TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenler için yasa teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Namık Havutça, öğretmenlere nöbet hizmeti karşılığında ücret ödenmesi için kanun teklifi verdi

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2015 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğretmenler için yasa teklifi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Namık Havutça’nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda ek bir madde ile düzenleme yapıyor. Bu maddeye göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olan yönetici ve öğretmenler ile sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler tarafından yerine getirilen nöbet hizmeti karşılığında her bir günlük nöbet için ücret ödenmesi öngörülüyor.

Havutça, teklif ile öğretmenlerin yasal dayanaktan yoksun nöbet görevinin yasal zemine kavuşturulması, öğretmenlerin yetki ve sorumluluklarının çerçevesinin belirlenmesi, nöbet görevinin ücretlendirilmesini amaçladığını belirterek, hiç kimsenin öğretmenlerin bu haklı taleplerini görmezden gelemeyeceğini söyledi. Öğretmenlere ücretsiz olarak verdirilen nöbet hizmetinin yasal bir düzenlemesi bulunmadığını, bu nedenle “angarya” olarak değerlendirildiği, angaryanın da Anayasa ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu dile getiren Havutça, “Temel kanunlarda olmayan nöbet görevinin ancak bir alt hukuki normu olan yönetmelikler ile zorunlu kılınmaya çalışılması hukukun ruhuna aykırıdır. Öğretmenlerimiz, eğitim-öğretim işleriyle ilgili harcadıkları emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Onlar, temel ücretlerinin yükseltilmesi, insanca yaşam ve onurlu bir gelecek talep ediyorlar. Bu taleplerini TBMM Genel Kurulu’nda da dile getirdim Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı konuya olumlu baktıklarını ‘sorunu çözelim’ diyerek bu talebi sonuçlandırmak istediklerini söyledi” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.