TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçeliler projelerini anlattı

İzmir Fenerbahçeliler Derneği projelerini anlatmak için bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan Dernek Başkanı Cem Çalışkan, “Kulübün manevi desteği haricinde maddi bir desteği olamaz. Biz sevdamız için gerekirse ihtiyaçları ceplerimizden karşılayarak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fenerbahçeliler projelerini anlattı

TANER UYANIKER

İzmir Fenerbahçeliler Derneği projelerini anlatmak için kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Dernek hakkında bilgi ve projelerden bahsedilen toplantıda konuşan Dernek Başkanı Cem Çalışkan şunları söyledi: “Bizler dernek olarak sosyal projelerde ön plandayız. Kulüp ve şubelerin şu an ki önceliği, ‘1 Milyon Üyelik Projesi’dir. Derneğimizde 900 kusur üyemiz var. Şimdi tüzükte bir değişiklik yapacağız. Üyelerimiz dernek üyeliğini aktif hale getirsin diye. Sınırlama yapmadık, ‘burası İzmir’deki tüm Fenerbahçelilerindir’ dedik. Ama Ocak’tan sonra bazı şartlar getireceğiz. Buna göre derneğe aktif katılım göstermeyen arkadaşlarımıza ‘Kardeşim aktif değilsen kusura bakma’ diyeceğiz. Üyelik konusunda da derneğimize üye olmak çok basittir. 2 fotoğrafla üye oluyorsunuz ama '1 Milyon Üye Projesi' kapsamındaki şartlar farklı tabi. Bizim dernekteki ana görevimiz sosyal etkinlikleri ve sosyal projelere öncelik vermektir.. İyi başladık iyi de gideceğiz. Bir ay sosyal etkinlik bir ay sosyal proje olarak gideceğiz.”

DERNEKLER KULÜBÜ YAŞATIR                                                                                                                                        Kulübün manevi desteği haricinde maddi bir desteği olamayacağını söyleyen Çalışkan, “Biz sevdamız için gerekirse ceplerimizden karşılayarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu maddi beklenti içinde olmak zaten doğru bir şey değil. Dernekçilik hep vermek işidir almak yoktur. Fenerbahçe spor kulübüdür dernekleri yaşatmak için var olmamıştır. Dernekler kulübü yaşatır. Biz temsil etmekle görevliyiz şube de maddi olarak destek olmak için görevlidir dedi.

PASSOLİG'E TEPKİ                                                                                                                                                     Passoligle ilgili konuşan Çalışkan, “Bu sene hep dernekteyiz. Bir tek Altınordu maçına gittik. Passolig'e hayır kampanyasına biz de uyuyoruz. Hepimiz kombineleri olan insanlarız ama derneği stada çevirdik. e-bilet uygulaması tamamen ticari bir uygulamadır ve birilerinin dik durması gerekiyor” dedi. Sözüne 3 Temmuz süreciyle ile ilgili devam eden Çalışkan, “3 Temmuz süreci bizim kabul etmediğimiz bir süreçtir. Ama artık geride kaldı. Başka bir kulüp yaşasaydı ortada kulüp falan kalmazdı” diye konuştu.

ALTINORDU'NUN ÖNÜ AÇIK

İzmir kulüplerinin yapısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışkan, “İzmir kulüpleri içinde ise ufku en açık olan Altınordu gibi görünüyor. Böyle giderlerse 3-4 sene içinde çok büyük işler yaparlar. Tesislerine gittim inanılmaz şeyler gördüm.  Çocukların tek tek ismini biliniyor, ne yiyip ne içecekleri biliniyor. Dersleri çalışıyor mu çalışmıyor mu kontrol ediliyor. Orada İzmir’in geleceği var. Bu atılıma da ihtiyacı var. İnşallah diğer kulüpler de kendi adlarına güzel işler yaparlar” dedi.

