TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşirelerin taleplerinin arkasındayız

SES, İzmir DEÜ Tıp Fakültesi’nde hemşirelerin yaşadığı sıkıntılar hakkında bir basın açıklaması düzenledi. Hemşirelerin taleplerini kamuoyuna ileten SES, bu talepler için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 08:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hemşirelerin taleplerinin arkasındayız

NEŞE YAVUZ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hemşirelerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, hemşirelerin özlük haklarına ilişkin ciddi sorunlar yaşadığını belirtti ve, “Hastanede hemşire sayısının yetersiz olması nedeni ile, hemşirelerimizin nöbet sayıları ve çalışma saatleri fazla oluyor. Bir hemşireye kapasitesini aşar şekilde hasta düşüyor ve hemşireler izin günlerinde bile nöbete çağrılıyor. Bu durum, arkadaşlarımızı hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıprattığı için hastanedeki hizmet kalitesi de düşüyor” dedi.

“HEMŞİRE AÇIĞI SAPTANMALI”

Çakır, belirtilen bu sorunların hepsini yaşayan hemşirelerin olduğunu söyleyerek, bu kişilerin ev ve sosyal hayattaki rollerini de istendik düzeyde yerine getiremediklerini ifade etti. Çakır, “Anayasamızda yer alan ‘Zorla Çalıştırma Yasağı’ maddesi gereğince zorla çalıştırılma ve angarya yaptırılması yasaklanmıştır. Ama kurumumuzda hemşirelerin sorunlarına bakıldığında hepsinin görevleri dışında, istekleri dışında zorla ve fazla çalıştırdıkları görülmektedir. Bütün bunlara çözüm olarak ise hemşire açığını saptamak ve gerekli olan hemşireler için 657 4-A kadro açılmalıdır” dedi.

Tüm bu hemşire sorunları ve talepleri için çeşitli eylem ve etkinliklerin başlatıldığını söyleyen Çakır, “Hemşirelerin acil beklentilerinin yerine getirilmesi için, kıdeme göre eşit ve adil çalışma sağlanmalı, gece, haftasonu ve resmi tatil nöbetleri farklı ücretlendirilmeli, hemşirelerin iş yükü azaltılmalı, başka servislere çekilmek rutin olmaktan çıkmalı, yemek saatleri yeniden planlanmalı ve kreş sorunu çözülmeli” ifadelerinde bulundu.

SES Yönetim Kurulu Üyesi Gülistan Kılıç ise, yetersiz istihdam ile çok iş yapıldığını belirterek, “Hemşirelerimiz çok işten ötürü yıpranıyor. Tükenmişlik Sendromu yaşıyorlar. Bu yüzden onlara destek olma amacıyla tüm taleplerinin arkasındayız. Mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.