TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Ali İsmail Korkmaz eylemi

Gezi Parkı Eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen davasında çıkan cezalar, İzmir halkını isyan ettirdi. Verilen bu cezaların adaletsiz olduğunu ifade eden vatandaşlar eylem düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 08:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de Ali İsmail Korkmaz eylemi

NEŞE YAVUZ

Gezi Parkı Eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın davasının ardından verilen cezalar İzmir'de de protesto edildi.

Geçtiğimiz gün saat 18.30’da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde buluşan sivil toplum örgütü temsilcileri ve İzmirli vatandaşlar daha sonra Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Burada polis engeli ile karşılaşan kitle oturma eylemi yaparak, dava sonucunu protesto etti. ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’, ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’, ‘Katiller Halka Hesap Verecek’ sloganlarını atan kitle, Ali İsmail Korkmaz ve Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

“DÜN SABAH HIRSIZLAR BU SABAH KATİLLER KORUNDU”

Eylemde yapılan basın açıklamasında cezasızlığa karşı adalet arayışının süreceği belirtilerek, “19 yaşındaki bir öğrenciyi döve döve öldüren polislere iyi hal indirimi yapılması başlı başına bir skandaldır ve asla kabul edilemez. Bu durum kayıt dışı polis şiddetidir. Bu cinayetten tümüyle AKP iktidarı ve ‘polislere emri bizzat ben verdim’ diyen dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan sorumludur. AKP iktidarı dün gece hırsızlarını, bu sabah da katillerini korumuştur. Mahkemenin bu kararını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Adalet gerçekleşinceye kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Cezasızlığa karşı adalet arayışımız sürecek” ifadelerinde bulunuldu.

Kitle daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.