TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSK’ten teşekkür ziyareti

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DİSK’ten teşekkür ziyareti

Sendika şube başkanlarının eşlik ettiği ziyarette Beko, geçtiğimiz günlerde ‘Laik, bilimsel eğitim’ talebiyle düzenlenen boykot sırasında yaşanan olaylarda gösterdiği kararlı duruştan ve işçilere sahip çıkan tavrından ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Basmane Meydanı’ndaki eyleme müdahale eden polisin belediye binasına girmesine izin vermeyen ve belediyeye sığınan vatandaşların gözaltına alınmasını önleyen Başkan Pekdaş’ı kutlayan Beko, “Laik ve bilimsel eğitim hepimizin istediği bir şey. Eğitim ne olduğu belli olmayan insanların eline geçti. Gelecek umut verici değil. Bunu başlatan arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

YALNIZ OLMADIĞIMIZI HİSSETTİK

Polis müdahalesi sırasında TOMA’lardan sıkılan biber gazı ve tazyikli su yüzünden belediye binasına sığınmak zorunda kalan DİSK bölge üyelerine, işçilere ve vatandaşlara Pekdaş’ın sahip çıktığını dile getiren Beko, “Arkadaşlarımızı korumanız ve sahip çıkmanız bizi gururlandırdı. Biz böyle zamanlarda yalnız olmadığımızı hissediyoruz. Demokrasi mücadelesi verdiğimiz şu günlerde yan yana, omuz omuza olmaktan başka çaremiz yok” diye konuştu.

PEKDAŞ: YAPMAM GEREKENİ YAPTIM

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, görsel ve yazılı medyanın yanı sıra sosyal medyada büyük yankı uyandıran olayla ilgili şunları söyledi: “Aslında bana göre son derece doğal bir tepkiydi. Olması gerekendi. Polis kamu kurumunun içine izinsiz giremez. Polisin kamu binalarına girebilmesi için belli yasal şartlar vardır. Ben aşağı inerek polisin kapı önünü boşaltmasını ve aldığı çalışanımı da bırakmasını istedim. Verdiğim tepki son derece doğal ve sıradandı. Yapmam gereken şeydi. Demek ki; insanların hukuksuzluğa karşı verilecek desteğe, kendilerinin yalnız olmadığını hissetmeye ihtiyacı var. Bunun bu kadar destek görmesini böyle değerlendiriyorum.” (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.