TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenocak adaylığını duyurdu

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdürrahim Şenocak, görevinden istifa ederek AK Parti İzmir Milletvekili aday adaylığını sendika binasında açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şenocak adaylığını duyurdu

ANIL YIKGEÇ

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdürrahim Şenocak AK Parti İzmir Milletvekili aday adaylığını sendika binasında yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.

Abdürrahim Şenocak, 2002 yılından beri İzmir’de Eğitim Bir Sen kuruluşunda bugüne kadar 3 dönem üstü üste seçilerek yürüttüğü Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı. Temsilciliği boyunca sendikayı aktifleştirerek 30 bin üyeye ulaştırdıklarını söyleyen Şenocak, bu emek mücadelesinin aynı zamanda bir özgürlük mücadelesi olduğunu vurgulayarak, bütün bu işleri çalışma arkadaşlarıyla birlikte yaptığını söyledi. Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda 28 Şubat gibi bir darbe sürecini yaşadığını hatırlatan Şenocak, daha sonraki yıllarda e muhtıra, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim gibi olaylarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

 “ÖZGÜRLÜKLERİN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Memur-Sen olarak kamu çalışanlarının özlük ekonomik haklarını geliştirmek, demokratikleşme süreçlerine katkıda bulunmak, eğitimde 4 artı 4 sistemine geçilmesi gibi konuların kendileri için önemli olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili aday adayı Abdürrahim Şenocak, “Memurların toplu sözleşme hakkını elde etmek, kamuda suni bir şekilde kılık kıyafet dayatmasının kaldırılması ve başörtüsünün her kademede serbest olması gibi özgürlüklerin önünü açan bir dizi çalışmalara da katkı koyduk. Türkiye’nin yeni vizyonlara ilerlemesi yönünde İzmir’de bütün arkadaşlarımızla birlikte katkı vermeye çalıştık. Türkiye’nin yine kök sorunları var. Çözüm süreciyle ilgili çalışmalar yürüttük. Elimizi taşın altına koyduk. Muhalif sendikalar bizi eleştirse de Türkiye sevdasıyla, bin yıldır beraber olan halkların kardeşliğinin devam etmesinden yana tavır koyduk. ‘Hiçbir etnik köken bizi ayıramaz’ dedik. Akil insanlar heyetinde yer aldık. İllerde etkinlikler yaptık. En son Kobani olayı nedeniyle karıştırılmak istenen Türkiye’de 20’ye yakın STK’ya öncülük ederek açıklama yaptık. Bunun gibi Türkiye’nin istikrarını bozmaya yönelik olan tüm eylemlere karşı dimdik durduk. Tavrımızın milletten, birlik beraberlikten yana olduğunu açıkça ifade ettik” dedi.

 “KAMU ÇALIŞANLARINDAN KOPMAYACAĞIZ”

İzmir’deki kamu görevini bırakarak siyasette yeni bir sürece dahil olmak üzere aday adaylığını açıklayan Şenocak, “7 Haziran seçimlerinde aday olabilirsek ve seçilirsek İzmir’i 13 seneden beri STK başkanı olarak vatandaşla halka çalışanla temas eden, sorunlarını bilen birisi olarak siyasette bu anlayışla hizmete de devam edeceğiz. Milletin, çalışanların, mazlumların ihtiyacı olanların yanında olacağız. Kamu çalışanlarından da asla kopmayacağız” dedi.

Sivil anayasa yapılmasın şart olduğuna vurgu yapan Şenocak, “Türkiye yeni bir sürece girmiş bulunuyor. Sivilleşme sorununu, demokratik standartları yükseltme sorunu yaşıyor. Sivil anayasa yapılması gerekiyor. Biz Memur- Sen olarak bütün bu demokratikleşme süreçlerinde elimizi taşın altına koymuştuk. Bundan sonra da arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürecektir. Biz birlikte çalışarak stratejik ortaklık yapacağız. Sivil anayasa gibi konularda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

“İZMİR’DE ANLAMSIZ KUTUPLAŞMA”

İzmir’de anlamsız bir kutuplaşma olduğunun altını çizen Şenocak, “Biz insanlara temas ettiğimizde birçok farklı dünya görüşünden olan insanların aynı hedef doğrultusunda bir sendikada olabildiğini gördük. Memur Sen’de böyle oldu. Eğer siz hizmet ediyorsanız güven temelli olarak verdiğiniz sözlerin arakasında duruyorsanız siz cazibe merkezi oluyorsunuz. AK Parti 3 seçimde iktidar olabilen, katıldığı tüm seçimlerde bu başarıyı yakalamış bir parti. İzmir’de de bu yöntemi kullanıp İzmir’deki kanaatleri lehimize çevirerek daha güzel hizmetler sunmanın takipçisi olacağız. Başbakanımız İzmir’e geldiğinde kongrede ‘İzmir istiklalin ve istikbalin şehridir’ demişti. Biz de onun üstüne ‘İzmir kalkınmanın kalesi olacak’ demiştik. Bu düzlemden bakmak lazım. Kuru ideolojileri çarpıştırarak İzmirlilere bir hizmet sunamayız. Yaşam kalitesini arttıramayız. Şehirleşmeyi ulaşımı ve birçok hizmetteki çalışmalarımızı bu perspektifte sürdüreceğiz. İzmirlilerin kamu çalışanı olan bir adaya destek olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 Abdurrahim Şenocak kimdir?

Abdurrahim Şenocak, 1967 yılında Trabzon-Çaykara'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Bursa-Orhangazi'de, Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamlamıştır. MEB'de öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. 2002'de Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi kurucuları arasında yer alan Şenocak, Aralık 2014'e kadar üç dönem üst üste seçilerek şube başkanlığını profesyonel statüde yürütmüştür. 2008'den beri Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği görevini de yürüten Şenocak, bir yandan kamu çalışanlarının haklarını iyileştirme mücadelesi verirken, diğer yandan demokrasi kültürünün gelişmesi için bilimsel çalışmalara ve medeniyet değerlerini öne çıkaran sosyal projelere öncülük etmiştir. Yeni Asır Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Şenocak, çalışma hayatını konu edinen konferans ve panellerde sunum yapmış, televizyon programlarına katılmıştır. TÖSFED (Türkiye Özel Sporcular Federasyonu) Danışma Kurulu Başkanı ve EYAD (Erdemli Yöneticiler Akademisi) Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini de yürüten Şenocak'ın yayınlanmış bilimsel çalışmaları şunlardır:

- İzmirli İsmail Hakkı, Kitabu'l-Iftâ ve'l-Kazâ (Sadeleştirme), İslamiyat Dergisi, Ankara 1998.

-Ahmed Hasan Zeyyad, Edebiyatın Dili (Çeviri), İslami Edebiyat Dergisi, İstanbul 2001-2003.

-Arap Dilinde Erillik-Dişillik "Müzekker-Müennes", Vadi (Bilimadamı) Yayınları, Ankara 2007.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.