TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım: Hedefimiz yapıcı muhalefet

AK Parti İlçe Başkanlığı AK Parti Konak İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kamuoyuna tanıttı

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2014 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldırım: Hedefimiz yapıcı muhalefet

EMİNE ŞEKER

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, 30 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu üyelerini Tiki Restoran’da yaptığı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. Yıldırım, “Hem meslek olarak hem demografik yapıya dikkat ederek hem de genç uyumunu sağlayarak bir yönetim oluşturmaya çalıştık” dedi.

KONAK, İZMİR’İN KALBİ

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım yaptığı basın toplantısında, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtmak üzere bir araya geldiklerini ifade ederek, yıllarca gazeteci olarak İzmir’in sorunlarına dikkat çekmeye çalıştığını söyledi. Yıldırım, “Gazeteciliğin yüklediği sorumlulukla tarafsız ve ilkeli bir şekilde toplum yararını gözeterek habercilik yapmaya gayret etti. Bugün aynı duygularla karşınızdayım. Bu kentin daha yaşanılabilir olması için daha iyi bir İzmir için sosyal ve kültürel anlamda Türkiye’ye örnek olabilecek bir Konak için siyasetteyim. Aynı bakış açısıyla sorunları değerlendiriyorum. Yaklaşık 1 hafta önce delegelerimizin teveccühüyle Konak’ta ilçe başkanı oldum. Yeni yönetim kurulu üyelerim ile yolu Konak’tan geçenlerin ve Konak’ta yaşayanların sorunlarına dikkat çekeceğiz. Konak’ın kangren haline gelmiş çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Bunlara ortak akıl geliştirerek çözüm önerileri sunacağız. Hedefimiz yapıcı muhalefet. 30 Mart’ta İzmir bize; ‘Biz sizi tanımaya başladık. 1 iken 6 yaptık. Biz sizi değerlendirdik. Size inandık. Ama daha fazla tanımaya ihtiyacımız var’ dedi. Belediye kazanamadığımız ilçelerde de kamuoyu adına artık Konak’ta ben ve yönetim kurulu üyelerim denetleme görevini yerine getireceğiz. Konak İzmir’in kalbi. Kalp ne kadar iyi çalışırsa bünye o kadar sıhhatli olur” dedi.

ANCAK BİR TÜRLÜ HELVA YAPAMIYORUZ

İzmir’de yeterli insan kaynağı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Eğitimli insan kaynağına sahibiz. Ancak bir türlü helva yapamıyoruz. Konak’ın durumu ortada. Trafik keşmekeş, otopark sorunu hat safhada, çarpık yapılaşma, sağlıksız kentleşme, gecekondulaşma ve kaçak yapılaşma söz konusu. Her yağışta su dolan alt geçitler, göle dönen caddeleri eklediğinizde Konak ve İzmir’in bütününü yaşanabilir bulmuyorum. Dün gazeteci olarak yaptığım eleştirileri şimdi siyaset gömleğimle yapacağım. Hedefimiz gelecek kuşaklara sağlıklı bir kent olarak aktarabilmenin çözüm yollarını aramaktır. Bu şehri yönetenlere doğru gördüklerimizi aktarmak. Yanlışlar konusunda da dikkatlerini çekmek istiyoruz. Yönetim kurulunu oluştururken de her kesime hitap edebilecek her kesimin Konak’ta sözcüsü olabilecek bir yönetim yapısı oluşturmaya gayret ettik. Hem meslek olarak hem demografik yapıya dikkat ederek hem de genç uyumunu sağlayarak bir yönetim oluşturmaya çalıştık. Tecrübeli büyüklerimizin bugüne kadarki siyasi birikimlerinden faydalanmak istedik. Gençlerimizin de dinamizminden istifade etmeyi amaçladık” şeklinde konuştu.

