TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazım Hikmet’in bilinmeyen yönleri

Nazım Hikmet’in 113. doğum günü Bodrum’da dünya aktivist sanatçıların katılımı ile kutlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2015 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nazım Hikmet’in bilinmeyen yönleri

AHMET TOPRAK

 Merkezi İzmir’de olan  ve 27 ülkede temsilciliği bulunan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliğine bağlı 11 ülkeden sanatçıların katılımı ile Bodrum’da  devam etmekte olan  “Bodrum1.Uluslararası Delfi Art Resim Çalıştayı” kapsamında  İngilizce, İtalyanca, Arapça, Rusca, Bulgarca, Macarca ve Sırp dillerinde Nazım Hikmet’in şiirlerini okuyarak “Hoş Geldin Nazım” etkinliğini gerçekleştirecek.

Bodrum Delfi Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağoğlu ile Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı  Ümit Yaşar Işıkhan’ın  etkinlik ile ilgili yaptıkları açıklamada; değişik dillerde şiirlerle anılacak olan Nazım Hikmet’in doğum gününde Nazım Hikmet’in  bilinmeyen yönlerinin açıklanacağı, sevgilisi ve eşi  Dr. Galina’nın ölmeden önce  Belgesel-sinemacı Özden Dursun tarafından hazırlanan belgeselde Nazım Hikmet ile ilgili yaptığı açıklamalarla dünya şairimiz ile ilgili bilinmeyen birçok  özelliklerini paylaştığını  bu nedenle  söz konusu belgeselin çok önemli olduğu söylendi.

Etkinliğe Kosova’dan  katılan Balkanlar Aydın ve Yazarlar Birliği Başkanı Şair Yazar Osman Baymak, kendisinin de Nazım Hikmet ile birlikte olmuş arkadaşlarının anılarını derlediklerini, bu yıl kitap olarak  yayınlanacağını ve bu anılardan bir kısmını Nazım Hikmet’in 113. doğum gününde açıklayacağını ifade etti.

Bugün Bodrum Delfi Hotel’de saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan etkinliği ülkemizin tanınmış şairlerinden  Özkan Mert ve Ümit Yaşar Işıkhan tarafından sunulacağı ve  bütün Bodrum halkını bu farklı ve anlamlı etkinliğe katılmak için şimdiden rezervasyon yaptığını belirten Mehmet Dağoğlu, Nazım Hikmet’in ilk defa Bodrum’ da  bu kadar  ilgiyle anılacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.