TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YEŞİL DİRENİŞTE İKİ YENİ CEPHE

İzmir’in gözde piknik alanı ile 1,5 milyon lira harcanan Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri’ni belediyeye yeniden kazandırmak için verilen amansız mücadeleden zaferle ayrılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kentteki çevre mücadelesinde iki yeni cephe daha açtı

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2015 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
YEŞİL DİRENİŞTE İKİ YENİ CEPHE

NİHAT AK

Rekreasyon alanı için kendilerine tahsis edilmeyen ormanın içinde iki şirkete taş ocağı açma ruhsatı verildiğini söyleyen Şenol, “Son olarak da içinde binlerce zeytin ağacı bulunan 210 hektarlık alan imara açıldı. Bu iki konuda halkımızın ve medyanın desteğini istiyorum” dedi.

‘SİVİL İNİSİYATİFE YENİ GÖREV’

Göreve geldiği günden bu yana çevre ve doğanın korunması, ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılması konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Şenol, İzmir’in en büyük rekreasyon projesi için istedikleri alanı parasıyla bile kendilerine tahsis etmeyen Çevre ve Orman Bakanlığı’nın aynı yerde iki taş ocağına ruhsat vermesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. İki taş ocağının şimdiden binlerce ağacı katlettiğini taş ocaklarındaki tozun halk sağlığını, dereleri dolduran toprak ve çakıllarında da çevreyi tehdit ettiğini vurgulayan Başkan Şenol, “Taş ocakları nedeniyle oluşan felaketin önlenmesi konusunda sivil inisiyatifin harekete geçmesini istiyorum” diye konuştu.

‘İMAR DEĞİŞİKLİĞİ CİNAYETTİR’

Son olarak ilçenin yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını açıklayan Başkan Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65’i orman olan Gaziemir’in geleceğini karartacağını savundu. Çanakkale ile birlikte Türkiye’nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlatan Şenol, “Ben bu kentte göreve geldiğim günden bu yana 100 bin fidan dikilmesini sağladım. Vatandaşlara evlerinin bahçelerine dikmeleri için 12 bin meyve fidanı dağıttım. Bu kentteki yeşil alan miktarını 6 yılda ikiye katladım. Cinayet gibi bu karar canımı yakıyor” dedi.

‘ÇOCUKLARA YAZIK DEĞİL Mİ?’

Dört yıldır konut alanlarında ve Ege Serbest Bölgesi’nde kesilmesi gereken 2 binden fazla zeytin ağacını özel yöntemle söktüklerini ve iki ayrı parka dikerek ikinci hayat verdiklerinin altını çizen Şenol, şöyle devam etti: “Ankara’da bu imzayı imara açtığın yeri hiç görmeden atanlara sesleniyorum. Gelip bu yeri görsen utanırsın, belki de benim gibi üzülürsün. Ben bir ağacın bile kesilmesini önlemek için bu mücadeleyi veriyorum, binlerce ağacın kaderi uzaktan atılan bir imzayla çiziliyor. Biz nesil olarak havayı, suyu, toprağı kirlettik. Gelecek nesillere oksijen de bırakmayalım mı? Çocuklarımız, torunlarımız yaşam destek ünitesine bağlı mı yaşasın? Bu konuya benimle birlikte sivil inisiyatifin, halkın ve medyanın da aynı duyarlılıkla yaklaşmasını bekliyorum.”

AYAKKABI KUTULARIMIZ YOK

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve belediye başkan yardımcılarının da katıldığı toplantıda soruları da yanıtlayan Başkan Şenol, Sarnıç’ta ihaleyle aldıkları 33 hektarlık alanda mini doğal yaşam parkı, karavan turizmi ve gençlik kampları gibi projeleri olduğunu anlatan Şenol, “Çalıp çırpmadıktan sonra belediyelerin parası bitmez. Bana, ‘Başkan sen gömü mü buldun’ diye soruyorlar. Hayır, gömü falan bulmadım. İhaleye katılacak belediye şirketimizin borçlarını temizlemek için de parayı birkaç gün de bulduk. Ama ayakkabı kutularımız yok, oradan para çıkmadı. Mayıs ayında ödenecek vergileri rica ederek şimdiden topladık” dedi. Şenol, oluşturdukları kurtardıkları zeytin ağaçlarından bu yıl elde edilen zeytinyağı ile birer zeytin fidanı hediye ettiği medya mensuplarını çevre konusunda verecekleri direnişte destek olmaya davet etti.

MEDYANIN BÜYÜK YARDIMI OLDU

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kahvaltıda buluştuğu medya mensuplarına desteklerinden ötürü teşekkür etti. İzmir halkının verdiği destekle zafere ulaştıklarını belirten Başkan Şenol, “Elbette kamuoyuna sesimizi duyuran medyanın da büyük yardımı oldu” diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.