TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konuşmamdan hem MHP hem HDP, HEM de CHP rahatsız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kürtçe selamlama anlayışım dolayısıyla MHP rahatsız olmuş. Ayrıca başka bir rahatsızlık daha var, HDP o bölücü anlayışın artık zemin kaybettiği görmekten rahatsız. MHP de Kürtçe üzerinden sanki Türkçe'ye sahip çıkıyormuş gibi davranarak bazı yerleri tahrik ediyor. Kimse bize Türkçe dersi vermesin. Biz, Karamanoğlu Mehmet Bey'in diyarındanız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konuşmamdan hem MHP hem HDP, HEM de CHP rahatsız

Davutoğlu, ülkenin her köşesinde vatandaşlarla buluştuklarını dile getirdi. Davutoğlu, "Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir, vahdet siyasetidir, yürek ve gönül siyasetidir, bunu anlayamazlar. Bir yörük Türkçesiyle yapılan duayı, Diyarbakır'da Kürtçe 'Seyidim' diyerek bana sarılan dedenin duasını bir arada düşünemezler. Onların zihinlerine karşı gelemezsin. Bizim zihinlerimiz ve gönüllerimiz ise Türkiye'nin Doğusunu batısını, kuzeyini güneyini birleştirir ve tek millet ve tek yürek yapar. Vatandaşlarımız arasında ayrım gözetmediğimiz gibi onların istikballeri konusunda hiçbir farklı vizyon ortaya koymayız. Muğla'da ne söylersek Diyarbakır'da onu söyleriz. Gördüğümüz tablo şu, her yer bu aynı, her yerde AK Parti kadrolarına beslenen ümit aynı. Kim ne ayrımcılık, bölücülük yaparsa yapsın onun arşında kale gibi Toroslar gibi dimdik duracak, devletin birliği, beraberliği, vahdetini devam ettireceğiz. Nasıl dualar ortaksa, semboller de ortaktı, sloganlar da ortaktı. O kadar memnun oldum ki büyük bir heyecanla döndüm bu bütün yurtiçi ve yurtdışı ziyaretlerinden. Biraz önce sordu bir arkadaşımız 'İnşallah, yorgun değil misin?'. Yorgunluk mümkün mü? Muğla'da, Batman'da, o heyecanı görünce oturmak, durmak bize yakışır mı? Bir sembol var ki albayrak. Sabah Bahçeli'yi dinledim. Aydın'da, Muğla'da ve Tekirdağ'da AK Parti kongre salonunu ne kadar güzel süslemişse, Diyarbakır'da da Batman'da da aynı güzellikte süslemiştir. Albayrağı her yere götüren tek bir kadro var, AK Parti kadrosu. Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. Milleyetcilik dersi verenler o albayrağı önce Türkiye'nin her yerinde sonra da dünyanın her yerinde dalgılandıracaklar. Ey Bahçeli, biz hayatımızı o albayrağa atfetmişiz. Somali, Bürüksel, Zürih semalarında da o bayrağı biz dalgalandırdık. Rahatsız olmuş. 28 Şubat gazetelerini açın bakın. Hilal operasyonu diye Türk baasçıları bayrağımızdan hilali kaldırmayı düşünenler çıktı. Aynı şekilde bölücü örgüt de Kürt kardeşlerimizin gönlünden o albayrağı silmeye çalıştı. Biz ne yaptık? Diyarbakır'da da, Batman'da da Türk ve Zazalarla, efelerle, Türkmenlerle o albayrağı semaya taşıdık. Hiç kimse bu konuda bizimle herhangi bir şekilde yarışmaya kalkmasın" şeklinde konuştu.

