TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkemizin eğitimli bireylere ihtiyacı var

Şemikler Semti’nde bulunan Lamia Karer İlkokulu’nun Müdürü Ali Caranoğlu ile birlikte okulun bulunduğu çevreyi ve okul bünyesi içinde öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ülkemizin eğitimli bireylere ihtiyacı var

ÖZEL HABER

EMİNE ŞEKER - Lamia Karer İlkokulu’nun Müdürü Ali Caranoğlu, meslek hayatına 1975 yılında başladığını ve Türkiye’nin farklı yerlerinde çalıştığını belirterek, 16 Aralık 2014 tarihinde de Lamia Karer İlkokulu’na müdür olarak atandığını vurguladı.

TERCİH EDİLEN BİR OKUL OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Caranoğlu, Lamia Karer İlkokulu olarak öğrencilerinin; Atatürk ilke ve İnkılaplarına, milli ve manevi değerlerine bağlı, hukuk ve insan haklarına saygılı, çevreye duyarlı, yenilik ve değişime açık, görev ve sorumluluklarını bilen, olumlu davranışlar kazanmış, özgüvene sahip bireyler olarak yetiştirmeyi misyon edindiklerini belirterek, okulun vizyonunu şu şekilde açıkladı: “Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda, her bireyin öğrenmesine ve gelişmesine yardımcı olan, değişim ve gelişime açık, tercih edilen bir okul toplumu olmaktır” şeklinde konuştu.

SEMİNERLERLE KATKI SUNACAĞIZ

Okulun bulunduğu çevrenin kentsel dönüşüme alındığını belirten Caranoğlu, çevrede ağırlıklı olarak Roman vatandaşların ikamet ettiğini dile getirdi. Caranoğlu, veli profilinin ekonomik gelirlerinin düşük olduğuna dikkat çekerek, “Ailelerimizin ekonomik gelirlerinin ve eğitim seviyelerinin yüksek olmayışı çocuklarının eğitim hayatlarına gerekli ilgi ve alakayı göstermelerine engel olmuyor. Çocuklarının gerekli eğitimi almaları için çaba sarf ediyorlar. Okula gelerek çocuklarının ders başarılarını soruyorlar. Yaptığımız veli toplantılarına katılmaya çalışıyorlar. Bizde elimizden geldiğince velilerimizi geliştirerek yetiştirmek adına çeşitli seminerlerle katkı sunmaya çalışacağız. Yapacağımız seminerler ile velilerimiz daha da bilinçlenecekler. Çocuklarının evde geçireceği vakti daha kaliteli bir şekilde harcamaları için uğraşacaklar. Bu eğitimleri aldıkları zaman hem çocuklarına hem de okula olumlu yönde katkılar sunacaklar. Çevremiz kentsel dönüşümü tam manasıyla tamamladığı takdirde de çevremiz daha düzenli bir ortama kavuşacağına inanıyorum” dedi.

AİLELERİN ÇOCUKLARINA MODEL OLMASI GEREKİYOR

Caranoğlu, okulda kamera sisteminin olmayışının güvenlik açısından sıkıntı olduğuna dikkat çekerek, “Okulumuzda mevcut olan ses sistemi çok da sağlıklı bir durumda değil. Çoğu sınıfımızda da projeksiyon ve bilgisayarımız yok. Bu eksiklik ile ilgili ‘Fatih’ adlı proje kapsamında akıllı tahta gelen okullara müracaatımızı yaptık. O okullarda bilgisayar ve projeksiyon çıktıları olacaktır. Bu materyalleri alarak okulumuzda bulunan öğrencilerimiz için değerlendirmeyi düşünüyoruz. Çağın teknolojik aletlerinden okulumuzda bulunan tüm öğrencilerimiz yararlansın istiyoruz. Okulumuzda bulunan bahçe büyük bir alana sahip. Karşıyaka ilçesinde bu kadar büyük bir bahçeye sahip olup da bu kadar az öğrencisi olan başka bir okul daha yok. Yine okulumuza 2012 yılında Kızılay tarafından bir kütüphane kazandırılmış. Kütüphanemizde yaklaşık 5 bin kitap bulunuyor. ‘Okullar Hayat Bulsun’ proje kapsamında öğrencilerimize ve velilerimize açık durumda. Velilerimizde gelerek kütüphanemizden yararlanabiliyorlar. Öğretmenlerimiz tarafından düzenlenen okuma saatlerinde de öğrencilerimiz kütüphanemizi aktif olarak kullanabiliyorlar. Çocuğun kitap okuma alışkanlığı kazanması adına ailelerin de mutlaka ve mutlaka çocuklarına model olmaları gerekiyor. Biz okul olarak çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını kazandırmak için okul bünyesinde çeşitli çalışmalar da yapıyoruz” diye konuştu.

