TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çok şükür aklandım”

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 7 yıldır süren yargılama sonunda beraat etmesi nedeniyle basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Çok şükür aklandım”

DİLEK BAKIRKAYNAK

Düzenlediği toplantıda 2007 yılında yaşamış olduğu olumsuzluktan kaynaklanan 98 günlük cezaevi ile sonuçlanan süreci anlatan Başkan Şakir Başak, “5 yıllık bir mahkumiyetle, mahkemenin sonuç itibari ile karar verdiğinden sonra Yargıtay’a yapmış olduğum başvurudan dolayı Yargıtay, bu kararın yanlış olduğunu karar verdi. Bu karar doğrultusunda dosyayı yerel mahkemeye iade etti” dedi.

“İNANÇLA YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu süreçte siyasetten şaft dışı bırakılmaya çalışıldığının altını çizerek açıklamasına devam eden CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Öncelikle bugün burada bulunarak desteğinizle beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Sağ olun. Var olun. Türkiye’de siyaset yapmak yıllarca hep zor olmuştur. İçinden geçtiğimiz süreçte ise siyaset yapmak çok daha zorlaşmıştır. Siyaset kişisel güç ve menfaatler için yapılmaz, yapılamaz. Siyaset, daha güzel bir ülke ve daha güzel bir dünya yaratmak için yapılır. İnsanın adı gibi insanca yaşaması için şahsen ben komşum açken tok yatmayı içime sindiremediğim için siyaset yapıyorum. Bu şehirde kimse sokakta yatmasın, akşam başını sokacak bir evi, sıcak yemeği, ekmeğini alnının teriyle, namusuyla kazanabilmesi için siyaset yapıyorum. Biliyorum ki ben ve benim gibi burada bulunan sizler karşılıksız olarak insanlara yüzlerce kez yardım etmişizdir. Bir düşenin elinden muhakkak tutmuşuzdur. Çünkü bizim kültürümüzde düşenin elinden tutmak vardır. Atalarımız; ‘Düşenin elinden tut ki sen de düştüğünde tutunacak bir el bulasın’ der. Biz bu inançla büyüdük ve yaşadık. Ve bu inançla da yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR”

Bundan yedi yıl önce İl Genel Meclisi üyesiyken tanımadığı birisinin kendisini arayarak yardım istediğini belirten Başak sözlerine şöyle devam etti; “ Yardım isteyen herkesin derdine sıkıntısına koşmak bulunduğum konum itibariyle benim görevimdir. Telefonla arayan kişi evini borçlarından dolayı icrada kaybetmiş. Bin bir emekle sahip olduğu, yıllarca yuvası olan tek varlığı elinden gitmiş ve icrada satılmış. Bu amca zor bela toparladığı parayla evini geri almak istemiş ama alan kişiyle görüşmesinde başarısız olmuş. İzmir’in yönetiminde halkımız tarafından yetkili kılınan bizlere ulaşmaya çalışmış. Ancak ulaşabildiği ve ilgilenen tek kişi de ben olmuşum. Yapım ve görevim gereği amcanın sıkıntısını çözmek için evi icradan alan kişiye telefonla ulaştım. İl genel meclisi üyesi olduğumu ifade ettim. Evini geri almak isteyen bu gariban amcaya evini geri vermesi için ricada bulundum. İhale işlerini takip eden bu kişinin telefonu çeşitli konulardan dolayı dinleme altındaymış. Bu konuşmadan bir süre sonra bu kişi tutuklandı. Onunla iletişimi olan herkesi de gözaltına aldılar. Bir kere telefonla konuştuğum, yüzünü bile görmediğim bu kişiyle olan iki cümlelik bir diyalogdan dolayı üç ay tutuklu kaldım. Dava ise yedi yıl sonra sonuçlandı. Çok şükür ki aklandım. Ancak bana ve aileme sıkıntılı günleri yaşatanları ne Allah ne de vicdanlarımız affetmeyecek. Geç gelen adalet, adalet değildir. Adaletin hızlı ve tarafsız bir şekilde uygulanması gerekir. Bana tıpkı Ferhan Şensoy’un filmindeki gibi devlet ‘pardon hata yapmışız’ dedi. Ama geride çektiğimiz sıkıntılar kaldı. Ben yine şanslıydım. Peki, şanslı olamayan ve adaletin geç tecelli etmesinden dolayı sıkıntılar yaşayan kişiler ve aileleri ne olacak? İşte biz bu nedenle siyaset yapmaya devam edeceğiz. Halkın iktidarını kuracağız ki insanlar adaletin yanlışlığı altında ezilmesin. Aksine adaletin doğruluğuyla yücelsinler. Gariban, ezilen halkımız kimsenin önünde eğilmek zorunda kalmasın. Sadakayla yaşamak zorunda kalmasın.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.