TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyköse: Kadınları dayanışmaya çağırıyorum

CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Gaziemir Kadınlar Tanışma ve Dayanışma Şöleni düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyköse: Kadınları dayanışmaya çağırıyorum

EMEL GÜL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Gaziemir Kadınlar Tanışma ve Dayanışma Şöleni gerçekleştirildi. Şölende, Roman Dans Grubu, Kop Kop Mikrop, Atacan Ozan ve Şirret Bacı Gösteri Ekibi sahne aldı. CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanı Bengü Soyköse öncülüğünde düzenlenen şölene CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin konuk olarak katıldı. Açılış konuşmalarının ardından CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanı Bengü Soyköse, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in eşi Özden Tekin’e teşekkür plaketi takdim etti.

GÖZÜM ARKADA DEĞİL

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, başkanlığı görevine, İzmirli CHP kadınlarına bırakarak son vereceğini vurguladığı konuşmasında, “Gerçekten gözüm arkada değil. Beraber 2 seçim geçirdik. İzmirli kadınların neler yapabileceğini İl Başkanı olarak gördüm. Bundan sonrada CHP üyesi olarak hep beraber partimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Öncelikle belediye başkanını ilçe başkanını ve tüm örgütümüzü Gaziemir’de partimize yaşattıkları başarı için ayrıca kutluyorum” dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM

CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanı Bengü Soyköse, Türkiye’de şiddet mağduru kadınların koruma kapsamına alındığı bir düzende yaşamak istediklerini belirterek, “Mağdur olmuş kadınların bağımsız ve güçlü bir şekilde yaşayabilmeleri için gerekli maddi yardım barınma ve iş olanaklarının sağlandığı, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlendiği kadının dünyaya getireceği çocuk sayısına ve özeline karışılmadığı medyanın dizilerle, kadın programlarıyla kültürümüze ters düşen, beyinleri uyuşturulan yayınların yapılmadığı eşit temsil, eşit katılım, eşit yurttaş ilkesini benimsemiş bir düzende yaşamak istiyoruz. İnanıyorum ki kadınlar karar verici konuma geldiğinde Atatürk’ün aydınlanma devrimine sahip çıkacak ve gerçek demokrasiyi, onları destekleyen yanlarında duran erkeklerle kadın erkek el ele vererek yaşama geçirecekler. Kadınları ikinci sınıf gören yerleşik ataerkil zihniyetle tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Kadının gücünün farkına varmaması ve birleşip gücünü göstermemesi için her şey yapılıyor. Biz kadınlar adalet ve eşitlik istiyorsak elimizi taşın altına koymalıyız. Örgütlü mücadele ile pek çok şeyi başarabileceğimiz inancıyla CHP çatısı altında kadınlarımızı dayanışma ve birleşmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

DAVAMIZ HUKUK DEVLETİ DAVASI

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Türkiye’nin kötü günler geçirdiğini ifade ederek, “İktidar kim bir çift laf etse darbeci oluyor. Bugün darbe suçlamasıyla İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne deplasmana giden Beşiktaş çarşı grubunun yanında olduğumuzu buradan bir kez daha söylemek istiyorum. 16 Aralık deplasmanındaki o mahkeme kürsüleri çarşı grubu için insanlığın davasını haykıracakları bir tribün olacağını biliyorum. Çünkü bizim davamız laik, çağdaş, hukuk devleti davasıdır. Mustafa Kemal Atatürk davasıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün davasında en önemli rol olan siz kadınlar olduğuna inanıyoruz. Ülkenin üzerinde olan kötü gidişatı da yine değiştirecek siz kadınlar olduğunu biliyoruz. Yarın 17 Aralık Hırsızlar Haftası. Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası. Çocuklarımızın geleceğini çalanlara dur deme haftası.  Sizden çocuklarınıza bunların hırsızlıklarını anlatında büyütün. Çünkü Ahmed Arif’in dediği gibi ‘Bunlar engerekler ve çiyanlardır. Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları tanı da büyü’. Tanıyın, tanıtın bunları” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.