TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkenin tek gerçeği CHP iktidarı

İzmir Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı, 1. Bölge İzmir Milletvekilliği aday adaylığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ülkenin tek gerçeği CHP iktidarı

ANIL YIKGEÇ

İzmir Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı, 1. Bölge İzmir Milletvekilliği aday adaylığını CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısıyla açıkladı. İzmir’i parlamentoda temsil etmek istediğini belirten Tatı, ona güvenenlerin oyuna talip olduğunu ifade etti.

1. Bölge İzmir Milletvekilliği aday adaylığını il başkanlığında duyuran Tatı, “Resmi adamımızı buradan atacağız. Geçmişimizi anlatmaya gerek yok. Eski Buca Belediye Başkanı olarak şimdi de İzmir’i temsilen parlamentoda sizi temsil etmek istiyorum” dedi.

2009 seçimlerinde ‘İşimiz Buca gücümüz Buca, işimiz İzmir gücümüz İzmir’ diyerek yola çıktıklarını söyleyen Tatı, ülkenin geldiği noktada, ‘İşimiz Cumhuriyet gücümüz Cumhuriyet, işimiz Türkiye gücümüz Türkiye’ diyerek yola devam edeceğini bildirdi.

KANSERLİ PARÇAYI KILIÇDAROĞLU ATACAK

On üç yıldır ülkenin AK Parti ile yönetildiğini ifade eden Tatı, “Zaman her şeyin ilacı derler ya, maalesef zaman çok acı bir reçete çıkardı önümüze. Bu operasyon kararını halk verecek. Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki, ülkemiz üzerindeki bu kanserli parçayı ise eline neşteri alıp Kemal Kılıçdaroğlu çöpe atacak” dedi.

Bu süre zarfında vatandaşları korku tüneline soktuklarını vurgulayan Tatı, “Bir korku tünelindeyiz, her an ne olacak, ne yapacağız, kim ne söyleyecek, başımıza ne gelecek diye bir korku tüneli içindeyiz. Tünelin ucu göründü. Tünelin ucunda ışık net bir şekilde göründü; Cumhuriyet’in ışığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ışığı ve 7 Haziran’da Türk halkı düğmeye basarak o tünelin karanlığına hep beraber son verecek” dedi.

‘KİMLERİ ANKARA’YA GÖNDERECEĞİZ?’ SEÇİMİ

Mayıs ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun net bir açıklama yapacağını belirten Tatı, “Mayıs ayından itibaren sayın Kemal Kılıçdaroğlu bunları net bir şekilde açıklayacak. Biz biliyoruz ama net bir açıklama ondan gelecek. Ondan sonra neler olmalı, programda neler olacak hep beraber takip edeceğiz. Ama önümüzde 29 Mart’ta yapılacak olan üye bazında ‘Kimleri Ankara’ya göndereceğiz’ seçimi,  önseçimimiz var. Birinci bölgede 57 bin üyemiz var. Ama ulaşırız ama ulaşmayız, aynı mahallede oturan üyelerimiz, birbirini tanıyan tanımayan üyelerimiz var. Biz kendimizi tanıtma imkanına sahibiz. Üyelerimizin sağduyusuyla sandığa gideceğiz. Hep beraber sonucu göreceğiz. 29 Mart’ta örgüt görmek istediği adayını seçecek. Eğer biz seçilirsek, ben Ercan Tatı olarak seçilirsem, zaten sesiniz olacağım. Önce anlata anlata, 7 Haziran’dan sonra da söylemi eyleme geçirerek devam edeceğim” dedi.

SÖYLEMİ EYLEME GEÇİRECEĞİZ

Dik durmayı bilen bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Tatı, “Seçileceğime inanıyorum. Ben CHP’liyim. Ülkenin tek gerçeği CHP iktidarı. Olası yol kazası olur. Son yerel seçimdeki söylemimi hatırlıyorsunuz;  benim bir oyum var o da CHP’ye. Bizler doğruyu yaparsak aldığımız görevlerde, sırf söylem değil de söylemi eyleme geçirip de arkamızda bir iz bırakırsak ondan sonra arkamızdaki insanların oyuna güvenmeyebiliriz. Hiç kimsenin oyuna kefil değilim. Ben doğruyu yapıyorum, bana güveniyorsanız arkamdaki oylar vardır” diye konuştu.

Tek başına adaylık konuşması yapan Tatı, “Ben fotoğraflarda görüyorsunuz, şimdi görüyorsunuz, evet arkamda kimse yok, bu mu?” diyerek arkasındaki Mustafa Kemal Atatürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP ambleminin olduğu posteri gösterdi. Tatı, konuşmasının sonunda kadınları çağırarak arkasında onların da olduğunu vurguladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.