TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 fidan toprağa kavuştu

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikim töreniyle başladı

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
5 fidan toprağa kavuştu

NİLGÜN TAZE

21 Mart Dünya Ormancılık Günüetkinliklerine İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güventaş, İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Muhsin Köse, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir’in çeşitli semtlerindeki öğrenci ve öğretmenler ile Yurtdışı Türkleri ve Akraba Topluluklarından İzmir’de okuyan öğrenciler katıldı. Etkinlikte öğrenciler orman ile ilgili şiirlerini okurken Bayraklı Halk eğitim öğrencileri zeybek ve halk oyunları gösterisi yaptı. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Kutlamaları, 19 Mart 2015 Perşembe Günü  İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ve İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Muhsin Köse’nin çelenk koyma merasimi ile start aldı. Saat 10.30’da gerçekleşen törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan başta olmak üzere, il protokolünün tamamı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü üst yönetimi ve bütün personel eksiksiz olarak yer aldı. Türkiye Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi de Anıt’a çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Ayrıca Ege Orman Vakfı ve TEMA Vakfı gibi ormana ve doğaya duyarlı sivil toplum kuruluşları ile çeşitli okullardan öğrenciler de hazır bulundu. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara bin adet çeşitli türlerde fidan ücretsiz olarak dağıtıldı.

FİDANLAR DİKİLDİ

Sabah gerçekleşen  törenin ardından Karabağlar İlçesi Limontepe Mevkii’nde öğlen 14.00’da  İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde  yaklaşık olarak 3 bin İzmirlinin katıldığı coşkulu bir orman günü kutlaması ve fidan dikim etkinliği düzenlendi. İzmir’de eğitim veren İlköğretim okullarından gelen bin öğrencinin yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklarından İzmir’de okuyan  400 öğrenci, Ege Orman Vakfı, TEMA ve İzcilik ve Dağcılık Kulüpleri gibi ormana ve doğaya duyarlı sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu kutlama alanında hoş geldiniz konuşması yapan İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Muhsin Köse, 2014 yılında 2.859.000 fidan dikildiğini, 2015 yılında şu ana kadar  ise 1.850.000 fidan dikildiğini yılsonuna kadar 3.000.000’na tamamlanacağını söyledi. Orman Bölge Müdür Vekili Muhsin Köse, İzmir’de  son 15 yılda 32 milyon fidanın  toprakla buluşturulduğunu son 5 yılda fidan dikiminde İzmir’in Türkiye birincisi olmasında doğaya duyarlı İzmirlilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katkısının büyük olduğunu söyledi. Köse konuşmasında, “Ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Bugün geldiğimiz noktada ormanlardan elde edilen asli ve tali ürünlerin 6 bin den fazla kullanım yeri vardır. Ormanlar temiz havanın suyun kaynağıdır. Tarımın sigortasıdır. Erozyonun, çölleşmenin, küresel ısınmanın panzehiridir. Mademki geleceğimizi emanet edeceğimiz genç beyinlerin gelişmesi için temiz havaya, suya, çevreye ihtiyacı vardır. Gelin hep birlikte fidan dikelim; Ormanlarımızı birlikte  koruyalım. Ömründe hiç ağaç dikmemiş, büyütmemiş bir insanın başkalarının emeğiyle yetiştirilmiş ormanlara da saygısı ve ilgisi yeterli olmaz” dedi.

ÖĞRENCİLER DE KATILDI

Orman Bölge Müdürü Muhsin Köse’den sonra kürsüye gelen İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı  ise 21 Mart Dünya Orman Günü ve Orman Haftasında her yıl bir önceki yıldan daha da artan büyük bir coşkuyla kutlanmasının sevindirici olduğunu, İzmir’in orman varlığını sürekli artıran bir il olmasında başta İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün planlı, özverili çalışmaları olmak üzere bütün İzmirlilerin payı olduğunu söyledi. Konuşmaların ve çocukların orman temalı şiir okumaları, folklor gösterilerinin ardından protokol ile birlikte binlerce İzmirli ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklarından İzmir’de okuyan misafir gelen 400 öğrenci 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.