TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'in engelsiz sesi

Şefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma Dayanışma Fedarasyonu bünyesinde kurulan engelli müzik grubu olan “Şefkat Müzik Grubu” İzmir belediyelerinin ve kamu yetkililerinin kendilerine duyarsız kalmalarından şikayetçi

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'in engelsiz sesi

TANER UYANIKER - Şefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma Dayanışma Fedarasyonu bünyesinde, Şefkat Eli Müzisyenler Yardımlaşma ve Kültür Derneği kuruldu. Üç aydır çalışmalarını sürdüren dernek kurdukları “Şefkat Müzik Grubu” ile halkla buluşuyor. Engelli vatandaşların engellerini unutup hayata sıkı sıkıya bağlanmalarını amaçlayarak bu derneği kurduklarını söyleyen Şefkat Eli Tüm Engelliler Yardımlaşma Dayanışma Fedarasyonu Başkanı Selahattin Şen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm kamu kuruluşlarından ve İzmir belediyelerinden yapılacak etkinliklerde kadro altıda olsa bu engelli arkadaşlarımıza yer vererek desteklemelerini istiyoruz. Hayatlarını daha iyi devam ettirebilmeleri için bu önemlidir. Bu arkadaşlarımız bulabilirlerse nişan düğün gibi yerlerde sahne almaktadırlar. Bu arkadaşlarımıza yardım elinin uzatılmasını istiyoruz.”

ORTAK DİL

Şefkat Müzik Grubu'nun başında bulunan ve aynı zamanda İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği Başkanlığını yürüten Reşat Gülşen, “Engellilerin sosyal faaliyetlerini genişletmek ve tüm engelli arkadaşlarımızı evlerinden çıkartarak sosyal hayata sokmayı amaç edinerek çalışmalarımıza başladık. Hayatta müziğin yerinin çok başka ve anlamlı olduğuna inanıyoruz. Nasıl ingilizce dünyanın ortak diliyse, müzik de aynı şekilde tüm dünyanın ortak noktasıdır” dedi

SADAKA DEĞİL İŞ İSTİYORUZ  

Sekiz kişilik bir grup olduklarını söyleyen Gülşen, “Bizim bünyemizde yer alan arkadaşlarımızın hepsi profesyoneldir. Bizim müzik konusunda yelpazemiz geniştir. Arkadaşlarımızla üç aydır beraber çalışıyoruz. İzmir'de ilk kez engellilerden oluşan bir müzik grubu kurulmuştur. Bu kurulan grubumuza yönelik yardım bekliyoruz ama bu yanlış anlaşılmasın biz sadaka değil iş istiyoruz. Belediyeler ciddi rakamlar vererek sanatçı getiriyor biz de bu ünlü sanatçılardan önce sahne alarak insanlara ulaşmak istiyoruz. Dünya ülkelerine baktığımız zaman bu konuda engellilere yardımlarını esirgemediklerini görürüz” diye konuştu.

“METİN ŞENTÜRK BİZİ UNUTMASIN” 

Metin Şentürk'e seslenen Gülşen, “Dünya Engelliler Derneği Başkanlığını da yapan Sayın Şentürk bizlerin sesinide duysun. Kendisini bize yardım etmeye çalışıyorum ve Sayın Şentürk'ün sesimize kulak tıkayacağını sanmıyorum” dedi.

Solistliğini Neslihan Çamtepe'nin yaptığı Şefkat Müzik Grubu'nun klarnetçisi Talip Tokmak engellilere destek beklediklerini, geçimlerini düğünlere giderek sağladıklarını ve kışın düğün sezonunun son bulması nedeniyle maddi zorluklar yaşadıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.