TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtuluş coşkusu Selçuk’u sardı

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kapsamında ilçede düzenlenen kurtuluş şenliğinde Selçuklular müzik, coşku ve kurtuluşun haklı gururunu yaşadılar

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2014 06:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kurtuluş coşkusu Selçuk’u sardı

Selçuk Belediyesi’nin düzenlediği Büyükşehir Belediyesi bando eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik Haluk Levent'in muhteşem sahne performansıyla devam etti. Gün boyu coşkunun eksik olmadığı Selçuk sokakları renkli görüntülere sahne oldu.

İlk kez Selçuk’a gelen İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde başta Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve eşi Ayşen Bakıcı olmak üzere Belediye Başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Canlı Heykel Mizanseni ve ilçedeki bazı spor kulüpleri, Oda ve dernek yöneticileri ile vatandaşlar uzun bir kortej oluşturdular. Kortejin en ilgi çeken detaylarından biri de Kurtuluş Savaşı kahramanlarını temsil eden cansız mankenler ve Atatürk’e benzerliği ile tanınan sinema ve tiyatro sanatçısı Göksel Kaya oldu.

VATANDAŞLARA KEŞKEK İKRAMI

Kortejin ardından ise Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve eşi Ayşen Bakıcı, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Eşi Havva Boyacı, belediye başkan yardımcıları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliği ile tanınan ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Göksel Kaya ile festival için kurulan standları dolaştılar. Burada Başkan Bakıcı ve beraberindekiler stand kuran vatandaşlarla sohbet edip sergiledikleri ürünler hakkında bilgi aldılar. Zanaatkarlara bol kazançlar dileyen Başkan Bakıcı, burada vatandaşlara keşkek ikramında da bulundu.

HALUK LEVENT İLE COŞTULAR

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise Haluk Levent konseriyle Selçuklular doyasıya eğlendiler.

On yedi yıl sonra Selçuk’ta tekrar konser veren Sanatçı eğlencenin ve müziğin yanı sıra Filistin ve Bosna’da yaşanan katliamlara da değindi. Filistin’de hayatını kaybeden çocuklar için şarkı söyleyen sanatçı, kurtuluş mesajını da yine bir şarkıyla verdi. 

Konserin en şaşırtıcı dakikalarından biri ise Haluk Levent’in sahneden inerek seyircilerin arasına girdiği an oldu. Konser alanını dolduran binlerce seyircisinin yanına giderek şarkılarını onlarla birlikte seslendiren Haluk Levent'e; yine halkın arasında eşiyle birlikte konseri izleyen Başkan Bakıcı da eşlik etti. 8 Eylül Kurtuluş etkinliği kapsamındaki konser sırasında bir konuşma yapan Başkan Bakıcı, kardeşlik vurgusu yaparak; "İlçemde kardeşlik istiyorum, ülkemde kardeşlik istiyorum, dünyada kardeşlik istiyorum" dedi.

HALKIN BAŞKANI HALKIN ARASINDA

Sanatçıyı kalabalığın içinde eşiyle birlikte izleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daha sonra sahneye çıkarak, önce barış mesajları verdi, sonra da sanatçı Haluk Levent'in bu güzel performansından dolayı Selçuk'un simgesi olan Artemis Heykelciği ve çiçek hediye etti. Konuşmasında ilk olarak bu etkinliğin bir ekip çalışması olduğunu ve etkinlikte büyük emek harcayan Selçuk Belediye Başkan Yardımlarına ve Kültür Müdürlüğündeki takım arkadaşlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında barış ve kardeşlik mesajları veren Başkan Bakıcı, "Ben değerli sanatçımız Haluk Levent'e öncelikle Filistinli çocukları anlatan şarkısından dolayı çok teşekkür ediyorum. Beni çok duygulandım, hepimiz duygulandık" dedi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK İSTİYORUM

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerini hatırlatan Başkan Bakıcı; "Bir daha savaşlar istemiyoruz. Canlara kıyılmasın istiyoruz. Barış olsun, özgürlük olsun istiyoruz. İnsanların kardeşliğini istiyoruz. İlçemde, bölgemde, ülkede ve dünyada kardeşlik istiyoruz" dedi.  

SELÇUKLU UYSAL’A BÜYÜK İLGİ

Sanatçı Haluk Levent’in Gazze’yi konu olan şarkısıyla soykırımı anlatan Boşnak şarkısı katılımcılara duygulu anlar yaşatırken gecede Selçuklu görme engelli İbrahim Uysal isimli gencin Haluk Levent düeti ise görülmeye değerdi.

Program bitiminde belediye binasından havi fişek gösterisinin de yapıldığı gecede, gençlerin isteğini kırmayan başkan Bakıcı gençlerle dans edip, bol bol fotoğraf çektirdi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.