GENÇLERE KAPIMIZ AÇIK                                                                                                                                       Statlarla ilgili de konuşan Çalışkan, “Verilen sözler tutulmuş olsa tüm takımlar kendi ilçelerinde 15 bin kişilik statlarında oynarlar ama ortak bir kullanılan stat da olur. Samsun ikinci ligde gittim gördüm çok iyi stat yapılıyor. Buraya da yapılmalı. Buca'da stat yapıldı seyirci destek verdi birinci lige çıktı. İzmir hem hükümetten hem de yerelden aldığı sözlerden mahrum kaldı. Maalesef bu böyle. Tüm spor kulüpleri toplandı eylem yaptı. Hiç kimseye inanmayıp sadece statlarımıza sahip çıkacağız diye. Böyle bir şey İzmir’de ilk defa oldu.  Biz kendi sayfamızdan da gerekli açıklamaları yaptık. Tamam, Fenerbahçeliyiz, her şeyden önce Fenerbahçe gelir ama biz buralıyız elimizden ne gelirse yaparız. Örnek olarak; Buca Ampute Takımı'na elimizden geldiğince yardımda bulunacağız. Görüşüyoruz eksikleri nelerdir bakacağız. Bunun haricinde İzmir takımlarına bir şey yapamayız tabi ama gençlere kapımız açık. Fenerbahçe’yi kabul edenlere kapımız açık” diye konuştu.

YAPTIKLARIMIZI FENERBAHÇELİLER ÖĞRENMELİ

Dernek olarak gerçekleştirdikleri yardımlardan bahseden Çalışkan, “Biz Soma’ya, Şırnak’a yardım yaptık bunları kimse bilmez. Yaptıklarımızı dillendirmezdik bu güne kadar bize reklam gibi gelirdi. Reklamı sevmeyen bir karakterdeyiz. Ama yanlışmışız. Biz bu dönem o kararı aldık.  Yapılanları belli nüanslarla anlatmak gerekiyormuş ki İzmir’deki Fenerbahçeliler öğrensin. Sonra insanlar dernek ne işe yarıyor diye bize soruyor” dedi.

BAŞKALDIRI YAPAN BİR TARAFTARIZ

Dernek danışmanı Cem Kavur ise şunları söyledi: “Maçlara giden bir ekibimiz olsa da dernekte izleyen ekibimizde var. Bu sene ciddi bir şekilde bunu daha da uygulayacağız. Yine bu sene yeni üyeler yaparak komiteler oluşturduk. Ciddi şirketlerle görüştük. İndirim aldık. Dernek üyelerimize kullandırtacağız. 15 güne kadar katalog ve dernek sayfamızda bilgilendireceğiz. Ayrıcalık ve aidiyet duygusu olsun. Çünkü Fenerbahçelilik ayrı bir şey. Ben 3 Temmuz sürecine kadar Fenerbahçeliliğimi sorgulamadım. Ama bu süreçte hepimiz dedik ki bizi kim Fenerbahçeli yaptıysa eğer yaşıyorsa Allah uzun ömürler versin, öldüyse Allah rahmet eylesin. Bunu bu süreçte anladım. Başkaldırı yapan kendine inanan bir taraftarız.”

Yeni dönemle birlikte aktif üye sayılarını yükseltmek istediklerini söyleyen Kavur, “İzmir’de ciddi bir sivil toplum kuruluşu olmak istiyoruz. Fenerbahçeliliğin bir üstüne çıkarak İzmir’de siyaseten olsun diğer alanlar olsun sözü geçen bir dernek olmak istiyoruz. Yeni yönetim olarak bu yola baş koyduk. Yavaş yavaş komitelerimiz de oluşuyor. Engellilerle ilgili de çalışmalarımız var. Türkiye’de yüzde 15 civarında engelli var. Spor kuruluşlarında derneklerde bu çalışmalar yok. Bizim dernekte de böyleydi ama artık değiştireceğiz.  Biz daha önceki dönemlerde yaptığımız çalışmaları basınla paylaşmıyorduk. Bir elin verdiğini diğer el görmesin diyerek ama bunları göstermeliyiz ki herkes görsün örnek alsın” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.