"KİMSE BİZE TÜRKÇE DERSİ VERMESİN"

Ortak ruh ve bilinci harekete geçirmeye devam edeceklerine dikkati çeken Davutoğlu, "Benim konuşmamdan hem MHP hem HDP, hem de CHP rahatsız oldu. Doğru yolda olduğumuzun en iyi işareti budur. Çünkü onlar Diyarbakır üzerinden bu konuşmalar üzerinden aslında nasıl bir zihniyete sahip olduklarını ortaya koydular. HDP rahatsız oldu, çünkü 6-7 Ekim olaylarından sonra Kobani kışkırtmasından sonra oraya giden AK Parti Genel Başkanı olarak nasıl coşkuyla karşıladıklarını, nasıl albayraklarını sallandırdıklarını, 'Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye bağırmalarını gördüler rahatsız oldular. Dün, evvelsi gün Diyarbakır'da, geçen hafta Batman'da, Muğla'da, Tekirdağ'da da bu slogan atıldı. Biz, birleştirmemiş olsaydık muhtemelen o sloganı atan gençler karşılıklı çatışıyor olacaktı. Bizim siyasetimizin kardeşlik prensibi budur. Yine, Kürtçe selamlama anlayışım dolayısıyla MHP rahatsız olmuş. Ayrıca başka bir rahatsızlık daha var, HDP o bölücü anlayışın artık zemin kaybettiği görmekten rahatsız. MHP de Kürtçe üzerinden sanki Türkçe'ye sahip çıkıyormuş gibi davranarak bazı yerleri tahrik ediyor. Kimse bize Türkçe dersi vermesin. Biz, Karamanoğlu Mehmet Beyin diyarındanız" diye konuştu.

"YENİ BİR ORTADOĞU HEDEFLİYORUZ"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz, Muğla'da, Toroslar'da Türkmen lehçesiyle konuşurken, Tekirdağ'da Rumeli lehçesiyle güzel Türkçe'mizi konuşurken Diyarbakır'da Kürtçe selam verirken beden diliyle değil, gönül diliyle, birlik beraberlik diliyle selam veriyoruz. Kulakları ve gönülleri öylesine kapalı ki. Sayın Bahçeli Türkçe'nin anadil olması dolayısıyla bunun doğru olduğunu söyledi ama şunu unuttu yine kendi iktidarı döneminde bir anne ki Türkçe bilmiyorsa hapishaneye gittiğinde Kürtçe konuşması yasaktı bu memlekette. Peki, şimdi Kürtçe'de bu şekilde belli bir sosyal hayatta kullanılıyor diye vatan bölünüyor mu? Hayır vatan bütünleşiyor, önemli olan neyi söylediğiniz. Nefret dili olarak konuşuluyorsa Türkçe de yanlıştır, Kürçe de ama muhabbet dili olarak konuşuluyorsa hepsi azizdir. Yunus Emre'nin güzel Türkçesiyle Ahmet Hami'nin güzel Türkçesi birbirinden ayrılabilir mi? Bu ülkenin Başbakanı olarak ben 77 milyonun Başbakanıyım. Herkese istediği, irade ettiği, muhabbet duyduğu selamı vermek benim borcum. İster MHP, bu zıtlık ve tezat üzerinden bir siyasi istismar yapsın. Orada Kobani'den gelen kardeşlerime selam ettik. Bundan HDP de rahatsız oldu, çünkü HDP Kobani istismarı yaparak 6-7 Ekim olaylarını çıkardı. MHP de rahatsız, çünkü orada bu istismar ortadan kalktı onların da siyasi istismarının kapısı kapandı. Hiç kimse gocunmasın. Kobani'deki çocuk ile, Bayırbucak'taki Türkmen de bize tarihin mirasıdır. Sahip çıktık, çıkacağız ve çıkmaya devam edeceğiz. Eğer birileri, IŞID terör yapsın, ister PKK terör yapsın, hepsine karşı çıktık çıkmaya devam edeceğiz. Sormak vakti değil mi? Sayın Bahçeli, konuşuyorsun peki Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larına bu ihanet çetesi operasyon yaptığında neredeydin? O TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Niye sesini çıkarmadı? Niye o ihanet çetesinin yanında çatı aday gösterip o oyunlara geldin de bir kez bile Suriye Türkmenlerine yardım konusunda bizim yanımızda durmadın? Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Bugünkü IŞİD, PKK karşısında bizim Ortadoğu anlayışımız yeni bir kardeşlik politikası" ifadelerini kullandı. (İHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.