TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli’de tüm maaşlar ödendi

Görevi devraldığında belediye işçilerinin tüm maaş alacaklarını en kısa zamanda ödemeye söz veren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bu sözünü tuttu ve bir ay içinde işçilerin tüm maaş ve ikramiye alacaklarını ödedi

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2014 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli’de tüm maaşlar ödendi

Belediye başkanı seçildiğinde “İlk işim emekçi kardeşlerimin bütün maaş alacağını ödemek” diyen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, işçilere verdiği sözü tuttu. Başta gereksiz makam aracı kullanımını önleyerek, harcama ve satın almaları durdurarak sıkı tasarruf tedbirleri uygulayan Başkan Hasan Arslan, bir yandan da gelirleri artırdı. Bu tedbir ve çalışmalar sonucunda bir ay içinde belediyeye ait Kafesan şirketinde çalışan 708 işçinin birikmiş tüm maaş ve ikramiye alacaklarının tamamını ödeyen Başkan Arslan, ayrıca işçilerin sendikal hakkı olan gıda fişlerini de dağıttı.

BAŞKAN ARSLAN SÖZÜNÜ TUTTU

Seçimlerden önce işçileri şantiyede ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Hasan Arslan, “Ben emekçi kardeşlerime daha seçim öncesinde söz vermiştim. Seçilince ilk işim tüm alacaklarınızı ödemek olacak demiştim. Seçimden sonra da bu düşüncemi yineledim. Bir ayda üç ödeme periyodu ile tüm maaş alacaklarını ödedik.  Sendikal hak olan ikramiyelerinin de tamamını işçilerimize dağıttık. Ayrıca işçilerimizin alacağı olan gıda fişlerini de verdik” dedi.

GELİRLER ARTTI, KREDİ ÇEKİLDİ

Belediyenin bütün birimlerinde uygulanan sıkı tasarruf tedbirleri ve gelir artırıcı uygulamalar sayesinde bu ödemelerin yapılabildiğine dikkat çeken Başkan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemizde gereksiz her türlü harcamanın önüne geçtik. Gereksiz satın almalar yapmadık. Tahsil edilemeyen vergilerimizi kurduğumuz 60 kişilik özel ekip sayesinde tahsil etmeye başladık. Ruhsatsız işyerlerini sıkı takibe aldık. Böylece alacaklarımızı tahsil ettik. Sıkı tasarruf tedbirleri uyguladık. Ayrıca bankadan çektiğimiz krediyi de ekleyerek işçilerimizin maaşlarını ödeme noktasına geldik. Şu anda işçilerimizin maaş ve ikramiye alacağı yok. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. İşçilerimiz de çok memnun." (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.