HER GÜN DÜNDEN DAHA İYİ OLACAK

Öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Caranoğlu, “Okul içinde sportif etkinlikler düzenliyoruz. Sınıflar arası yarışmalar düzenliyoruz. Çocuklarımız için halk oyunları çalışmaları yapıyoruz. 23 Nisan için güzel bir çalışma ortaya koydular. 19 Mayıs içinde hazırlanmaya devam ediyorlar. Yine öğrencilerimize yönelik Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Değerler Eğitimi’ projesi var. Bu proje kapsamında geçen ayki temamız selamlaşmaydı. Temayı tam manasıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimize örnek olduk. Mesela sabah okulumuza gelen öğrencilerimizi günaydın diyerek içeri aldık. Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu bu projeyi Bakanlığımızda örnek aldı. Belki tüm Türkiye’de ilerleyen zamanlarda bu proje uygulanabilir. Ayrıca öğrencilerimiz için İzmir’in tarihi yerlerini görebilmeleri adına bir tur düzenlemeyi planlıyoruz. Çocuklar için düzenlenen geziler ve öğrencilere yönelik yapılan sosyal aktiviteler çocuklara deşarj oluyor. Çocuklar özgüvenlerini kazanarak tarif edilemez bir mutluluk yaşıyorlar. Çocukların mutlu olduğunu görmen bizi de ayrıca mutlu ediyor. Umuyorum ki her gün dünden daha iyi olacak. Ayrıca ‘Hayat Boyu Öğrenme’ projesi kapsamında da okulumuzda velilerimize yönelik dikiş ve nakış kursu açtık” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Caranoğlu, eğitimin çok önemli bir süreç olduğunu belirterek, eğitimin aileden başladığını vurguladı. Caranoğlu, sözlerini şöyle bitirdi: “Eğitim sürecinde bireyin algılarının açık olması çok önemli bir durumdur. Öğrenme istediğinin olması çok önemlidir. Sürekli gelişerek değişen bu dünyada öğretmenlerinde rolü değişti. Öğretmen bir şeyler öğreten değil öğrenme yollarını gösteren rehber oldu. Artık çocuk her şeyi kendisi yaparak ve yaşayarak öğreniyor. Sistemin içinde öğreniyor. Eskisi gibi bilgi düzeyinde hemen hazır bilgiler artık öğretmenler tarafından verilmiyor. Öğrenci merkezli bir eğitim var. Öğretmenin anlattığı öğrencinin de dinlediği bir ortam artık eskide kaldı. Cem Yılmaz’ın dediği gibi ‘Eğitim Şart.’ Çünkü eğitimli bir bireyden kimseye zarar gelmez. Bu ülkenin eğitimli bireylere ihtiyacı var. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır.”

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Lamia Karer İlkokulu Müdür Yardımcısı Bahar Soykan ise, okul olarak öncelikli görevlerinin çocukların hayatlarına değer kazandırmak, onların ufuklarını genişletmek, güçlü ve kalıcı bir temel vermenin yanı sıra sağlıklı ve sevgi dolu bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Çocuklara verebileceğimiz en önemli değerlerden biri de ona kendisinin iyi bir insan olduğuna inandırmaktır. Yani onlara özgüven kazandırmak. Özgüveni olan çocuklar hayata daha sağlam adımlarla basacaklardır. Bu konuda ebeveynlerin de eğitilmesinin gerektiğine inanıyorum. Okul veli işbirliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aksi halde, kendine güveni olmayan çocuklar yetişir. Düşük özgüvende madde ve alkol bağımlılığını, okuldaki şiddeti ve suç eğilimini tetikler. Kısacası her çocuk ayrı bir değerdir. Onların hayatlarında yeni ufuklar açmak için onların bireysel farklılıklarını görmek, ona göre davranmak biz eğitimcilerin ve ebeveynlerin unutmaması gereken bir ilke olmalıdır. Unutmayalım ki ağaç yaşken eğilir. Ne ekersek onu biçeriz. Geleceğin mimarı miniklerimize vereceğimiz en iyi servet bunlar olmalıdır” dedi.

LAMİA KARER İLKOKULU’NUN TARİHÇESİ NEDİR?

Cumhuriyetin ilanı olan 1923 yılında bir Rum evinde 3 sınıflı tek öğretmenli bir ilkokul açılmıştır.1936 yılına kadar burada eğitim ve öğretim yapılmıştır. 1979 yılında Şemlikler İlkokulu’nda ilk eğitim öğretime başlanmıştır. Aynı yıl kendi okuluna taşınmıştır. Okulun ilk ismi Mürşide Akyüz İlkokuludur. Daha sonra okula bahçe kısmını bağışlayan “Lamia Karer” isimli vatandaşın adını almıştır. 8 derslikli bina yetersiz kalınca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1989 yılında temeli atılan 6 derslikli ek bina 1990 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.2007 yılında ise 14 derslikli üçüncü binamız açılarak 27 dersliğe ulaşılmıştır. 2008-2009 da, çevredeki kaçak yapıların yıkılmasıyla, çok sayıda aile başta örnek köy olmak üzere diğer semtlere göç etmişlerdir. Derslik ihtiyacının azalmasıyla,1990 yılında 6 derslikle hizmete alınan B Blok, Müdürlüğümüzün önerisi, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün oluru ve bulduğu Polat ÇELİKDEMİR adındaki hayırseverin yatırımı ile bağımsız Okul Öncesi Eğitim Kurumu olarak düzenlenmiş. Polat ÇELİKDEMİR Anaokulu olarak 2011 yılından bu yana hizmet vermektedir.2012’de İlköğretimin yerine,4+4+4 düzenlemesine gidilmesi ile, İlkokula dönüşen okulumuz, Girne Ortaokulu ile eşleşmiş, 5, 6, 7, 8.sınıf öğrencilerini bu okula yönlendirilmiştir. Lamia Karer İlkokulu olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında 185 öğrenci, 12 derslik ve 14 öğretmen ile Eğitim ve Öğretime devam etmekteyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.