TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyelerden Alevi açılımı

İzmir’de Konak, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Karabağlar’da yer alan cemevleri, ilçe belediyeleri tarafından ibadethane statüsüne getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2015 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Belediyelerden Alevi açılımı

NEŞE YAVUZ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararı değerlendiren ilçe belediyeleri bu konuyu meclis gündemlerine taşıdı. 

CHP Yerel Yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Narlıdere Belediyesi’nin 2014 Kasım ayı meclisinde cemevlerinin ibadethane olarak tanınması yönünde aldığı kararı, diğer belediyelere örnek olarak göstermiş ve bu konuda tavsiye mektubu göndermişti.

Bunun üzerine Şubat ayında yapılan meclis toplantılarında cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması kararı tartışıldı. CHP’li belediyelerin cemevlerini resmi ibadethane olarak kabul etme girişimi birçok ilçede AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi. Buca ve Karabağlar’da karar oybirliği ile geçerken, AK Parti, Karşıyaka ve Bornova’da ret, Konak’ta ise çekimser oy kullandı.

Meclisten geçen bu kararlarla belediyeler cemevi ve diğer tüm dini tesislerin eşit imkanlardan yararlanmasını sağlayacak ve buna göre hizmet verecek.

KARAR İSTANBUL’DA DA UYGULANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, “CHP’li belediyeler Şubat ayında yapılacak ilk meclis toplantılarında cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi için gerekli çalışmaları başlatacaklar” açıklamasının ardından cemevleri Beşiktaş, Avcılar ve Ataşehir'de ibadethane olarak kabul edildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.