TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mekan 1 Yemek

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizler için Buca’da bulunan Yayla Mangal’a konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mekan 1 Yemek

FADİME DUMLUPINAR

Buca’da iki senedir hizmet veren Yayla Mangal’ın işletme sahibi Fadime Erdinç et üzerine bir restoran oldukları için etin her şeyine önem verdiklerini belirtti. Erdinç, etlerinin hepsinin çok beğenildiğini belirterek, “Etleri alıp soslayıp stoklayıp servis etmiyoruz. Etleri en fazla iki günlük alıyoruz. Tükendiğinde yine alıyoruz. Taze taze sunum yapıyoruz. Zaten geldiklerinde reyondan seçiyorlar, görerek alıyorlar. Etlerin beklememesi ve koku olayının olmaması bizim etlerimizin daha çok beğenilmesini sağlıyor. Ben bu işi yapmadan öncede kendi evime aldığım yerden alıyorum etlerimizi. Biraz daha dışarıdan pahalı ama sorun yaşamıyoruz et konusunda. Helal kesim olayına da çok önem veriyoruz. O anlamda da sertifikamız var. Kesilen yeri de çok rahatlıkla söyleyebiliyorum. Etlerin nerede kesildiğini ya da nereden geldiğini müşterilerimiz biliyorlar” dedi.

“KÖFTEMİZ ÇOK FARKLI”

En çok beğenilen yemeklerinin köfte olduğunu belirten Erdinç, “Köftemizi çok beğeniyorlar neden çok beğeniyorlar çünkü içine hiçbir şekilde köfte harcı koymuyoruz. İşte bazıları farklı şeyler koyuyorlar köftenin içine bizde sadece ev yapımı gibi ekmek sarımsak soğan ve baharat ile yapılıyor ve dananın kaburga arasından yapılıyor. Köftemiz 4’te 3’ü dana kaburga arası 4’te 1’i kuzu etinden yapılıyor. Kuzu etini köfteye biraz lezzet versin diye kullanıyoruz” diye konuştu.

SEBZELER GÜNLÜK GELİYOR

Sebzeleri kesinlikle günlük aldığının altını çizen Erdinç,  “Yeşillik günlük alıyor. Hiçbir şekilde erime kokma olmuyor. Yeşillikler kesinlikle sirkeli suda bekletiliyor. Onun için özel bir küvetimiz var onun içinde bekletiliyor. Çünkü benim çocuğum da burada çok rahat yemek yediği için ben kimseye veremem yıkanmamış sebzeyi.  Ürünlerin hepsini kendim alıyorum”  dedi.

‘ŞAŞLIK KEBABI’ EN ÖZEL YEMEĞİMİZ

En çok sevilen yemeklerinin ‘şaşlık kebabı’ olduğunu belirten Erdinç,  “Şaşlık kebabı dananın kontrafile denilen yerinden yapılıyor. Soğanla birleştiriliyor ve soslanıyor. Ayrıca kahvaltı da veriyoruz. İstenirse tandır da yapıyoruz. Ancak tandır için bir gün öncesinden sipariş verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

DİĞER YERLERDEN FARKLIYIZ

Adlarında mangal olduğunu fakat kendilerinde ızgaralarında bulunduğuna değinen Erdinç,  “O yüzden diğer mekânlardan farklı çalışıyoruz. İlerideki hedefim mangal yazısını çıkartıp yayla restoran olarak yola devam etme düşüncesindeyim. Biz daha çok restoran konseptine uygunuz ama biz bunu daha geç fark ettik. Bazı müşterilerimiz çekinerek gelmemişler üstümüz başımız kokacak diye çekinirdik o sebepten gelmedik.  Gelince çok temiz çok huzurlu bir yermiş dediler restoranın yazısı biraz bizim burayı geç fark etmemize sebep oldu dediler. Müşterilerimiz İş toplantılarını, doğum günü, nişan yemeklerini grup yemeklerini rahatlıkla burada yapabilirler. Bizim menümüzde alkollü içecek seçeneği yok.  Pide ve lahmacun servisimiz de mevcuttur” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.