TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kışanak’tan gündeme ilişkin değerlendirme

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, çözüm süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, çözüme ve barışa mecbur olduklarını belirterek, sürecin kesintiye uğramasını arzu etmediklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2015 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kışanak’tan gündeme ilişkin değerlendirme

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Bazı belediye yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, belediyenin çalışmaları hakkında bilginin yanı sıra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

“BİZ BİR GERGİNLİĞİN OLMASINI İSTEMEYİZ”

Siyasi gündem değerlendirmesini yapan Kışanak, yerel yönetimlerde görev ve sorumluluk alan kişiler olarak mümkün olduğu kadar bu tartışmanın içinde yer almak istemediklerini dile getirerek, çözüme ve barışa mecbur olduklarını kaydetti. Herkesin kendini böyle hissetmesi gerektiğini vurgulayan Kışanak, hükümet yetkilileri, görüşmeyi yapanlar, PKK yöneticileri ve Abdullah Öcalan’da böyle hissetmesi gerektiğini bildirdi. Böyle yaklaşılırsa hep birlikte çözüme mecbur olunması hissedilirse bunu gerçekleştirebileceklerini aktaran Kışanak, “Eğer, bu çözüm kimin işine yarayacak diye bakılırsa, karşı tarafın işine yarıyormuş gibi algılanıp, vazgeçilirse bu sorun yaratır ve sorunlarımızın katlanmasına neden olur. Çünkü barışı hepimiz kazanacağız. Taraflar meselesi değil, bütün toplumun kazanması söz konusudur. Olaya böyle yaklaşılması gerekiyor. Sürecin başlanmasından beri arada bir makasın olduğu gözüküyor. Bu makasın giderek, kapanması gerekirken zaman zaman dönemsel olarak bu makasın daha çok açıldığını görüyoruz. Umarım bu bahar, Nevruz, o makasın daralmasına, aradaki mesafeyi azalmasına ve çözüme daha fazla yaklaşmaya vesile olur. Biz, bir gerginliğin olmasını istemeyiz. Sürecin kesintiye uğramasını asla arzu etmeyiz. Türkiye’nin Ortadoğu’daki ateş çemberinin dışında tutması gerektiğini ve sorunlara diyalog ve müzakere yoluyla çözüm arayışında asla vazgeçmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun dışında da başka bir tercihin olduğunu da düşünmüyorum. Bunun dışındaki tercihler kaostur, hiç birimizin arzu etmediği ve hak etmediği bir trajedidir. Bu nedenle herkesin daha fazla sorumluluk alması, çözüme katkı sunucu bir tutum içinde olmasını arzu ediyoruz” dedi.

“İÇ GÜVENLİK PAKETİNDEN VAZGEÇİLSİN”

Kışanak, konuşmasında ‘İç Güvenlik Paketi’ konusuna da değinerek, yasa tasarısının gerginliğe yol açtığını, yasa tasarısından vazgeçilmesi gerektiğini savundu. Kışanak, “Güvenlik adı altında çıkartılmayı istenilen paketi, demokratik muhalefetin yollarını tıkayan, elindeki muhalefet etme araçlarını alan bir yasal düzenleme getirilmeye çalışılıyor. Bundan derhal vazgeçilmesi gerekiyor. Biz güvenliği daha sıkı tedbirlerde ve özgürlükleri kısıtlamada sağlayamayız. Güvenlik en iyi barış içerisinde tesis edilir” diye konuştu.

“DİYARBAKIR’DA BİR HUKUK SORUNU VAR”

Kışanak’ın ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise belediyenin çalışma faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Anlı, belediye olarak çok sayıda çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, yapılan hizmetleri tek tek saymadıklarını söyledi. Belediye olarak yapmaya çalıştıkları bazı çalışmalarla ilgili bilgi veren Anlı, Diyarbakır’da bir hukuk ihlalinin yaşandığına vurgu yaptı. Diyarbakır’da bir hukuk sorunun olduğunu anlatan Anlı, bugün kentteki sorunları gidermek için bir iradenin var olduğunu söyledi.
Toplantı, karşılıklı sohbetlerin ardından sona erdi. (İHA/DİYARBAKIR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.