TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’de köpek katliamı!

Ege Üniversitesi Kampüsü’nde yaşayan köpekler etrafa bırakılan zehirli kıymalarla katledildi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 06:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege’de köpek katliamı!

NEŞE YAVUZ

Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü’nde yaşayan köpekler, zehirli kıyma verilerek katledildi. Bir köpeği can çekişirken fark eden öğrenciler, köpekleri zehirleyen kişinin Ege Üniversitesi çalışanı olduğunu iddia etti.

Kampüsün bazı noktalarına zehirli kıyma bırakan kişi ya da kişilerin 15 köpeği katlettiği, zehirli kıymayı yiyen 10’a yakın köpeğin de veterinere götürülerek tedavi altına alındığı öğrenildi. Olayı öğrenen hayvan aktivistleri polise ve özel güvenlik birimine haber verdi. Özel Güvenlik Birimi yetkilileri de köpekleri zehirleyen kişi veya kişileri bulmak için güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerini açıkladı. Kamera kayıtlarına göre zehirli kıymayı kampüs içerisine bıraktığı ileri sürülen Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde teknikerlik yapan L.S., güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen L.S. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan aktivistler, bu işin peşini bırakmayacaklarını ve sorumlular bulunana kadar mücadele edeceklerini açıkladı. Öte yandan İzmir Barosu’nun da olayı takip edeceği öğrenildi.

EYLEM YAPILDI

Olayın ardından Ege Üniversitesi öğrencileri kampüs içinde eylem gerçekleştirdi. Hayvan katliamını kınayan öğrenciler suçluların bir an önce ceza almasını talep etti. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Kamera kayıtlarında köpeklere zehirli et verirken görüntülenen şahsın, bizlerce beslenen köpeklerimizi öldürdüğünden şüpheleniyoruz. Soruşturma dosyası kapsamında incelemeler devam etmektedir,  otopsi sonuçları ve inceleme raporları beklenmektedir. Olay adli boyuta ulaşmıştır. Kimseye zararı olmayan bir parça yemek ve bir damla su bulmak için insanoğluna sığınan bu masum canlıları vahşice öldürmek, katletmek hangi insanın vicdanına sığar? Ağzı dili olmayan bu canlıların haklarının devlet tarafından da korunmasını talep ediyoruz. 5199 sayılı kanunun yetersizliği bir yana adli makamlardaki personellerin de hayvan haklarına dair mevzuatı bilmemesi hepimizi derinden üzmektedir. Hayvanlara işkence gün geçtikçe artmaktadır. Bizler devletin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Şüpheli şahıs için adli soruşturma dışında, idari soruşturma başlatılması için de Ege Üniversitesi Rektörlüğünü göreve çağırıyoruz. Yargı teşkilatına inancımız tam. İnsan öldürmekle hayvan öldürmek arasında fark yoktur. Bu vahşinin aramızda dolaşmasına izin vermeyeceğiz. Bu tarz vahşice eylemleri kınıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.