TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halkevci Kadınlar’ın eşitiz protestosu

Halkevci Kadınlar, Türkiye’de kadın erkek eşitliğinin olmadığını, eşitlik olmadan adaletin olmayacağını savunarak eylem yaptılar

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Halkevci Kadınlar’ın eşitiz protestosu

SELDA AK

Halkevci Kadınlar kadın erkek eşitliğinin olmadığını savunarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde eylem yaptılar. Ellerinde pankartlarla, slogan atarak yürüyen grup adına basın açıklaması yapan Evrim Çakır, “Kadın erkeğin tamamlayıcısıdır diyen AK Parti’ye göre kadınlar yardıma muhtaç, eksik insanlar ve onlara göre erkekler kadınlardan üstün olduğu için adalet dağıtıcıları. Biz biliyoruz. Eşitlik olmadan adalet olmaz. Onların adaleti erkek adaletidir” dedi.

MÜCADELE BÜYÜYOR

“Eşitiz Biz Varız İşte Burdayız”, “Kadınlar Yürüyor Mücadele Büyüyor” sloganlarının ardından Çakır sözlerine şöyle devam etti: “Her gün 5 kadın en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına yönelik şiddet verilerini gizliyor. Karakollarda, bakanlığın danışma merkezlerinde kadınlara şiddete katlanması ve boşanmaması öğütleniyor. AK Parti ’Fıtratınız bu’ diyerek cinsiyet eşitliğini yok sayıyor. Çünkü kadınlar onlara göre hakkını aramamalı ve itaatkar olmalı. Erkek şiddetinin son bulması için acil olarak eşitliği esas alan düzenlemeler getirilmeli, erkek şiddetine karşı kadınların taleplerini gören kapsamlı yasalar çıkarılmalıdır. Her yerde erkek şiddetine karşı kadın dayanışması ile sesimiziyükselteceğiz ve direneceğiz. Erkek egemenliğini güçlendirmeye, hayatımızı ve geleceğimizi şekillendirmeye çalışanlara karşı ‘ Söz bizim, karar bizim’ diyerek toplumsal yaşamın her alanında var olacağız. Toplumsal yaşamın kadınlar ve erkekler olarak ikiye bölünmesine izin vermeyecegiz!”

 Halkevci Kadınlar, açıklamanın ardından eylemini sonlandırdılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.