TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de ‘helal lokma’ eylemi

Sosyal medya üzerinden bir araya gelerek buluşan Bank Asya müşterileri ve banka gönüllüleri, Bank Asya’nın Çankaya Şubesi önünde bir araya gelerek alınan kararı protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2015 09:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de ‘helal lokma’ eylemi

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)’nun Bank Asya’ya el koymasının yankıları tüm ülkede olduğu gibi İzmir’de de sürüyor. Sosyal medya üzerinden bir araya gelip buluşan Bank Asya müşterileri ve banka gönüllüleri, Bank Asya’nın Çankaya Şubesi önünde bir araya gelerek alınan kararı protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları ve düdüklerle banka önünde toplanan kalabalık, ‘sevdamız Bank Asya’, ‘onlar çek dediler, millet yatır anladı’ sloganları attı.

LOKMA DÖKTÜLER

Bankanın camlarını, Bank Asya’ya sevgi mesajları içeren notlarla donatan banka gönüllüleri, aynı zamanda lokma döktürüp ‘helal lokma’ vurgusu yaptı. Eyleme yoldan geçen bazı araçlar da korna çalarak destek verdi. Eylemlerin, Bank Asya için alınan karardan dönülene kadar süreceği belirtildi.

SÜREÇ NASIL BURAYA GELDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar vermişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Asya'nın Bankacılık Kanunu kapsamında "kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması" şartını ihlal ettiğini belirledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Asya Katılım Bankası'nın, ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verildiğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.