TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMMOB Torba Yasa’ya karşı yürüdü

TMMOB'un yetkilerini kısıtlayan Torba Yasa’yı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde TMMOB İl Koordinasyonu Kurulu üyeleri tarafından düzenlenen meşaleli yürüyüşle protesto edildi

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2015 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TMMOB Torba Yasa’ya karşı yürüdü

SELDA AK

TMMOB İzmir İl Koordinasyonu Kurulu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenledikleri yürüyüş ile TMMOB'un yetkilerini kısıtlaması planlanan yasa tasarısını protesto etti. ÖSYM önünde toplanan grup, “TMMOB'a dokunma" yazılı pankart açtı. CHP Milletvekili Musa Çam, CHP milletvekili Mustafa Moroğlu, KESK, DİSK, Birleşik Kamu İş yürüyüşte yer aldılar. TMMOB üyeleri Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne kadar ellerinde meşalelerle “AK Parti TMMOB’dan elini çek. TMMOB halktır torbaya sığmaz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarını atarak yürüdüler. Yürüyüş sonrası açıklama yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyonu Kurulu üyesi Melih Yalçın, “Ülkeyi torbalarla yöneten AKP hükümeti bütün ülkeyi bir torbanın içinde boğmaya çalışıyor.  Bilindiği üzere bunların son örneği ile TMMOB’yi hedef alıyor. 13 ayrı yasada değişiklik öngören ‘İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın hazırlıkları devam etmekte” dedi.

“BU TORBA RANT ODAKLI”

Yalçın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bizlerin bu ülkenin mühendis, mimar, şehir plancısı örgütleri olarak; yağmaya, talana engel olmak amacıyla yürüttüğümüz ‘Ülkemize, Halkımıza, Mesleğimize, Örgütümüze Sahip Çıkıyoruz’ içerikli kampanyamız devam ediyor ve bugün yine bunun için sokaklara çıktık. Hazırlanan bu torba AKP’nin rant odaklı, yağma ve talan politikaları için hazırlanmış altın vuruş niteliğindedir. Bu torba köylerimiz, kentlerimiz, ormanlarımız, yaşam alanlarımız, kıyılarımız, kültürel ve tarihi bütün değerlerimiz yapılaşmaya, ticarete açılsın diye hazırlanıyor. Bu torba Urla’da, Karaburun’da ormanlık alanların yapılaşmaya açılması, binlerce ağacın katledilmesi, köylünün meralarına, yaşam alanlarına en konulması için hazırlanıyor. Bu torba termik santral yapılacak diye Soma Yırca’da ve daha birçok kırsal alanda binlerce zeytin ağacı sökülebilsin, yok edilsin diye hazırlanıyor. Bu torba kent merkezlerinde yaşayan yoksul yurttaşların evlerine, arsalarına el koyulsun, onlar kentin dışına sürülsün, bu alanlara alışveriş merkezleri, rezidanslar, plazalar yapılsın diye hazırlanıyor. Bu torba parklarımıza, yaşam alanlarımıza, mezarlarımıza dahi para vermeden giremeyelim diye hazırlanıyor. Bu torba kent içinde kalmış okullarımız, hastanelerimiz taşınarak yerlerine lüks siteler, alışveriş merkezleri yapılsın diye hazırlanıyor. Bu torba Karabağlar’da, Uzundere’de kentsel dönüşüm adı altında vatandaşı soymak, yeni rant alanları yaratmak ve bu alanları yandaşlara peşkeş çekmek için hazırlanıyor. Bu torba köyümüzde kentimizde misafir gibi yaşayalım, inşaat tekelleri bütün yaşam alanlarımızı talan etmesine ses çıkaramayalım diye hazırlanıyor. Bu torba Akalan’da, Gökçealan’da, Karakuyu’da köylerin, meraların, tarım arazilerinin,  ormanların, içme sularının taş ocaklarıyla yok edilmesi için hazırlanıyor.”

“BAŞARAMAYACAKSINIZ”

 Torba Yasası’nın şimdiye kadar yapılmış bütün yağmanın, talanın, tahrifatların affedilmesi için hazırlandığını vurgulayan Yalçın, “Bu torba Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ‘Kaç-Ak Saray’ı, Urla’daki şaibeli kaçak villaları affetmek, yargıdan kaçırmak için hazırlanıyor. Bütün bunların yanında yalana talana, soyguna engel olmaya çalışan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni de talan ve yağma yolunda ayak bağı olmasın, vatandaşın malını, kamu malını korumasın diye dağıtmak için hazırlanıyor. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Başaramayacaksınız. Ne TMMOB’u teslim alabileceksiniz, ne de bu halkı. Bizler bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancıları, bu yüreği insan ve doğa sevgisi ile dolu bilim insanları, yolsuzluk, hırsızlık, yalan, talan, yağma düzenine karşı çıkmaya, yoksul halkımızın, köylümüzün yanında durmaya, onların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Yıllardır susturamadınız, engelleyemediniz, bundan sonra da susturamazsınız, engel olamayacaksınız. Sizin çapınız buna yetmez. Yurttaşlarımıza çağrımızdır: Bu saldırı sadece TMMOB’a değil, tüm halkımızadır. Gelin, bu yağma ve talan düzenine, gözü doymaz bu hırsızlara dur diyelim, gelin kentlerimizi köylerimizi, ormanlarımızı, kıyılarımızı koruyalım” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.