TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemaat sitemde!

Karşıyaka Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ve Parkı’nda Karşıyaka Belediyesi tarafından parkta var olan tuvaletin yıkılıp yerine yenisinin yapılmaması nedeniyle vatandaş isyan etti

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cemaat sitemde!

TANER UYANIKER

Karşıyaka Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ve Parkı’nda Karşıyaka Belediyesi tarafından parkta var olan tuvaletin yıkılıp yerine yenisinin yapılmaması nedeniyle vatandaş isyan etti. Parkın içinde bulunan Hacı Osman Paşa Camisi cemaati de tuvaletin olmaması nedeniyle zorluk çektiklerini, parka gelen ziyaretçilerinde ihtiyaçlarını karşılamakta problem yaşadıklarını söyledi. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz cami cemaatinden Yusuf Uçar, başka vilayetlerden ziyaretçilerin kabristanı ziyarete geldiklerinde tuvaletin olmaması nedeniyle problem yaşadıklarını söyledi. Uçar, “İlkokul çocukları ziyarete getiriyorlar, o çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını giderecek bir yer bulamıyorlar. Yetkililer Atatürk’ün annesinin anıtının olduğu parka neden bir tuvalet yapmıyorlar” dedi.

YAŞLILAR SORUN YAŞIYOR

Tuvaletin anıtlar kurulu kararıyla yıkıldığını söyleyen vatandaşlardan Turan Ertaş ise, “Anıtın 100 metre yakınına bir şey yapılamıyor gerekçesiyle tuvalet yıkıldı. Beş aydır tuvalet yok. Camiye ve parka yaşlı ve çocuklar geliyor bu arkadaşlarının tuvalet ihtiyaçlarını gidereceklerini bir yer yok. Bu konuda hakkında proje yapıldığı söyleniyor ama şimdiye kadar hiçbir gelişme olmadı” diye konuştu.

ANITLAR KURULU YIKTI

Hacı Osman Paşa Camisi yetkilisi ise şunları söyledi: “Mülkiyeti vakıflara ait olan, cami ve parkın içinde olan tuvalet 3 Ekim 2014 Cuma günü Karşıyaka Belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Tuvalet parka uygun olmadığı ve hijyen sorunu nedeniyle Anıtlar Kurulu tarafından kapatıldı. Yer altına yeni bir tuvalet yapılmasını istiyoruz. Parkta yer alan belediye çay bahçesinde dahi tuvalet bulunmamaktadır. Gerek camiye gerekse parka gelen insanlar tuvalet bulunmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Yaşlı kişiler özellikle kış günlerinde belli başlı rahatsızlıkları nedeniyle tuvalete sık çıkma ihtiyacı duymaktalar ve bunlar sorun yaşamaktadırlar. Bunun yanında yaz aylarında parkta kadın, çocuk, erkek, yaşlı sayısı çok fazla olduğundan tuvalet ihtiyacı bir zaruriyettir. Daha önce bu konu hakkında yetkililerle görüşmemize rağmen konuya duyarsız kalınmış ve halk mağdur edilmiştir. Yenisi yapılacak denildi ama şimdiye kadar bir şey olmadı.”

BÜYÜK BİR SORUN

Konuyla ilgili konuşan bir diğer vatandaş Nuri Türkyılmaz ise, “Yaşlı olmamızdan dolayı tuvalet ihtiyacımızı yakın alanlarda gidermek zorunda oluyoruz. Parkta da tuvaletin olmaması bizim için büyük bir sorun teşkil ediyor. İhtiyacımızı gideremiyoruz. Yetkililerden bir an önce tuvaleti yapmalarını istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.