TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“AKP'nin hiçbir politikasına güvenmiyoruz”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyetini kabulü öncesi soruları yanıtladı. Demirtaş, “HDP olarak, AKP'nin hiçbir politikasına, barış ve özgürlük konusundaki politikasına güvenmiyoruz" açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“AKP'nin hiçbir politikasına güvenmiyoruz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz her şeye rağmen barış sürecinin ilerlemesi gerektiği kanaatindeyiz ve HDP olarak buna katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin her şeyden önce barışa ihtiyacı var. Akan kan durmuşken, bunu kalıcı hale getirmek hepimizin boynunun borcudur. HDP olarak, AKP'nin hiçbir politikasına, barış ve özgürlük konusundaki politikasına güvenmiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Artık Kürt sorunu yoktur. Daha ne istiyorsunuz? Cumhurbaşkanı da çıktı. Başbakan da çıktı' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yaklaştıkça, seçime dönük propaganda amaçlı bir gündem oluşturmaya çalıştığını belirten Selahattin Demirtaş, "Her seçim dönemi denediği ve tekrarladığı bir mevzudur. Göreceksiniz, yakın zamanda, Abdullah Öcalan'ı astın asmadın tartışması da başlatacaktır. Bunlar seçim öncesi, seçime dönük, milliyetçi oylara dönük söylemlerdir. Çok da Cumhurbaşkanının içinden geldiği gibi konuştuğu dönemler değil, seçim dönemleri" diye konuştu.

"7 HAZİRAN'DA BU SORUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ"

Selahattin Demirtaş, "Kendisine kalsa, 'bu ülkede hiçbir etnik grubun sorununu dile getirmesin' düşüncesindedir. Herkesin sorunu var. En büyük sorun da bugün tekleşme, diktatörleşme, baskı ve otorite sorunudur. Bu sorunun da adı AKP sorunudur. Bize göre Türkiye'nin en acil ve en ciddi sorunudur. İnşallah 7 Haziran'da bu sorunu biz çözeceğiz" dedi.

"BİZİM İÇİN MESAJIN İÇERİĞİ DE ÖNEMLİDİR"

Selahattin Demirtaş, "Nevruz'da hangi kapsamda bir çağrı yapılacağını henüz bilmiyoruz. Yazılı olarak bir metin hazırlanacak. Zaten İmralı'da bununla ilgili bir tartışma yürütüldü. Nevruz çağrısı, nisan ayında bir kongre toplanması şeklinde bir çağrı içermiyor. Bugüne kadarki niyet beyanlarının çok güçlü bir şekilde vurgulanmasını bekliyoruz. Mesaj nasıl verilirse verilsin, bizim için mesajın içeriği de önemlidir" diye konuştu.

"AKP'NİN HİÇBİR POLİTİKASINA GÜVENMİYORUZ"

Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti; "Sonuçta mesaj nasıl verilirse verilsin, bizim için mesajın içeriği de önemlidir. Ama görüntülü veya sesli olması kamuoyunda mesajın etki gücünü arttıracaktır. Bunu desteklemiştik. Hükümet, karakolda doğru söyler, mahkemede

şaşar misali... İmralı'da söylenen her şeyi, İmralı'da çıkışta inkar ediyor. Bu da hükümetin güvensizlik mevzusunda kendi durumunu daha da derinleştiriyor ve daha da ciddi bir kriz haline dönüştürüyor. Biz her şeye rağmen barış sürecinin ilerlemesi gerektiği kanaatindeyiz ve HDP olarak buna katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin her şeyden önce barışa ihtiyacı var. Akan kan durmuşken, bunu kalıcı hale getirmek hepimizin boynunun borcudur. HDP olarak, AKP'nin hiçbir politikasına, barış ve özgürlük konusundaki politikasına güvenmiyoruz."

"BİR KAÇ GÜN İÇİNDE NETLEŞİNCE SİZİ BİLGİLENDİRİRİZ"

İmralı Adası'na mahkumların nakli ile ilgili Selahattin Demirtaş, bu isimlerin bu aşama ifade edilmesinin güvenlik açısından da sakıncalı olacağını belirterek, "Tartışılan bir kaç mahkumun nakledilmesi durumu var. Bugün yarın belki gerçekleşir. Belki gerçekleştikten sonra duyurulması daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyiz. Nihayetinde bir mutabakatla belirlenen isimlerdir. Hem giden kişilerin güvenliği hem İmralı'da Sayın Öcalan'ın güvenliği, tüm bunlar bütünlüklü olarak önerilmiş isimlerdir. Kamuoyunda bazı isimler tartışılıyor. Bunlar tümüyle doğrudur diyemem ama bir kaç gün içinde netleşince sizi bilgilendiririz" dedi.

"BUNLARIN TAMAMI SEÇİM ÖNCESİ ATRAKSİYONLARDIR"

Selahattin Demirtaş, "Bugüne kadar, iki yıldır savsaklanan adımlar var. Bu hafta içinde, bu adımlar atılır mı bilemiyoruz? Atılırsa iyi olur. Sürecin sağlıklı ilerlemesi açısından iyi olur. Fakat şunu da merak ediyorum doğrusu. Kürt sorunu yoksa hükümet hangi adımları niye atıyor. Süreci niye yürütüyor. Onları da Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'na sorması lazım. Kendi aralarında nasıl bir rol dağılımı yaptılarsa artık. Birisi 'Kürt sorunu yok' diyor, öbürü 'Kürt sorunun çözmek için adım atacağız' diyor. Bunların tamamı seçim öncesi atraksiyonlardır" diye konuştu. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.