TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti'den yeşil savunma

Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşen Karabağlar Belediyesi’nde parklara ve yeşil alanlara yapılması planlanan trafolara AK Parti Grubu'ndan red geldi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti'den yeşil savunma

Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşen Karabağlar Belediyesi’nde parklara ve yeşil alanlara yapılması planlanan trafolara AK Parti Grubu'ndan red geldi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Kent genelinde elektrik dağıtımı yapan GEDİZ EDAŞ firmasının Karabağlar Mahallesi’nde yer alan bir parka trafo kurma talebine ret oyu veren AK  Partili meclis üyeleri, “Biz bu elektirik, doğalgaz ya da su firmalarının ambarı mıyız? İzmir’de yeşil alanlar bir bir elden gidiyor. Hangi belediye bunlardan işgal bedeli alıyor?” şeklinde tepki gösterdi ve trafo ile tesis yeri isteyen kurumlara yeşil alanların kira bedeli karşılığında verilmesi yönünde öneri sundu.

Enerji dağıtımı yapan bir firmanın Karabağlar Mahallesi bünyesinde yer alan park içerisinde enerji trafosu kurulması yönündeki talebi meclisteki gruplar arasında tartışmalara yol açarken, karar AK Partili meclis üyeleri tarafından veto edildi. CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edilen öneri karşısında AK Parti grubu belediyeye eleştiri getirirken, CHP grubu ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yüklenerek söz konusu durum hakkında yasal sınırlama getirilmesini istedi.

“AMBAR MIYIZ?”

Yeşil alanlara yapılması planlanan trafolara sert şekilde karşı çıkan AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla “Gediz A.Ş., Türk Telekom, İzmirgaz gibi firmaların ilçemizde toplam 47 adet trafosu var. Bu derecede işgal var. Birçok facia ile karşı karşıya kalıyoruz. Yeni bir kanun çıkıyor çocuk parklarında sigara içmek yasaklanıyor. Biz Belediye olarak Gediz A.Ş.’nin ambarı mıyız, deposu muyuz? Bu durumun bir düzene kavuşturulması lazım. Belediye olarak bu konuda iyi çözümler üretilmesi lazım. Belediyemizin bu kurumlara teslim olmasından üzüntü duyuyorum. Yakın tarihte bir bayan bu trafolar yüzünden paramparça oldu. Bu sayının artmasını mı istiyorsunuz? Bunlara bir çözüm bulunmalı. Bunlar özel birer şirket. Büyük projeler düşünsünler, yeraltında planlamalar yapsınlar. Hangi belediye bunlardan işgal aldı? Söylemeye korkuyorum ama bu alanları kiraya verelim. Getirip getirip kaldırımlara, parklara, bahçelere bu kadar trafo yapıyorlar. Biz grup olarak trafolara hayır diyoruz” diye konuştu.

 “SUÇU BELEDİYEYE ATIYORLAR”

CHP Grubu adına konuşan meclis üyesi Levent Yıldır, Fazla’nın sert eleştirilerine karşılık şunları söyledi: "Bu konuşmadan CHP’nin parklara trafo yapmak istediği gibi bir sonuç çıkıyor. İlk günden bu yana hem CHP’li, hem de AK Parti’li meclis üyeleri olarak bu plana karşıyız. Bizim zorlamamız gereken kurum, bunların sahibi olan TEDAŞ’tır. Trafo sorunu yaşandığında onlar net bir tavır koyabiliyorlar. Vatandaşlara sorumlusu belediyedir diyorlar. Biz yeni kurulan yerlerde özel önlemlere giderek o yönde planlama yapabiliyoruz.”

SELVİTOPU: "SIKINTILAR ÇÖZÜLEMEDİ”

Konuya dair bir açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, “Bunlarla ilgili maalesef Türkiye’de bir yasal düzenleme yok. Hizmet özelleştirilirken, trafo yerleri konusunda sıkıntılar çözülmedi. Burada doğrudan muhatap TEDAŞ’tır. Bağlı bulunduğu bakanlığın bu konuda yasal düzenleme yapması gerekir. Bu alanların imar planlarına işlenmesi için meclis kararı alınması gerekiyor. Burada yerel yönetimden ziyade, işin esas sahibi kurumların bu yönde çalışma yapması lazımdır. Yeşil alanlara trafo ve gaz istasyonları yapılıyor. Böyle bir sıkıntı var. İzin vermediğimiz zaman da bu kurumlar propaganda yapıyor ve belediye izin vermiyor yapamıyoruz diyorlar. Böyle bir kısır döngü var. bunun ciddi şekilde ele alınıp çözümlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.