TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Erdoğan sayesinde dolar lobisi oluştu”

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her konuşmasından sonra doların fırladığını belirterek, “Erdoğan acaba dolar lobisinin temsilcisi mi” diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Erdoğan sayesinde dolar lobisi oluştu”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankasını hedef alarak “faizleri indirin” tartışması sürerken CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Erdoğan’ı suçladı. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, “Cumhurbaşkanın her konuşmasında dolar yükseliyor. Acaba bunun arkasında dolar lobisi mi var. İnsanın aklına bundan başka bir şey gelmiyor” dedi. Hamzaçebi Erdoğan'ın konuşması nedeniyle havdan para kazanan bir kesim oluştuğunu Erdoğan konuşmadan önce dolar alan bu kesimin konuşma bittikten sonra sattığını söyledi.

TAKINTI OLDU

Demokrasilerde  bağımsız merkez bankasının ekonomiyi idare ettiğini anlatan Hamzaçebi, batıda hiçbir ülkede siyasetçilerin merkez bankasına müdahale etmediğini anımsattı. Hamzaçebi, “Bağımsız Merkez Bankası Cumhurbaşkanı’nda bir takıntı haline dönüştü. Eğer Merkez bankası faiz indiremiyorsa bu senin 12 yıllık başbakanlığın döneminde uyguladığın yanlış ekonomik politika nedeniyledir. İç tasarrufun dibe vurduğu bir ekonomide merkez bankası faiz indirirse ekonomi çöker. Böyle bir durumda faiz indir diyen kişi ancak ekonomi cahilidir” diye konuştu.

MALİYE BAKANI DÜZGÜN İNSAN

Gezici Araştırma Şirketi’ne yapılan maliye baskının da eleştiren Akif Hamzaçebi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in  talimat vermiş olma olasılığının olmadığını ifade etti. Hamzaçebi, “Baskının nedeni araştırma sonucu AKP’nin oyunun yüzde 39 olarak açıklanması. Maliye bakanın böyle bir talimat verdiğini düşünmüyorum. Bakan işini iyi yapan düzgün bir insan. Demokratik devletlerin zor kullandığı tek enstrüman vergidir. Bunu ülkeyi tek başına yönetmeye çalışan Erdoğan’ın yaptığını düşünüyorum. Denetim elemanlarına çağrıda bulunuyorum. Görevinizi doğru yapın” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.