ÖN ŞARTIMIZ İZMİR’İN MERKEZİNDE KALMAK

Basmane’deki parti merkezlerini Kordon’a taşımak istedikleri şeklinde çıkan haberlere de cevap veren Yıldırım, “Teşkilatımızın daha iyi hizmet üretebilmesi için mevcut yerimizin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Bunun için daha geniş bir mekana geçmek istiyoruz. Ancak asla Kordon diye bir ön şartımız yok. Mekan arayışımızda ön şartımız İzmir’in merkezinde kalmak. Herkesin rahat ulaşabileceği merkez bölgesinde yer almak istiyoruz. Önceliğimiz 300-400 metrekarelere kadar çıkacağımız geniş bir alan. Her birimimize ayrı ayrı yerler tahsis etmek ve gelen vatandaşlarımızı ferah ortamlarda ağırlamak istiyoruz. Konak’ta herhangi bir ayrıma gitmiyoruz. Yani sahil ya da tepeler diye bir ayrımımız yok. Her iki tarafta yaşayan insan bizim insanımız. Biz Konak’ın her tarafında olacağız” ifadelerini kullandı.

SAHİL BANDINDA OY ORANININ DÜŞÜK OLUŞU BİR VAKA

Yıldırım, Konak’ın her yerinde olduklarını vurgulayarak, sahil bandında oy oranlarının düşük olduğu gerçeğinin farkında olduklarını söyledi. Yıldırım, “Dikeyde sorunlarımız var. Sahil bandında oy oranımızın düşük oluşu bir vaka. Ancak kabahati kendimizde buluyoruz. Kendimizi çok iyi ifade edemedik. Algı operasyonuna yenik düştük. Biz de bu algı operasyonuna yeterince karşı koyamadığımızı düşünüyoruz. Hatayı kendimizde buluyoruz. Daha çok el sıkacağız, daha çok kapı çalacağız. İzmir bizi tanıdıkça seviyor. Tanıdıkça da daha çok sevecek. Öncelikle bizim tanınır ve bilinir olmamız lazım. O nedenle sahilde de her yerde de bizi göreceksiniz” dedi.

GELEN BASKILARDAN DOLAYI DİK DURAMADI

Toplumun köklü bir medeniyetten geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Harf inkılabı ile birlikte Osmanlıcanın rafa kalkması oldu. Bu toplumu köklerinden koparan bir etken bize göre. Biz bu köklü medeniyete ulaşamıyoruz. Bu yüzden de sığ bir kültür yapısına sahip olarak yaşadık ve bugünlere geldik. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın isteği bu toplumu ve yeni kuşakları kökleri ile buluşturabilmektir. Ben Osmanlıca bilmeyi çok isterdim. Konak Belediyesi’nin siyasi kaygılarla ve korkularla yapamadığını biz ilçemizde yapacağız. Halk eğitimden talebimiz olacak. Osmanlıca kursunun açılmasını isteyeceğiz. İlk katılımcılardan biri de ben olacağım. Çünkü tarihimi merak ediyorum. Öğrenmek istiyorum. Karşı koymanın doğru olmadığını da düşünüyorum. Sema Hanım ilk etapta doğru bir adım attı. Ama gelen baskılardan dolayı dik duramadı. Tekrar kararını gözden geçirmesini tavsiye ederim” diye konuştu.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Yıldırım, kavganın tarafı olmayacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “İsmim Konak için açıklandığında kongre olmamıştı. Kongre öncesi CHP İlçe Başkanı basın yoluyla bir sataşmada bulundu. ‘Kim gelirse gelsin Konak bizimdir. Ölürüz Konak’ı teslim etmeyiz’ dedi. Konak kimsenin değil. Konak Konak’ta yaşayan herkesindir. Konak’ta AK Parti’nin öne geçeceği korkusu varsa korkunun ecele faydası olmadığını hatırlatırım. Biz çalışacağız. Gayret edeceğiz. Takdir Konak’ta yaşayanların olacak. Her yerde var olacağız. Ayrıca ben bu yaklaşımdan önce mevkidaşımdan bir hayırlı olsun telefonu, kongre sonrası da kutlama telefonu ve çiçek beklerdim. Hala bekliyorum. Balçova’da böyle bir ortam yakalamıştık. Dilerim burada da mevkidaşlarımı ziyaret edeceğim. Birlikte çalışabilme, aynı dili konuşabilme ile doğrusunu yakalayabiliriz. Gerginlik siyasetini ortadan kaldıracağız. Farklı düşünüyor olabiliriz ama aynı yöne bakabiliriz. Henüz temasımız olmadı. İlk adımın onlardan gelmesini beklerim. Beklemeye devam edeceğim. Gelmezse ben iletişim kuracağım. Önemli olan Konak’a hizmet edebilmektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.