TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Senemisko’nun renkli dünyası

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASI BU OYUNCAKLARI HAKEDİYOR

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 06:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Senemisko’nun renkli dünyası

Tamamı el yapımı sağlıklı oyuncaklar üreten Senem Şenyuva Başdönmez, çocukluğunda başlayan renkli hikayesini gazetemiz okurları için anlattı

Tam bir çocuk aşığı Senem... O kadar çok seviyor ki çocukları yalnızca sevmekle kalmıyor, aynı zamanda onların hayal dünyalarına renk katıyor.

1982 İzmir doğumlu olan ve tüm çocukluğunu incik, boncuk ve tasatım ile geçiren Senem Şenyuva Başdönmez, hayat boyu çocuk kalmayı başarabilmiş nadir insanlardan. Çocukluğundan beri hayalini kurduğu iki yolun biri kapanınca kendini tasarıma vererek 9 Eylül Üniversitesi Gemoloji Uzmanlığı Mücevher Tasarımı’ndan mezun olan Şenyuva, İzmir’de bir kaç yerde çalıştıktan sonra kendine göre olamdığını anlayıp bıraktığını ve hikayesinin bununa rdından başladığını anlattı.

“Siz birşeyi yaparsınız birileri de kopyalar” diyerek sitem eden Şenyuva, ,İzmir piyasasında bu durumun çok sık yaşandığını dile getirerek, “Bu tarz şeylere sıcak bakmadığımdan çalışmadım. Daha sonra babamın yanında bir süre çalıştım. Evlilik ardından bir süre iş baktım ancak bana uygun, içime sinen bir iş bulamadım”şeklinde konuştu.

1 GECEDE DİKTİM

Eşinin eve getirdiği bir dergide gördüğü köpekten ilham alan Şenyuva, “’ Ben ne yapabilirim? Ne yapabilirim?’ diye düşündüm. Bir gecede o köpeği elimle diktim. Ertesi gün dedim ki, ‘Herşeyin siyahlaştığı, kötüleştiği bir dünyada renkli ruhumla ben çocuklara yönelik bir şey yapacağım. Sonuçta geleceğimiz onlara emanetse, onlara renk katmak gerekir. Renksiz bir çocuk da olmaz. Çocukların bu sağlıksız oyuncaklarla değil de elimizde diktiğimiz, makinaya atılabilen, annelerin babaların güvenerek alabileceği oyuncakları yapmaya başladım” dedi.

TALEP ÇOK, BENZERİ YOK

İlk olarak özel kermeslerde oyuncaklarını sergiledeiğini anlatan Şenyuva, şöyle devam etti: “Bu başlangıçta ilk yıl özel kermeslere katıldık. Saint Joseph Okulu’nun kermesine 10 oyuncak ile katıldım.Çok fazla yoktu. Ancak ertesi sene aynı kermese daha fazla oyuncakla katıldım ve gösterilen ilgi çok büyüktü. Oradan müşteriler edindik ve Ocak ayında faaliyete geçtik. El yapımı tasarımlar üzerine web sitesi açtık ve sosyal medyadan ürünlerimizi ilgililer ile buluşturduk. Logoyu hazırlarken de çok özen gösterdik. Çocuklara yönelik olması için büyük çaba sarfettik. Her alanda titizlikle çaıştık. Ardından talebin arttığını farkettik. Ne yazık ki İzmir’de bu tarz bir çalışma da yok. Talep var ancak benzeri yok.”

YÜZDE 100 SAĞLIKLI

Ürünlerin tamamen pamuk kumaşlardan dikildiğinin altını çizen Şenyuva, “ Kendim dikiyorum .İçine se elyaf koyuyoruz. Ancak çocuğun elyafa alerjisi varsa kumaş koyuyoruz. Çocuklar, tamamen koton, pamuklu kumaşlarla teneffüs ediyor. İster deterjan ile ister sabunla yıkayıp kurutulabilen oyuncaklar olmaları da en büyük artılarından biri. Aynı zamanda gelecek nesillere de kalacak olması ile hatıra özelliği de taşıyor. ‘Senin annen bununla oynuyordu’ denilebilecek oyuncaklar üretiyoruz. Türkiye’de kim annesinin oyuncağı ile oynuyor ki? Çoğumuzun yok. Ya plastik ya da kırılan oyuncaklarla oynadık hep. Bebeklere de oyuncak yok. Güvene güvene çocuklarımızın eline verebiliyor muyuz? Bizim oyuncaklarımız ise asla bozulmayacak senelerce yıkanılıp kullanılabilinecek oyuncaklar” dedi.  

YETİŞKİNLER DE OYUNCAK SEVER

Köpek, dinazor, oda süsleri, bebekler gibi bir çok renkli oyuncak ve dekor yapan Şenyuva, oyuncakların sadece çocuklar için olduğuna da katılmıyor. 7’den 77’ye herkesin oyuncakla oynama özgürlüğü olduğunu düşünen Şenyuva, aynı zamanda ev dekoru oalrak da bir çok oyuncağına talep geldiğini söylüyor. Oyuncağın yanısıra kişiye özel tasarımlar da yaptıklarını anlatan Şenyuva, özel bir tasarımcı ile çalıştığınıdile getirerek, “Oyuncak dışında süsleme amaçlı isimler yazıyoruz. Özel tasarımlarda önce müşterileri dinliyor, ne sevebileceğini anlıyor ve öyle ürün çıkarıyoruz. Öte yandan organizasyon da yapıyoruz. Çocuklar üzerine yüzde yüz pamuklu çarşaflar, Beşik ürünleri, emzirme yastıkları gibi farklı ürünler de üretiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Fiyatların 7.5 ile 50 TL arasında değiştiğini söyleyen Şenyuva, “Her oyuncak çocuğun hayal dünyasına göre değişir. Erkekler dinozorları daha çok seviyor. Anneler ise kapı süslerini tercih ediyorlar. En önemlisi uygun fiyat olması. 7.5-50 arası fiyatlarda. Özel tasarımlarda değişiyor. Ancak çok büyük fark yok. Ben herkes alsın istiyorum. Çocuklar oyuncaksız kalmasın, anneler, ‘Ben çocuğuma oyuncak alamadım’ demesin, gelsin alsın istiyorum” diye konuştu.

PEKİ HEDEFİNİZ NEDİR?

“Hedef büyük. İleride bir oyuncak fabrikası açmak istiyorum. Neden bu kadar çocuk mağazası varken büyük oyuncak firmalarında da bu tarz oyuncaklar yer almasın. Ancak öncelikli oalrak bir satış dükkanı açacağız. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. O da en kısa zamanda oyuncakseverlerimizle buluşacak.”

NEDEN OYUNCAK, NEDEN ÇOCUKLAR?

“Çocukları çok seviyor ve onlarla çok iyi iletişim kuruyorum ve onların hayal dünyası çok büyük, her saman buna inanıyorum. Keşke ben de çocuk olabilsem ve o hayal dünyasını ben de yaşayabilsem ki ben kendimi büyütmedim. Bedenim büyümüş olabilir ancak ben hala kendimi 13-14 yaşındaki kız çocuğu olarak hissediyorum. Büyüdüğüme de inanmıyorum çünkü hiç bir zaman hayata büyük insanların gözünden bakmadım, o fırsatı da kendime vermedim. Benim hep bir hayal dünyam vardı, hep o hayal dünyasıyla yaşadım ve hala o hayal dünyasıyla yaşıyorum.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.