TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu’ndan, gençlere tavsiyeler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla makamında kabul ettiği gençlere tavsiyelerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu’ndan, gençlere tavsiyeler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 İlden gelen gençlik temsilcilerini Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Davutoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, “Çanakkale şehitleri için zikredilen hususlar oldu. Mısır’da şehit düşenlerin yanında esir alınan gençler Myanmar’a götürülmüşlerdi yaklaşık 12 bin Anadolu genci şehit düşmüştü, esir olarak gitmişlerdi. Onlar da Anadolu’ya mektup yazmışlardı ve cevabı gelmeyen mektuplar gelmişti onlara. Orada şehit düşen ecdadımızın mezarlarını tek tek bulduk, ihya ettik” ifadelerini kullandı.

“KİM YAPARSA YAPSIN ONA KARŞI ÇIKIN”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, “Gelecek ile ilgili sizlerle yüzyıllık muhasebe yapmak istediğim şeyde sizlerle hasbihal yapmak istiyorum. Birincisi insan onuru kavramı temel şiardır. Birbirinizle muhabbet ederken bütün insanların saygıya layık olduğu bilinciyle davranın. Nerede olursa olsun insan onurunu zedeleyen davranış varsa ona karşı çıkın. Din, mezhep, etnik ayrım yapmayın” şeklinde konuştu.

“İNSAN ONURUNDAN SONRA EN ÖNEMLİ KAVRAM ÖZGÜVEN”

Davutoğlu “Gençler olarak aranızda farklı düşünenler olabilir. Birbiriyle aynı düşünen gençlik ancak Nazi ya da Sovyetler döneminde olur. Gençler dediğin ayrı düşünür. Ben kendi çocuklarımdan biliyorum hiçbir zaman sınır getirmemiştir. Hepiniz bir bireysiniz şahsiyetli kişilersiniz. Biz size baktığımızda ideal gençlik görmenin yanında tek tek hepiniz değerlisiniz. İnsan onurundan sonra en önemli kavram özgüven” dedi.

 

“KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEK DE ŞİDDETTİR”

 

Ne olursa olsun, hangi gerekçeyle olsun, hiçbir gencin bir başka gence şiddet uygulamasını mazur göremeyeceklerini işaret eden Başbakan Davutoğlu, “Tahkir etmek, aşağılamak, kötü söz söylemek de şiddettir. Nefret kültürün olduğu yerde huzur olmaz” dedi.

Ortak bilinci mutlaka harekete geçirilmesi gerektiğine dikkati çeken Davutoğlu, “Bir hedefiniz, iddianız olsun. 12 Eylül döneminin çıkartmaya çalıştığı nesil gibi apolitize olmayın” diye konuştu.

Gençlere ‘her gün okumaları’ gerektiği konusunda tavsiye veren Davutoğlu, “Mutlaka doğu, batı, kuzey, güney hangi medeniyet olursa olsun klasikleri okuyun, mutlaka Konfüçyus okuyun, İslam felsefeleri, batı klasikleri ama kendi gelişiminiz meslek sahibi olmaya odaklı olmasın” diye konuştu. Kendisini iki kokunun cezbettiğini belirten Davutoğlu, “Beni, iki koku cezbetmiştir, bir evlat çocuk kokusu, iki kitap kokusu. Gelecek vizyonunuzda şahsi, milli hedefleriniz olmalı. Türkiye ile ilgili gelecek vizyonunuz olmalı. Görün, gözleyin ve Türkiye’nin her bir köşesini gezerek mutlaka bu milleti içerden tanıyın. Bu konuda ne gerekiyorsa, şimdi hızlı trenlerimiz, uçaklarımızla ücret indirimi, sonuna kadar ücretsiz dahil her şeyiyle dahil bu tedbiri almalıyız” ifadelerine yer verdi. (İHA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.