TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Paralel yapı ile mücadele sürecek”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyükelçilerimiz paralel yapının gerçek yüzünü anlatmak için çaba harcadılar. Bu yöndeki gayretlerimizin süreceğinden emin olabilirsiniz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 "Paralel yapı ile mücadele sürecek”

Bakan Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe katıldı. Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Sultanahmet ve Paris'teki saldırılara değinerek bugün de Nijerya'da meydana gelen saldırıda binlerce kişinin öldüğüne dair bilgilerin geldiğini aktardı. Çavuşoğlu, "Terörün her türlüsünü lanetlediğimizi bir kere daha vurgulamak istiyorum. Fransa'ya ve Fransa Halkı'na ve Nijerya'ya ve Nijerya halkına baş sağlığı diliyorum ve terörle Mücadele'de bu ülkelerin yanında olacağımızı vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan yardımcıları ve 7 bakanın kendilerine sunum yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Bu yıl 3 kıtadan dışişleri bakanları ve Türkiye için önem taşıyan uluslararası örgütlerin temsilcilerini Ankara'da ağırladık. Konferansa gösterilen ilgi ülkemizin yükselen profilini bir göstergesidir. Bu yılki konferans 2015 yılının tarihimiz açısından önemini göz önünde bulundurarak gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin yüzüncü yıldönümü 2023 yılına yaklaşırken önemli bir dönemeç olarak bakıyoruz" şeklinde konuştu.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılında Çanakkale'yi ziyaret etmek istediklerini ancak hava muhalefeti nedeniyle günün gerçekleşmeyeceğini söyleyen Çavuşoğlu, Ankara'da Çanakkale Savaşları'nın önemini belirten bir oturum yapacaklarını belirtti. Çavuşoğlu şunları kaydetti:

"17 Aralık'ta devletimize karşı darbe girişiminde bulunan paralel ihanet çetesi maalesef Dışişleri Bakanlığımızı da hedef aldı. Devletimizin en mahrem kalması gereken konuşmaların dinledi ve yayınladı. Büyükelçilerimiz paralel yapının gerçek yüzünü anlatmak için çaba harcadılar. Bu yöndeki gayretlerimizin süreceğinden emin olabilirsiniz. Sayın Başbakanımız, 5 yıllık Dışişleri Bakanlığınız döneminde dış politikamıza önemli vizyon kazandırdınız. Gönlünü uluslararası siyaset üzerine düşünmeye adamış ve bu alanda eserler kazandırmamış bir devlet adamı olarak sizin engin bilgi ve tecrübeleriniz bize Işık tutmaktadır. Bu bakımdan dış politikadaki yoğun gündemde ihtiyaç duyduğumuz gücü sizin desteğinizden alıyoruz." (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.