TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşkımızı cep telefonları ve tabletlerle gösterdik

Kipa Gıda Dışı Ürünler Ticari Direktörü Cem Demiröz, 14 Şubat günü ve öncesinde telefon satışlarında yüzde 315, tablet satışlarında ise yüzde 138 artış yaşandığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aşkımızı cep telefonları ve tabletlerle gösterdik

Türk halkının teknoloji aşkı, 2015 yılı Sevgililer Günü’ne damgasını vurdu. Perakende zinciri Kipa, bu yıl 14 Şubat haftasında 4100 tablet, 2397 cep telefonu satarak, üç rakamlı artış oranlarını yakaladı. Kipa Gıda Dışı Ürünler Ticari Direktörü Cem Demiröz, Türk tüketicisinin elektronikteki tercihlerini şu satır başlarıyla özetledi:

TELEFON VE TABLET SATIŞLARI PATLAMA YAPTI

“Elektronik ürün satışlarının, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gösterdiği artış son derece dikkat çekici: Bu yıl 14 Şubat günü ve öncesindeki bir haftalık dönemde Kipa mağazalarında 2397 adet cep telefonu satıldı. Bu rakam, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 315’lik büyümeye işaret ediyor. Tablet satışlarında da yüzde 138’lik bir artış yaşandı ve satılan ürünlerin satısı 4100’e ulaştı.”

2014’TE DAHA ÇOK TABLET ALDIK

“2014 yılı içinde de farklı elektronik ürün kategorilerinde yüksek büyüme oranları elde ettik. Pazar araştırma şirketi GFK'nın verilerine göre 2014 yılı Ocak - Kasım döneminde elektronik ürünler pazarı yüzde 16 büyürken Kipa yüzde 28 büyüme kaydetti. Bu büyümede en büyük katkı tablet bilgisayarlardan geldi. 11 aylık zaman diliminde 100 bin adedin üzerinde tablet bilgisayar sattık. LED televizyonlarda da adette yüzde 150'nin üzerinde büyüme sağladık. Müşterilerimiz daha az enerji tüketen beyaz eşyalar için Kipa'yı tercih ettiler. “

MÜŞTERİ SATIŞTAN SONRA DA HİZMET BEKLİYOR

“Mağazalarımıza ciddi yatırımlar yaparak tüketicilerin ürünleri aktif olarak deneyimleyebilecekleri teşhirler sağladık. Ürün gamımızı tüketici beklentileri doğrultusunda güncelledik. Ayrıca mağazalarda müşterilerin satış sonrası problemleri ile ilgilenecek ekipler kurduk.” (HABER MERKEZİ)

KUTU KUTU

Kipa Hakkında:

Kipa (Kitle Pazarlama, Lojistik Ticaret, Gıda Sanayi A.Ş.), 24 ilde yaklaşık 180 mağazası, 19 noktada 35 AVM’si ve 9 bini aşkın çalışanıyla Türkiye’nin en önde gelen perakendeci kuruluşlarından biridir. İzmir’de 1992 yılında 100 ortaklı bir girişim olarak kurulan Kipa’nın ilk mağazası Bornova Kipa 1994 yılında faaliyete geçmiştir. Kısa sürede Ege’nin yıldızı haline gelen kuruluş, 2003 yılında dünyanın sayılı perakende zincirlerinden Tesco ile birleşmiş ve Türkiye’nin önde gelen çok kanallı perakendecileri arasında yerini almıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.