TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Milleti değerlerinden koparmak istiyorlar”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halkların Demokratik Partisi’nin bu milleti imanından koparmak istediğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Milleti değerlerinden koparmak istiyorlar”

Muş Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu, Muş’a olan muhabbetinin ezeli ve ebedi olduğunu vurgulayarak, “Selam olsun selam olsun selam olsun. Bereketli Muş ovasına selam olsun. Muş ovasının yiğit insanlarına selam olsun. Muş’u ve bütün bu diyarı Dâr-ül İslam kılan Sultan Alparslan’a selam olsun. Muş’un her bir köşesine selam olsun” ifadelerini kullandı.

Büyük bir hikâyenin 1071’de Muş’ta, Malazgirt’te başladığını belirten Başbakan Davutoğlu, “Sultan Alparslan’ın ordusunda Türk-Kürt omuz omuza veren kardeşlerim ebedi kardeşliği ebedi kılalım. Orada bin yıl süren kardeşliği ebedi kılalım. Biz çözüm süreci derken kardeşlikten geleceğe uzanan bir kuşaktan yeni bir Türkiye’yi kast ediyoruz. Özgürlükler Türkiye’sine hep birlikte ulaşalım. 7 Haziran’da sandık başına gidelim ve 3’te 3 yapalım. Alparslan’ın ordularından bu yana omuz omuza vermiş Türkler, Kürtler Sünniler, Şiiler, Araplar ile milletimizin arasında nifak sokmaya çalışmış değişik ideolojiler emellerine ulaşamayacaklardır" dedi.

CHP’nin Türk milliyetçiliği ile HDP’nin Kürt milliyetçiliği arasında hiçbir fark olmadığını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Ama bu millet bu tarihten kopmaz. Biz bu davanın neferleri olarak CHP’nin tek parti zihniyetine karşı sizin özlediğiniz Türkiye’de, başörtüsü zulmüne ve 28 Şubat zihniyetine asla izin vermeyeceğiz. İmam Hatip Liselerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz.”

“HDP BU MİLLETİ İMANINDAN KOPARMAK İSTİYOR”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bu milleti imanından koparmak istediğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün meseleleri bu milleti tarihinden imanından koparmaktır. Şimdi HDP, Kürt kardeşlerimizi kendi tarihinden ve imanından koparmak için Kürt ulusalcılığı yapıyor. İşte Diyanet teşkilatı ile uğraşıyorlar. Diyanetle uğraşmakla aslında Malazgirt’ten gelen bütün o birlikteliği yıkmak istiyorlar. Bu milleti bir ve aziz kılan bütün ortak değerlere yabancılaştırmak istiyorlar. 12 Eylül zihniyetine kadar yanlışsa HDP’nin getirdiği zihniyette aynı ölçüde yanlıştır. Biz 2002’de yola çıkarken Malazgirt’ten beri devam eden o birlik ve beraberliği sürdürmek için yola çıktık. Muş ayaktaysa Türkiye ve Malazgirt ruhu ayakta demektir.”

“DAĞDAN İNİP BARIŞI KONUŞSUNLAR”

CHP ile HDP zihniyeti ve onların arkasındaki üst akılın bugün Türkiye’de yeni bir plan kurma peşinde olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, “2002’ye kadar bu bölgede OHAL vardı olağanüstü hali AK Parti kaldırdı. Türkiye’de anadil ile halay çekmek türkü söylemek yasaktı. Bunları kim kaldırdı. Onlar konuşur Ak Parti yapar. HDP hiçbir çaba içerisinde yer almadı. Bizim iktidarımız döneminde faili meçhul cinayetler olmadı. Analar hapishaneye gittiğinde kendi dilleri ile konuşamıyorlardı. Şimdi bu yasaklar kalktı. TRT Şeş’i kim kurdu. Çünkü bizim için güzel Kürtçemiz ve güzel Türkçemiz bizim dillerimizdir. Bizim dilimizi de ortak değerlerimizi de savunacağız. Anadilde eğitim konusu da Kürtçenin seçmeli ders olmasını biz sağladık. Bunlar olursa Türkiye bölünür dediler. Bölündü mü? Türk ve Kürt kardeşler arasına nifak sokmak için sürekli şiddeti kullananlara Kürtler ve Türkler izin vermez. HDP’nin silah ve şiddet kullanarak bu bölgede uygulamak istediği şiddete karşı bizim en büyük teminatımız sizlersiniz. Demokrasi silahla olmaz. Terörle barış bir yanda olmaz. Türkiye artık bir özgürlükler ülkesidir. Dağdan insinler, her yerde barışı konuşsunlar ama silaha ve şiddete başvururlarsa buna ne biz ne de Muşlular izin vermez”

“BÖLGE HALKINA BASKI UYGULUYORLAR”

Halka baskı uygulandığını belirten Davutoğlu, “Doğuda baskı uyguluyorlar. Milletvekili adaylarımıza saldırıyorlar. Baskıyı yoğunlaştırıyorlar. Batıda da demokrasi türküsü söylüyorlar. Buraya da gelip müftü efendiyi milletvekili adayı yapıyorlar. İnşallah 7 Haziran da sandıklara sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. (İHA/MUŞ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.