TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçağa ve görüntü kirliliğine fırsat yok

Dikili Belediyesi ilçede çevre ve görüntü kirliliği oluşmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda sahil şeridinde bulunan çevre ve görüntü kirliliğine neden olan tüm yasadışı işgallerle kaçak yapı, baraka, duba ile iskelelerin yıkımı ve temizliği gerçekleştiriliyor

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaçağa ve görüntü kirliliğine fırsat yok

Turizmin gözde kentlerinden biri olan Dikili'de, çevre ve görüntü kirliliğine meydan vermemek için ilçenin sahil şeridinde kapsamlı bir temizlik ve yenileme çalışması başlatan Dikili Belediyesi, deniz kenarlarını kaçak ve yasal olmayan işgallerden arındırıyor. Dikili Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından titizlikle gerçekleştirilen çalışmalarda "Birinci Derece Sit Alanı" içinde bulunan deniz kıyılarındaki yasal olmayan işgallerle, kaçak yapı, baraka, duba ve iskelelerin yıkımı ile temizlenmesi işlemi gerçekleştirildi.

KAÇAK VE KÖTÜ GÖRÜNÜMLÜ YAPILARA HAYIR

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Buğra Akın, ilçenin sahil şeridini kaçak ve kötü görünümlü yapılara teslim etmemek için denetimlerini periyodik olarak sürdürdüklerini ifade ederek açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Dikili ilçesinin sınırları içerisinde kalan ve aynı zamanda tüm dünyanın gözdesi olan sahil şeridimizi korumak için ekiplerimiz kontrol ve denetimlerimizi aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tosun’un da en önem verdiği konuların başında olan denizimizin ve doğamızın korunması için tedbirlerimizi daha da sıklaştırarak kıyı bölgesinde yer alan alanlarda herhangi bir yapılaşmaya izin vermeme kararlılığındayız. Vatandaşlarımızın deniz kıyılarını serbestçe kullanmalarını sağlamak içinde kıyılardaki çarpık, kaçak yapı ile işgallerin yıkılması, kaldırılması ve temizlenmesi çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Denize sıfır konumdaki alanları koruduğumuz gibi yine ilçemiz sınırlarındaki kamuya terk edilmiş yeşil alanları da koruma altına alarak gecekondu benzeri çirkin yapılaşmalara engel olmak için 3194 sayılı imar yasasının gereğini yerine getiriyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.