasının birçok türünü bulabilirsiniz. Türkiye'de Uşak, Denizli, Kahramanmaraş şehirlerinde ve Beypazarı'nda ünlüdür.

Yörelere göre değişmekle birlikte genellikle yoğurtnaneun, kırmızı biber, yeşil biber, istenirse soğan iyice kıyılıp parçalanarak karıştırılır. Ovularak hamur haline getirilen harç, bir kap içinde üstü bir bezle örtülerek mayalanması ve kabarması için en az bir hafta bekletilir. Bekleme süresi tarhananın türünü belirler. Görece daha uzun süre mayalanmaya bırakılan tarhana ekşi tarhana olur, daha az bekletilerek kurumaya alınan (işleme sokulan) tarhana tatlı tarhana olur. Mayalanan harç, parçalar halinde bir yörük dokuması ya da bez üzerine dizilir ve açık havada, gölgelik bir yerde kuruması beklenir. Kuruyunca da elle ovulup toz haline getirilerek, bazı yörelerde ise daha büyük parçalar ya da simit halinde kurutularak saklanır.

İşletme sahibi Fatma Gül, tarhana yapımında dair ufak tüyolar vererek Uşak’ta Sivaslı ilçesinin tarlalarından toplanan biberler ile yapılan Uşak Tarhana’ya ilginin yoğun olduğunu belirterek, “Tüketiciler kaliteyi bilmese de, damak zevkini biliyor. İyi bir tarhanada domates olmaz. Yoğurt, soğan ve biber ile yapılan tarhanalar lezzetlidir” dedi.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK “SPRAY TATTOO”

Mozz-Art geçici dövme seti ile dakikalar içinde hiçbir acıya katlanmadan kendi dövmenizi yapabileceksiniz.

İnsanlık tarihi boyunca çeşitli boyalar ve tekniklerle hemen hemen herkes vücudunu süslemiştir. Dövme bir çeşit vücut süsleme sanatı olup, yüzyıllar boyunca kendini ifade etme yöntemi olarak kullanılmıştır. Günümüzde püskürtme yöntemiyle vücut süsleme özellikle Avrupa ve Amerika'da çok yaygındır. Birbirinden farklı Mozz-Art geçici dövme seti stickerları ile dakikalar içinde farklı desenlerde dövmeler yapabileceksiniz. 

(DARK BLUE) GERÇEK DÖVME RENGİ

Türkiye’de bir ilk olan Mozz-Art Spray Tattoo ve Sprey Henna ekibi olarak Spreyleme yöntemiyle dövme ve vücut süsleme uygulamasını 2013'den bugüne Türkiye'de uygulamakta olduklarını belirten Atilla Tığrak, tüketiciye sundukları kişisel kullanım setlerinin patentli ve telif haklarına sahip olduğunun altını çizdi.

 Türkiye'de ve Dünya'da bu uygulamayı yapabilen sayılı firmalardan olduklarını vurgulayan Tığrak, “Ortalama kalıcılık süresi 3 ila 7 gün arasında olup, tamamen doğal ve renkli gıda boyalarıyla silinebilir, hipoalerjenik özellik taşıyan bu sebeple her yaş grubuna, hatta 3 aylık bebeklere bile uygulanabilen keyifli ve eğlenceli bir vücut süsleme çeşididir. Uygulaması çok pratik olup birkaç dakikada uygulanabilen Mozz-Art Spray Tattoo ve Sprey Henna dövme boyaları FDA (Amerika İlaç ve Gıda İdaresi) onaylıdır. Aynı zamanda İTU Laboratuvarlarında da dermatolojik testleri yapılmış ve cilde zararlı hiç bir etki bulunmamıştır. Cilt dostu bir ürün olup, cilt yüzeyinde kalması ve deri altına geçmemesi nedeniyle kullanımı İslami şartlarına uygun olup Helal Sertifikaya sahiptir. 9 renkten oluşan Mozz-Art Spray Tattoo ve Sprey Henna dövme boyalarının 9 ülkeye ihracatını sağlıyoruz. Hedefimiz ise 101 ülkeye ulaşmak. Deodarant kullanımlı ilk dövme olan Mozz-Art Spray Tattoo ve Sprey Henna dövme boyaların satış fiyatı 40 Tl iken, bizler fuara özel indirim yaptık ve fiyatı 25 TL’ye düşürdük. Herkesin güvenle kullanacağı bir ürün. Aynı zamanda memnuniyetini ya da memnuniyetsizliklerini dile getirecekleri bir firma, bir isim var karşılarında. 1 dakikada kuruyabilen boyalar, suya dayanaklı fakat beğenmediğinizde çıkarmak isterseniz ıslak mendil ile sildiğinizden dövmenizden kurtulabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.