TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özkan: Verdiğimiz sözlerin arkasındayız

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir 1. Bölge 3’üncü sıradan milletvekili adayı olan Tuncay Özkan Milletvekili adaylık süreci ve adaylığına ilişkin soruları yanıtlamak için basın mensupları ile bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2015 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özkan: Verdiğimiz sözlerin arkasındayız

ONURHAN ALPAGUT

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili 3. Bölge Ahmet Tuncay Özkan 7 Haziran seçimi öncesi değerlendirmelerde bulundu. Basın mensupları ile sabahın erken saatlerinde İzmir Fuarı Kültürpark Tenis kulübünde bir araya gelen Tuncay, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

DÜNYANIN ÖNDE GELEN ŞEHRİNİ YARATACAĞIZ

Bir basın muhabirinin Milletvekili olarak seçilmesi durumunda İzmir ve Türkiye için ne gibi hizmetler üreteceğinin sorulması üzerine Özkan, "Yapmak istediğimiz en öncelikli şey İzmir'in aydınlığını tüm şehirlerimize taşımak. Dünyada en önemli olan kadınların gece sokakta yalnız yürüyebileceği kentler yaratmak. Bir kentin modernliği bununla ölçülür" diyerek,  sözlerine şu şekilde devam etti: "İzmir dünyaya örnek bir şehirdir. Bunun Türkiye'nin her yerinde olmasını istiyoruz. İzmir'deki aydınlığın tüm Türkiye'yi kuşatmasını istiyoruz. Bizim amacımız Türkiye'nin ekonomik, sosyal, siyasal olarak kalitesinin yükseltilmesi. Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu karanlık ortamdan kurtarılmasıdır. İzmir bu anlamda bir modeldir. İzmir Türkiye'nin ışıldatacak aydınlatacak kadar büyük farkındalıklar yaratabilir. İzmir'in bu zenginliğini Türkiye ile paylaştıracağız. İzmir'de yeni bir ekonomi, kent hayatı yaratacağız. İktidarımız döneminde İzmir için dünyanın önde gelen bir şehrini yaratmayı planlıyoruz."

ÖZKAN: AMACIM BARIŞ VE HUZURU SAĞLAMAK

Basın muhabirinin mahkumiyet hayatı hakkındaki sorusunu yanıtlamak istemeyen Özkan konu hakkında, "Umut acıdan daha değerli daha büyük bir şey. Bizim amacımız umudu sevgiyi büyütmek. Bunun dışında hüzünlü konular belki yaşlanınca hatıralarımızda yer alabilecek anılarımız olarak kalsın istiyorum. Benim siyaset yapma amacım Türkiye de adalet güvenliği, barış ve huzuru sağlamaktır" dedi.

ÖZKAN: KADINLARA OLAN BORCUMUZU BU ÜLKEYİ YÖNETTİREREK ÖDEYECEĞİZ

CHP'nin kadın milletvekilleri hakkındaki uygulamaları hakkındaki bir soruya ise Özkan,"CHP bu konuda Türkiye'ye örnek oluşturan sorunu temelden çözecek olan uygulamalar yapmıştır. Bunlardan bir tanesi kadın kotası uygulamasıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadın adayları 1. sıradan aday göstermesidir. Biz bu şekilde Türkiye'de toplumun yüzde 52’sini oluşturan kadınların seviyesini parlementoda en iyi şekilde duyurabilecek siyasal yapı gerçekleştirdik. Bunun için 7 büyük ilde kadın adaylarımızı 1. sıraya yerleştirdik. Yozgat'ta bizim 3 tane kadın milletvekili adayımız var. Denizli'de 2 tane 1. ve 3. sıra kadın milletvekili adayımız mevcut. CHP'de hem siyasal yarışı hem de bizim temel uygulamamızı kadınların sesine, gücüne ve Türkiye'ye katkısına inanmak oluşturuyor. Cumhuriyetimizin 91. yılını biz kadınlarımıza armağan olarak görüyoruz. Biz parti olarak milletimizin kadınlara olan borcunu bu ülkeyi yönettirerek ödemek istiyoruz."

CHP'NİN ADAYLARI TATMİNKAR

 AK Parti İzmir aday listesini değerlendiren Özkan, "AK Parti aday listesine baktığımızda İzmir'in hiç düşünülmediğini görürsünüz. Abur cubur pek çok insanın doldurulduğunu bu insanlarla ilgili olarak İzmir'in çok ciddi sorunlar yaşayacağının daha ilk günden belli olduğudur" diye konuştu. Özkan, kendi partisinin aday listesi hakkında ise, "Bizim listelerimizde ise tabanımızı, İzmir, Türkiye ve dünya kamuoyunu tatmin edebilecek isimlerin olduğuna inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

ETNİK KÖKENE BAKMIYORUZ

Bir basın mensubunun CHP'nin İzmir'de neden doğulu vekil aday gösterilmediği sorusuna ise Özkan, "Ben Erzincanlıyım sanırım bu isteğiniz karşılarım" şeklinde yanıtladı. CHP'nin etnik aday listesi oluştururken etnik kökene bakmadığını belirten Özkan, "Bizim için insanların ne ürettikleri ve nasıl yaşadıkları çok önemlidir. Neyi temsil ettikleri ise düşünceleri ile ilgilidir. Doğum yerleri veya neye ait oldukları ile ilgili bir şey değildir. Bu nedenle bizim listemizde ön seçimle gelen arkadaşlarımız veya kontenjanla yerleştirilen arkadaşlarımız bu ihtiyaçları karşılıyorlar. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz. Bu tür bir ayrımcılığa asla bakmıyoruz."

 ÖZKAN: PARTİ OLARAK VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ

Parti olarak iktidara gelmeleri durumunda Türkiye ve İzmir için ne gibi sorunları çözecekleri sorusuna  Özkan, "İzmir Türkiye'de şu an işsizlik açısından 1. sırada, emekli istihdamı açısından bakıldığında ise yine 1. sırada. Biz iki sorun için söz veriyoruz. İzmir'deki işsizlerin tamamına iş olanağı yaratacağız. Emeklilerimiz için iki dini bayramda birer maaşlarında ikramiye vereceğiz, ayrıca 1500 TL’ nin altında emekli maaşlarının tamamını 1500 TL'ye yükselteceğiz. Emeklilerimizden çalışma durumunda kesilen kelle vergisini yani yüzde 15 kesintisini ortadan kaldıracağız. Emeklimiz bizim iktidarımızda hastaneye gittiğinde artık sağlıkta katkı payı ödemeyecek. Emeklimiz eczaneye ilaç almaya gittiğinde artık eczanede ilaç katkı payı ödemeden sağlığı ile ilgili sorunları halledebilecek. Parti olarak verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız" şeklinde yanıt verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.