TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Mahalle-Karşıyaka, Latife Hanım Mahallesi

2012 yılına kadar Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi’ne bağlı sokakların aşırı artması sonucu bölünen 30 sokak 2 caddeden oluşan Latife Hanım Mahallesi, bağımsız mahalle olarak ilk seçimini 30 Mart 2014’te yaptı. Bu seçimde muhtar olarak mahallenin çoğunluğunun sevgi ve güvenini kazanan Selahattin Namlı seçildi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizim Mahalle-Karşıyaka, Latife Hanım Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Karşıyaka, Latife Hanım Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Selahattin Namlı’dan  dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

Hamza Gül

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (179'ncu Mahalle)

Mahallenin adı:  Latife Hanım

Mahallenin ilçesi, ili: Karşıyaka/İzmir

Posta Kodu: 35580

Mahallenin nüfusu:  2.400

Mahallenin seçmeni: 1.600

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 32

Mahallenin muhtarı:  Selahattin Namlı

2012 yılına kadar Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi’ne bağlı sokakların aşırı artması sonucu bölünen 30 sokak 2 caddeden oluşan Latife Hanım Mahallesi, bağımsız mahalle olarak ilk seçimini 30 Mart 2014’te yaptı. Bu seçimde muhtar olarak mahallenin çoğunluğunun sevgi ve güvenini kazanan Selahattin Namlı seçildi. Seçimlerden önceki 2 yılda biraz Zübeyde Hanım Mahallesi biraz da Latife Hanım Mahallesi olarak tam hizmet alamasa da seçimlerden sonra mahalle sakinlerinin büyük bölümü Karslı ve Erzurumlu hemşerilerine söz verdiği eksiklikleri gidermek için kolları sıvayan Selahattin Namlı, aralıksız çalışıyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin mutlu Akpınar ve ekibinin de kendilerine son derece anlayışlı ve çabuk hizmet getirmek için çalıştıklarının farkında olan muhtar Namlı, “Başkanımız genç ve iddialı projeleri olan deneyimli bir yönetici. Kısa zamanda Karşıyaka’da oluşacak olumlu değişimlerden bizim mahallemizde gerekli hizmetleri alacaktır. Buna inanıyorum. Çünkü daha seçimlerin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen bizim mahallenin sokaklarından belediye ekipleri eksik olmuyor.  Şimdilik toprak olan sokaklarımız hızlı bir şekilde asfalt ve beton yol olarak kaplanıyor. Bir yandan da çevre temizliği konusunda ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.” dedi.

ORMANA KOMŞU MAHALLE

Örnekköy Seyir Tepesi sırtlarındaki ormana sınır olan Latife Hanım Mahallesi bu orman görüntüsünün keyfini sürüyor ancak ormanlık alanda oluşan sıkıntılı durumlarında acısını yaşıyor. Ormanın hava ve görüntü olarak kendilerine büyük bir avantaj sağladığına dikkat çeken muhtar Selahattin Namlı, “Ormanın çevresi tel örgülerle çevrili ancak yine de içine giren uyuşturucu madde bağımlıları veya ulu orta alkol alanlar buraya bakan evlerde yaşayanları oldukça üzüyor. Çünkü buradaki aileler ne perdelerini açabiliyor nede balkonlarına çıkabiliyor. Çünkü burada kendilerince piknik yapanlar etrafa rast gele küfürlü konuşuyor, yüksek sesle müzik açıyor ve ihtiyaçlarını da rast gele yapıyor. Buda bizleri son derece rahatsız ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü’ne sık sık buralar denetlensin diye başvurularım var ancak bir gelişme yok. Ormanın bize bir dezavantajı da yağmurlu havalarda oluyor. Ormandan gelen aşırı yağmur suları hem getirdiği çamuru hem de oluşan sel suları mahalledeki evleri basıyor. Her yağmurdan sonra bizim mahallemiz sel baskınına uğruyor ve sokaklarımız çamur deryasına dönüyor. Bu anlamda kanallar açılmasını istiyoruz ama buna da bir cevap alamıyoruz” diye konuştu.

