TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kürtler üzerindeki asimilasyonu kaldırdık”

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, çözüm süreci konusunda tüm provokasyonlara rağmen ellerini taşın altına koyduklarını belirterek, “Bizim anladığımız çözüm süreci, tam özgürlük ve eksiksiz ifade özgürlüğüdür. Hiç kimsenin düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı bir ülke, biz onu sağladık. Biz Kürtler üzerindeki asimilasyonu kaldırdık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2015 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kürtler üzerindeki asimilasyonu kaldırdık”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Düzce’de Düzce Milletvekili Osman Çakır, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile birlikte Akçakoca Karslılar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek üyelerinin köyleri Melik’te (Arpaçay) yaşanan susuzluk sorununun giderilmesini talep etmeleri üzerine telefonla Kars Valisi ile görüşerek sorunla ilgili bilgi alan Aktay, dernek üyelerine Kars Valisinin sorunun çözümü için çalışma başlatacağı müjdesini verdi. Su meselesiyle ilgili kendilerinin de konuyu takip edeceğini söyleyen Aktay, bu sorunun çözümü için dernek yönetiminin takibi bırakmamalarını istedi.

İNSANLAR RAHATLIKLA KÜRTLÜKLERİNİ İFADE EDİYOR

Çözüm süreci konusunda tüm provokasyonlara rağmen ellerini taşın altına koyduklarını belirten Aktay, Kürtlerle ve onların haklarıyla ilgili atılacak tüm adımları hükümet olarak attıklarını, Kürtçe’nin önünün açılması, inkar ve asimilasyonun bitmesi konularında yapılabilecek her şeyi yaptıklarını, geriye sadece silaha gerek kalmadı demenin kaldığını söyledi. Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim anladığımız çözüm süreci, tam özgürlük ve eksiksiz ifade özgürlüğüdür. Hiç kimsenin düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı bir ülke, biz onu sağladık. Biz Kürtler üzerindeki asimilasyonu kaldırdık. Eskiden insanların Kürt’üm demekle yargılandıkları bir dönemden, bugün artık insanların rahatlıkla Kürtlüklerini ifade ettikleri bir dönemdeyiz. Bütün bunları da Kürtlere ihsan olsun diye yapmıyoruz, insan hakkı olarak yapıyoruz. Bunu bir lütuf olarak yapmadık ama kimse kusura bakmasın bizden öncekiler de hiçbir şey yapmadı. Biz lütuf olarak yapmadık ama takdir edin ki biz yaptık yani. Ayrıca bu demokratik açılımları birilerinin silahlı baskısıyla da yapmadık.” (İHA/DÜZCE)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.