TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelsiz Sahne

Bedensel Engelliler Sanat Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘Engelsizsiniz’ adlı tiyatro oyunu dün sanatseverler buluştu. Namık Kemal Lisesi’nin katkılarıyla sergilenen oyuna halkın ilgisi yoğun oldu

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelsiz Sahne

EMİNE ŞEKER - Bedensel Engelliler Sanat Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘Engelsizsiniz’ adlı tiyatro oyunu Namık Kemal Lisesi’nde tiyatro severlerle buluştu. Yaklaşık bir saat süren oyun tek perdeden oluştu.

Çok başarılı ve azimli olan engelliler seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. Engelli olmalarına rağmen onlar hayattan kopmamış, hayata sımsıkı sarılmışlar, sanata ve tiyatroya kendilerini adamış, adeta tiyatroyla bir bütün olmuşlar ve tiyatro onların vazgeçilmezi olmuş. Ümit Taşcevahir, Vedat Direk, Zuhal Taşcevahir, Sezen Deringöl ve Aziz Murat Cengiz’in oynadığı oyun her ne kadar izleyicileri eğlendirip kahkahalara boğsa da verdikleri ders çok önemliydi.

Bedensel Engelliler Sanat Tiyatrosu kurucusu ve yönetmeni Ümit Taşcevahir, genç ve yetenekli oyuncularla sorunları ve sosyal yaşamda engellilerin karşılaştığı sıkıntıları anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

AMACIMIZ EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK

Bedensel Engeller Sanat Tiyatrosu Kurucusu ve Yönetmeni Ümit Taşcevahir, merkezlerinin İzmir olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin her tarafında gösteriler düzenliyoruz. İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bandırma, Çanakkale ve daha birçok yerde seyirciyle buluştuk. Sosyal sorumluluk çevresinde düzenlediğimiz etkinliğimiz tamamen engellilerden oluşuyor. Amacımız emeğimizin karşılığını almak. Destek ve katılımı sağlamak. Bilet alan kişiler sadece maddi anlamda düşünmesinler. Gelemezlerse bile biletleri yakınlarına vererek katılmalarını sağlasınlar” dedi.

ELDE EDİLEN GELİRLER ENGELLİLERE GİDİYOR

Kendisinin de bedensel engelli olduğunu belirten Taşcevahir, “12 seneden fazla tiyatro ile uğraşıyorum. Sponsorluk konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığımızı söylemeden geçemeyeceğim. Firma sahipleri zannediyor ki elimize çok büyük paralar geçiyor. Kendilerinden çok paralar beklemiyoruz.  Bize küçük miktarlarda destek çıkabilirler. Broşürlerini gösteri bittikten sonra seyircilere firma sahiplerine teşekkür etmek amaçlı kullanabiliriz. Elde ettiğimiz gelirler tamamen engelli arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktadır” şeklinde konuştu.

KİMSEYİ ÜZMEDEN ENGELLİ OLARAK YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARI ANLATTIK

Taşcevahir, Namık Kemal Lisesi Müdürü Ahmet Güngör’e çok teşekkür ettiğini belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Oyunun amacı, komik bir dille insanlara hakaret etmeden, insanları üzmeden, rencide etmeden engelli olarak yaşadığımız sıkıntıları anlatmak. Engelli arkadaşlarımızın en büyük sıkıntısı olan iş konusundan bahsettik. Bazı firmalar ‘biz size sigortanızı yapalım sadece maaşın yarısını hesabına yatıralım sen evde otur’ gibi sorun ettikleri sıkıntılara değindik.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.