TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köy halkının sinema keyfi

Bodrum Türk Filmleri Haftası kapsamında 1 hafta boyunca ücretsiz gösteri sunan sinema salonu, Mumcular Mahallesi, Yunanistan’ın İstanköy Adası'na ve Bodrum cezaevinde sinema salonu kurdu. Mumcular Meydanı'na kurulan açık hava sinemasına çevre köylerden gelen vatandaşlar akın etti. Bazı vatandaşlar ilk kez sinema ile buluştuğunu söylerken bazıları ise 40 yıl önce bir kez daha aynı meydana açık hava sineması kurulduğunu söyledi. 
Yunanistan’ın İstanköy Adası'nda da aynı saatte ücretsiz sinema gösterimi yapıldı. Türk filmi izlemeye gelen Yunan ve Türk vatandaşlar vizyonda olan Türk filmlerini izledi. Aynı gün Bodrum cezaevinde de sinema salonu kuruldu. Mahkumlar vizyonda olan Türk filmlerini ücretsiz bir şekilde izleyerek keyifli bir vakit geçirdi. 
Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Başkanı Cenk Sezgin Türk Filmleri haftası kapsamında Mumcular Meydanı'na açık hava sineması kurduklarını belirterek, "Dere Tepe sinema adı altında gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde Mumcular meydanında çok keyifli bir kalabalık toplandı. Güncel filmlerimizi seyrediyoruz konuklarımızla beraber. Burayla aynı anda Kos (İstanköy) Adası'nda da şu an film gösterimleri yapılıyor. Dün Kos Adası'nda Çağan Irmak’ı ağırlamıştık. Konuklarımız ve filmlerimizle geliyoruz. Gençlerimizle, yaşlılarımızla köy meydanında, kent meydanlarında, Yunanistan’da her yerde sinemanın konuşulmasını sağlıyoruz. Bu sayede Türk filmlerini, Türk sinemasını izleme olanağı olmayan insanları filmle buluşturuyoruz. Bunun yanı sıra sinemanın geleceği için insanlara alışkanlık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sene buradaki gösterimlerimizle Türk Filmleri haftası sona eriyor. Önümüzdeki sene kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. 
Meydana toplanan vatandaşlar ise sinemayı ayaklarına kadar getiren Cenk Sezgin’e teşekkürlerini sundu. İHA

Oluşturulma Tarihi: 24 Eylül 2018, Pazartesi 12:18
Güncellenme Tarihi: 4 Kasım 2022
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.