TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hükümet freni patlamış kamyon gibi”

İç Güvenlik Yasa Paketi  Meclis Genel Kurulu'na gelmeden kavga çıktı. AK partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktı. CHP'den 4, HDP'den 2 milletvekili yaralandı. HDP'li Pervin Buldan Türkiye'nin huzuru için yasanın geri çekilmesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2015 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hükümet freni patlamış kamyon gibi”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan hükümeti “freni patlamış kamyon”a benzetti. Önceki gece Meclis Genel Kurulu'nda İç güvenlik Paketi'nin görüşülmesinden önce AKP'lilerle muhalefet milletvekilleri arasında meydana gelen arbedede yaralanan HDP'li vekiller ortak açıklama yaptı.

Basın toplantısında konuşan Pervin Buldan “Dün genel kurulda AKP Grup Başkanvekili’nin kadın vekillere yönelik darp girişimi AKP'nin kontrolden çıktığının göstergesidir. Özellikle kadına şiddet uygulayan sözlerinin ardından AKP Grup Başkanvekili’nin kadın vekillere yönelmesi ve darp girişiminde bulunmasıyla açığa çıkan zihniyetin, sokaklarda kadın vekillere yönelik zihniyetten farkı yok” dedi.

Oturumu yöneten AKP’li  Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın darp girişimi karşısında sessiz kalmasını eleştiren Buldan, “Bu  tarihe geçecek bir tutumdur. AKP'nin 7 Haziran’da yaşayacağı düşüşe geçme ve HDP'nin kendine güveni AKP'yi korkutmaktadır. Kendine güvenen  bir hükümet böyle çağdışı yasalara gerek duymaz. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Türkiye'yi karanlığa sürükleyecek bu paket derhal geri çekilmelidir. Grubumuza yönelik saldırı nedeniyle AKP Grup Başkanvekili hakkında derhal işlem başlatılmasını talep ediyoruz. Kadın vekillere  hakaret edip darp uygulayan AKP'lileri özür dilemeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Kavgada yaralanan Ertuğrul Kürkçü daha çok bisikletle giderken kullandığı kaskla yaptığı açıklamada “Dün gördüğümüz tablo hepimiz için bir dönüm noktasını geçtiğimiz düşüncesi uyandırıyor bende. Ayşenur Bahçekapılı'nın gece mümkün mertebe tüzük hükümlerine riayet ederek sürdürmeye çalıştığı oturumlar, Mustafa Elitaş’ın görevli olarak genel kurula gelmesiyle değişti. Bahçekapılı artık oturumu tarafsız yönetemedi. Çünkü Elitaş müdahale etmeye başladı. Meclis Başkanvekili baskı altına alındıktan sonra bizim söz hakkımız AKP'li Grup Başkanvekili’ne verildi. Bir erkek milletvekilinin arkadaşlarımızı darp ederek kürsüye hücum etmelerini üzerine yardım etmek durumunda kaldım. Adını Oktay Koral olduğunu öğrendiğim bu milletvekili gece boyunca linçi devam ettirdi. Bütün vekillere her yerde saldırdı. Aykut Aydoğdu,  Hüsamettin Zenderlioğlu ve Mahmut Tanal'a saldıran da oydu. Birbirleriyle adeta  kavga için yarış ettiler. Musa Çam daha ağır biçimde yaralanabilirdi. Bu yasa geri çekilmeden Türkiye'ye huzur yok” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.