TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baykal CHP’den aday adayı oldu

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde CHP'den aday adayı olmak için başvurusunu yaptı

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Baykal CHP’den aday adayı oldu

Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP'den aday adayı olmak için parti genel merkezine giderek başvurusunu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, başvurunun ardından Baykal'a alındı belgesini teslim etti.

Deniz Baykal, ilk olarak CHP'nin Antalya'da yapacağı ön seçime katılacak, ardından aday gösterilip gösterilmemesine karar verilecek. 7 Haziran 2015'te tarihinde yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için CHP'de adaylık adaylığı başvuruları 24 Şubat’a kadar genel merkeze yapılacak.

Başvurunun ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Baykal, “Türkiye siyaseti güç ve gerilimli bir dönemin içinden geçiyor. Önümüzdeki dönemde de bu yüksek gerilim politikasının devam edeceği anlaşılıyor. 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin, yüksek gerilim politikasının nihai sonuçlarıyla yüzleşmenize bir vesile vereceğini düşünüyorum. Böyle bir kritik dönemde ve seçim sonrasında bu gerilim politikasının umarım aşılması gerektiğinin, anlaşılması, anlatılması gerekecek olan bu yeni siyaset döneminde ben de uzunca bir süreden beri gerçekleştirilmiş olan gözlem birikiminin parlamentoda yansımasının ülke siyaseti ve partimizin siyaseti bakımından yararlı olacağını düşündüm. Bu anlayış içerisinde Türkiye'nin gerçekten sıkıntılı, sorunlu yeni döneminde elimizden geldiğince ülke siyasetine sağduyuya dayanan deneyimi, demokratik birikimi yansıtan seslere ihtiyaç duyacağını gördüm ve bu çerçeve içinde bir sorumluluk duygusu, görev anlayışıyla bugün aday başvurumu yaptım. Milletimiz, ülkemize, demokrasimize hayırlı olsun. Umarım yaşanmış olan olaylar ve içine girdiğimiz bu yüksek gerilim ortamı artık Türkiye'de demokratik anlayışın, hoşgörünün, karşılıklı saygıya dayanan bir siyasi rekabet, siyasi tartışma düzeninin kaçınılmaz olduğunu herkese öğretir. Bunu ortaya koymaya ihtiyacımız var, umarım yeni bir dönem var. Biz elimizden geldiğince bunu yansıtmaya çalışacağız” diye konuştu.

“ÖN SEÇİMLE KATILACAĞIM”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Baykal, ‘Seçime ön seçimle mi gireceksiniz?’ sorusuna, “Evet, ön seçim yöntemiyle Antalya'da ön seçime katılacağım. Bunun uygun olacağını düşünüyorum. Çünkü demin anlattığım, ortada demokratik süreçlerin takviye edilmesine ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Ön seçim mekanizmasının hem partimiz içinde hem de Türkiye'de gerçekten halka ve seçmene ve partili üyeye dayanan bir siyaset anlayışını ön plana çıkaracağını düşünüyorum. Bu seçimde CHP olabildiğince geniş bir ön seçim uygulaması kararlaştırdı. Çok memnuniyet verici bir durum. Antalya'da da bu yöntem önerildi. Ön seçimin ben bir siyasi partinin kendi siyasi kimliğini, kendi siyasi temel değerlerini, siyasi ilkelerini ön plana çıkaracak bir siyaset yöntemi olduğunu düşünüyorum. Yani ön seçim siyasi partilerde aslında sadece aday belirleme yöntemi olarak değil, partinin temel siyasi değerlerinin, ilkelerinin ön plana çıkmasını sağladığı için ayrıca önemlidir. Bizim buna ihtiyacımız var” karşılığını verdi. (İHA/DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.