TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimcilerden ‘Nöbet’ eylemi

‘Ücret Yoksa Nöbet de Yok-Angarya’ya Hayır’ söylemiyle 2012 şubat ayından itibaren eylemler yapan Eğitim-İş Konak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklaması ile eylemlerine devam etti

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2015 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eğitimcilerden ‘Nöbet’ eylemi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Eğitim-İş’in önderliğinde nöbet eylemi devam ediyor. 2012 yılı şubat ayından beri bu konuyu gündeme taşıyan sendika öğretmenlerin nöbet görevine ve nöbetçi öğretmen uygulamasına bakışını yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna bir kez daha duyurdu. Açıklamayı tüm şubeler adına 2 No’lu Eğitim –İş Sendikası Başkanı Ömer Lütfi Değirmenci, nöbet hizmetine karşı olmadıkları bir silah olarak kullanılan nöbet hizmetinin aksine nöbetin gerekli ve vazgeçilmez olduğunu belirterek, “Nöbet görevinin de öğrenciyi en iyi tanıyan, sorunlara anında müdahale edebilen ve çözüm üreten öğretmenler tarafından yapılmalıdır. Talebimiz yasal dayanağı bulunmayan, sorumluluğu çok fazla olan, zaman zaman öğretmenlere ek ders görevinden sayılarak norm kadroyla ilişkilendirilmesidir” diye konuştu.

“YASAL DAYANAKTAN YOKSUN”

Nöbet görevinin yasal dayanaktan yoksun olduğunu belirten Değirmenci, “1739 sayılı Mili Eğitim temel kanunun mesleğini tanımlayan 43. Maddesinde ‘Öğretmenlik, devletin eğitim öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir’ denilerek mesleğin kapsamının ‘Eğitim, Öğretim ve Eğitim Yönetimi ‘ olarak belirlenmesine karşın, ilgili yasada bir güvenlik görevi olan nöbet görevinden bahsedilmemiştir. Temel yasalarda olmayan temel nöbet görevi ancak bir alt hukuki normu olan yönetmelikler ile zorunlu kılınmaya çalışılması hukuk biliminin ruhuna aykırıdır” dedi. Açıklamanın sonunda yasanın meclise geldiğini belirten Değirmenci iktidarın ve muhalefetin uzlaşarak yasada gerekli düzenlemeleri yaparak bir an önce meclisten geçirmelerini istedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.