KARAYOLLARI ARAZİSİ BOŞ DURUYOR

Orman içinden gelen dere yatağı mahalleden geçerek körfeze kadar iniyor. Derenin belirli bölümlerinde kenarlara korkuluklar yapılsa da mahalle içindeki büyük bölümünde korkuluk olmadığına dikkat çeken mahalle muhtarı Selahattin Namlı, “Bizim mahallenin çocuklarının dere kenarında oynarken dereye düşüp yaralanmaları çok normalmiş gibi bu alana korkuluk yapılmıyor. Bu konuda lüks sitelerin içinden geçen dereye yatağı korkuluklarla korunaklı bir durumdayken bizim mahallenin iç kısımlarında bu korkuluklar yok. Bunun bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Bizim mahallede çocuklarımızın oynayacağı ne bir spor alanı ne de bir oyun parkımız yok. Bu anlamda karayollarının mahallemiz içinde çevre yolu kenarında boş bir alanı var. Bu yeri Karşıyaka Belediyemiz istiyor ancak karayolları bu araziyi vermiyor. Bu arazi en azından yine mülkiyeti karayollarında kalsın ama park alanı olarak belediyemize tahsis edilse çok iyi olacak. Bizim mahallenin çocukları ve gençleri için bir mekan yaratılmış olur. Ama bu yer boş olarak toz toprak içinde öylece duruyor.” şeklinde konuştu.

ŞANTİYE ÜSSÜ MAHALLE

Karşıyaka Latife Hanım Mahallesi Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyelerinin şantiyelerinin bulunduğu bir mahalle. Mahallenin üst taraflarında kurulu bulunan Örnekköy Sanayii Sitesi ve kent mezarlığının da bulunduğu mahallenin oldukça haraketli bir yerleşim yeri olmasına rağmen kent dışında unutulmuş bir mahalle görüntü içinde görülmesinin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirten muhtar Namlı şöyle konuştu; “Karşıyaka Örnekköy Mezarlığı bizim mahalle sınırları içinde, burada ormana doğru bu mezarlığın büyütülmesi mümkün ama, şimdi bizim mahallede bile yaşamını yitirenler Bayraklı Doğançay Mezarlığı’na götürülüyor. İnsanların burada var olan mezarlarının yanı sıra aynı yere tekrar diğer yakınlarını da defnetmek istiyorlar. Ama bu konuda Büyükşehir Belediyemizin bu mezarlığımızı genişletmesini istiyoruz. Ayrıca belediyelerimizin şantiyeleri burada ayrıca Karşıyaka Belediyemizin hayvan barınağı da burada. Türkiye’de ikinci İzmir’de ilk olacak hayvan mezarlığı da bizim mahalle sınırları içinde yapılıyor. Okulu olmayan, sağlık ocağı olmayan, parkı olmayan mahallemize en azından bir kütüphane ve spor alanı yapılmasını  istiyoruz.  Bir kez daha tekrar etmek istiyoruz en büyük isteğimiz çevre yolu kenarındaki Karayollarına ait boş duran arazinin bizim mahalle sakinlerine bir park olarak düzenlenmesini bekliyoruz. Bu konuda İzmir Valiliğimizin bu sesimize kulak vereceğini umuyoruz. Çünkü mahallede gezmeye çıkamıyorum mahalle sakinleri ve çocuklar yolumu kesip hani bizim parkımız ne zaman bizimde bir parkımız olacak diye serzenişte bulunuyorlar. Bende artık bu şikayetlerden bunalmış durumdayım. Dere üzerindeki köprümüz iki taraflı araç parkına maruz kaldığı için insanlar mecburen araç yolundan geçmek zorunda kalıyor. Bu konuda köprünün yayalar içinde bir kaldırım yapılmasını istiyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.