TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 mekan 1 yemekte bugün gürmelerin oylamalarıyla tost yapımında İzmir’de 1’inci Türkiye’de 6. olan Lozan Restorana konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

2006 yılında kurulan Lozan restoran işletmecisi Ercan Terhan yaptıkları tostların sadece İzmir’de değil Türki’de eşi benzeri olmadığını söyleyerek, “İlk açıldığımızda Lozan meydanındaydık o yüzden de ismimiz Lozan olarak kaldı.  İlerleyen zamanlarda ismimi Lozan spesiyal olarak koyduğumuz tavuk, kaşar ve rus salatası karışımından oluşan bir tostumuz var ve iddia ediyorum İzmir’de değil Türkiye’de yok. Bizim haberimiz dahi olmadan gürmeler gelip bizim tostumuzdan yemişler ve bizi İzmir’de 1’inci Türkiye’de 6’ıncı sıraya oturtmuşlar. Tostun kaşarlısı, kaşarlı sucuklusu bilinir sadece ve her yerde de bunu bulabilir ve yiyebilirsiniz.  Ancak bizim yaptığımızda kaşarı erittikten sonra içine haşlanmış tiftiltilmiş tavuk ve kendi babamdan öğrendim el yapımı rus salatasını koyuyoruz. Başka işletmeler bizden kopye çekerek yapmaya çalıştılar ancak başarılı olamadılar. Nedeni ise çok basit biz rus salatamızı, tavuğumuzu kendimiz yapıyoruz. Diğerleri ise işin kolayına kaçarak hazır alıyorlar. Bu farkımızdan dolayı bizim tostumuzu yiyenler bize abone oluyorlar. Yaptığımız tostların çok lezzetli olduğuna dair sürekli duyumlar alıyoruz” dedi.

TOSTU BİZ İCAT ETTİK

İç ve dış mekan olarak aynı anda 85 kişiyi ağırlayabilecek bir kapasiteye sahip olduklarını ve toplamda 12 çalışanla birlikte hizmet verdiklerini belirten Terhan, “Tostumuzu deneme yanılma yoluyla kendimiz keşfettik. Önceleri domates koyduk, mayonez koyduk, farklı şeyler denedik ancak istediğimiz lezzeti bir türlü yakalayamadık. En son rus salatasını denedik ve çok beğendik. Gelen müşterilerimize de dilim dilim sunarak fikirlerini sorduk. Geri dönüşümler harika oldu. O zamandan bu zamana hep tercih edilen bir tost oldu. Yemek konseptimizde değişiklikler yaparak nohut pilav çıkarmaya başladık. Malum ki dışarıda satılanlar çok steril olmuyor. Pilavımızı tereyağı ile yaptığımız için daha lezzetli oluyor. Yine zeytinyağlı çeşitleri yapmaya başladık. Her gün 14-15 çeşit zeytinyağlı çıkarıyoruz. Rejimdeki bayanlar hafif oldukları için bu yemeklerimizi tercih ediyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.