TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metrodaki kaza korkuttu!

İzmir metrosunda yürüyen merdivenin halatının kopması sonucu 14 kişi yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Metrodaki kaza korkuttu!

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün saat 17.30 sıralarında, Üçyol Metro Meydan çıkışında meydana geldi. İzmir Metro'yu kullanan vatandaşlar, yer altından çıkmak için yürüyen merdivenleri kullandığı sırada, yürüyen merdivenlerin halatı koptu. Halatın kopmasıyla hızlı bir şekilde yürüyen merdiven geri geri gitmeye başladı. Bu sırada yürüyen merdivenin üzerinde olan yaklaşık 20 kişi, üst üste yığılarak yere düştü. Durumun bildirilmesi ile çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Aralarında hamile bir kadın ve bir çocuğunda bulunduğu 14 yaralı, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“BÜYÜK KORKU YAŞADIM”

Yürüyen merdivenlerden düşen ve yara almadan kurtulan Yakup Koçak, “Yer altından yukarı çıktığımız sırada, yürüyen merdiven birden durdu ve hızlı bir şekilde geri geri gitmeye başladı. Yaklaşık 20 kişi birbirinin üzerine düştü. Herkes çığlık atıyordu. Ben yara almadan kurtuldum ama büyük korku yaşadım” dedi. Olay olduktan sonra yardıma koşan Ozan Ergün, “Metrodan çığlıklar gelince koşturdum. Yere düşenlere yardımcı olup yukarı çıkmalarını sağladım” dedi. Olayla ilgili polis soruşturma başlattı.

İZMİR METRO A.Ş.’DEN AÇIKLAMA

İzmir Metrosu Üçyol İstasyonu’nda bugün akşam saatlerinde meydana gelen kazayla ilgili İzmir Metro A.Ş tarafından aşağıdaki açıklama yapılmıştır:  “26 Şubat Perşembe saat 17.22’de Üçyol İstasyonu Meydan çıkışı yürüyen merdiveni, üzerinde yolcular varken henüz tam anlaşılamayan bir nedenle yukarı yön yerine aşağıya doğru hareket etmiş ve üzerindeki yolcuların dengelerini kaybetmeleri sonucu düşmelerine neden olmuştur. İlk anda yaralanma şüphesi ile 15 yolcu hemen ambulanslarla hastanelere sevk edilmiştir. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra alınan bilgilere göre sadece Bozyaka hastanesindeki yaşlı 1 yolcumuzda kırık diğer bir yolcumuzda kolda incinme tespit edilmiş, diğer hastanelere yaralanma şüphesi ile gönderilen tüm yolcularımız ayakta müdahale ile evlerine gönderilmiştir. Yaralı yolcumuz ile ilgili her türlü ilgi ve gereği şirketimiz tarafından yapılacaktır. Olay ile ilgili teknik araştırmalar, savcılık, şirketimiz ve sorumlu bakım firması tarafından detaylı olarak yapılmaktadır. Üzüntü verici kaza nedeniyle olumsuz etkilenen ve yaralanan yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

AK PARTİ’DEN ELEŞTİRİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Metrosu Üçyol durağında yürüyen merdivendeki arıza sonrası meydana gelen kazada yaralanan İzmirli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerini iletti.

SAYIN KOCAOĞLU UYARILARI CİDDİYE AL!

Doğan, Üçyol Metrosu’nda yaşanan kazanının üzücü olduğunu, İzmirli hiçbir hemşerimizin canının yanmasının kabul edilir bir durum olmadığını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu’na daha büyük felaketlerin yaşanmaması için hassasiyete davet eden Doğan, Kocaoğlu’nu bugüne kadar yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını vurguladı. İzmirli hemşehrilerimize büyük geçmişler olsun dilediğini söyleyen Doğan konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti: “Bu kazanın nedeninin değerlendirilmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunuyoruz. İzmir Metrosu’nun önümüzdeki süreçte daha büyük sıkıntılara yol açmaması için en azından son 10 yılda biten bölümünü bir daha gözden geçirilmesini diliyoruz. Metro inşaatının son 10 yıllık bölümünün ehil eller tarafından yapılmadığını, bu bölümün ihalesinin başarılı bir şekilde yapılmadığını hepimiz biliyoruz. Bu kadar kısa mesafenin bu kadar uzun sürede bitirilememesine rağmen metro inşaatının güvenli bir şeklide seyahat edilecek bir metro olmadığını söylüyoruz. Çünkü metro daha inşaat safhasındayken olumsuz sinyaller vermeye başladı. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olan ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasına giren ODTÜ gibi bir üniversitemizin metroyla ilgili hazırladığı raporların İzmirli hemşehrilerimizin can güvenliğini tehlikeye atan raporlar bile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından dikkate alınmamıştır.”

İDDİALAR VAR

Son günlerde gündeme gelen projede İzmir Metrosu Göztepe İstasyonu’nda gözüken 4 adet çıkıştan birinin altyapı maliyetlerinin karşılanmasına rağmen yapılmadığı yönündeki iddialara da dikkat çeken Doğan, “Göztepe istasyonunda iptal edilen merdiven yapımının birisinin iptal edildiği yönünde iddialar var. Eğer bu iddialar doğruysa madem iptal edilecekti neden buralara kazıklar çakıldı, zemin güçlendirildi, beton enjeksiyonu yapıldı. Bu yapılan harcamalar işin uzaması gecikme sonucu gelir kayıpları kamu zararı değil midir? Sayın Kocaoğlu’ndan bu konulara açıklık getirmesini bekliyoruz” dedi. Doğan son olarak aktarmalı sistemi eleştirerek, “Aktarmalı sistem halen İzmirliye çile çektirmektedir. Bu sitemle raylı sisteme aşırı yükleme yapılmaktadır. Ancak İzmir’deki mevcut raylı sistem bu yükü kaldırmamakta ve vatandaşları mağdur etmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı. (İHA/İZMİR/HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.