TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

11. itfaiye Gaziemir’de kuruldu

Türkiye’nin en nitelikli itfaiye teşkilatları arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, kentlilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alan her bölgeye daha etkin müdahale etmeyi hedefleyen İzmir İtfaiyesi, 11’inci İtfaiye binasını Gaziemir’de kurdu

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2014 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
11. itfaiye Gaziemir’de kuruldu

Yeni itfaiye binasının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in büyüme hızının Türkiye'nin büyüme hızından daha fazla olduğunun altını çizerek kredi derecelendirme kuruluşunun İzmir ile ilgili yaptığı değerlendirmeyi açıkladı. Başkan Kocaoğlu, "İzmir 2010 yılından beri Türkiye'nin  büyüme hızından daha fazla, zaman zaman yüzde 150 oranında daha fazla büyüyor. Ülkemizde bazı rakamlara göre, fert başına düşen gelir 10 bin dolar, 12 bin dolar kurlardaki artışlarla ya görülüyor ya görülmüyor ama kredi derecelendirme kuruluşunun yaptığı değerlendirmeye göre İzmir'de fert başına düşen gelir 19 bin doların üzerinde. Bu İzmir'in ayağa kalktığında  üreticileri ile birlikte, kentin dinamikleriyle, seçilmişleriyle, atanmışıyla, çiftçisiyle, sanayicisiyle, turizmcisiyle birlikte uyumlu bir şekilde çalıştığında, birbirini desteklediğinde nerelere gidebileceğini gösteren örneklerden bir tanesi.  Biz yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz yerelde kalkınma. Kentimizi kalkındıracağız, ülkemizi de kalkındıracağız" dedi.

 

"TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ"

İtfaiye hizmetlerinin büyükşehir belediyelerinin en önemli görevlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Bu biriminiz ile can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışıyorsunuz. Orman yangınlarında orman idaresine destek veriyorsunuz. Nerede ne varsa Soma'dan Ermenek'e kadar nerede desteğe ihtiyaç varsa koşuyorsunuz; koşmak zorundasınız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, AKS 110 arama kurtarmayı Türkiye'ye ilk getiren, başlatan ve gerçek anlamda uygulayan ilk ve tek belediyedir. Arama kurtarma ekibimiz var diye itfaiyeden 5-10 kişi ayırmakla arama-kurtarma olmuyor. Araç, gereç, donanıma baktığınızda, İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110, Arama Kurtarma ekibiyle Türkiye'de birincidir. Ayrıca itfaiyecilerimizin eğitilmesi gerekiyor. Sürekli performanslarının maksimumda tutulması gerekiyor. Benden önce başlayan geçmiş belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.  Biz de onların yaptıklarını geliştirerek sürdürüyoruz. Toros'taki eğitim kampüsümüz, Türkiye'de itfaiye eğitimi açısından bir numaradır. Sürekli itfaiyeye yatırım yapıyoruz. Araç ve gereçlerde ve giysilerde en son teknolojiyi getirmeye çalışıyoruz. Bütçemizde zaman diğer birimlerin alım talepleri eksilebilir ama itfaiyenin hiç bir zaman eksilmez. Şimdi büyüdük yeni yerlere geçiyoruz ama hedefimiz bütün itfaiye birimlerimizin burada görüldüğü gibi sağlıklı, modern, konforlu ve  moral bulacakları bir ortamda çalışmalarını sağlamaktır."

ÖNCE GÜVEN GELİR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yapabilmenin birinci şartı, yönetilmenin birinci şartı, kalkındırabilmenin birinci şartı kentliye layık olmanın birinci şartı güvenden geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında güven, dürüstlük, çalışkanlık konusunda sevgili hemşehrilerimizden tam not alıyor."

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptığı konuşmada, Gaziemir'in gelişmesine  Büyükşehir Belediyesi'nin çok büyük katkı koyduğunu vurgulayarak, İZBAN'ın Gaziemir'e gelmesinin ve yeni fuar alanının ilçelerinde yapılmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Gaziemir itfaiyesinin yıllarca  gecekondu gibi derme çatma yerlerde  görev yaptığını söyleyen Şenol, "Yer aradık ve bu bölgeyi bulduk.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis ettik. Büyükşehir Belediyemizde bu güzel tesisi  bize kazandırdı.. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise belediyelerin yaptığı bir çok hizmet içinde en önemlisinin itfaiye olduğunu belirterek, "İlçemizde bugün güzel bir itfaiye merkezimiz açılıyor. İlçedeki bütün vatandaşlarımız adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YENİ MERKEZLER NERELERE YAPILACAK?

Şimdiye kadar Narlıdere, Karabağlar, Eski İzmir, Gümüldür, Menemen, Selçuk, Seyrek, Bayındır itfaiye merkezleri ile  Karabağlar Eğitim Tesisleri ve Toros İtfaiye Eğitim Tesislerini hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde  Aliağa İtfaiye binasını da açılışa hazırlıyor. Kemalpaşa Ören’deki merkezin yapımı sürdürülürken Torbalı, Menderes ve Seferihisar‘da da  itfaiye binası yapılması için çalışmalar sürüyor. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.