TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Geldikleri nokta, kendi içlerinde kavga”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek,  "12 yılda Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çekmek istiyorum. Geldikleri nokta, kendi içlerinde kavga. Yalan söylemek onların hüneri. Biz doğruları her ortamda söyleyeceğiz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Geldikleri nokta, kendi içlerinde kavga”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçi sorununa değinerek, "Karayollarında 8 bine yakın taşeron işçi var. Van'daki bütün kardeşlerime sesleniyorum: 8 Haziran'a kadar sabredin, Türkiye, dünya değişecek. Hepiniz kadrolu işçi olacaksınız. Herkesin sendikası olacak. Oturarak değil çalışarak iktidar olacağız. Biz Türkiye'nin, Ortadoğu'nun şansıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "12 yıldır iktidardalar, hiçbir engel yok önlerinde. Koalisyon olsa birbirlerini suçlayacaklar. Demokrasi adına ne geldiyse silip süpürdüler. 12 yılda Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çekmek istiyorum. Geldikleri nokta, kendi içlerinde kavga. Yalan söylemek onların hüneri. Biz doğruları her ortamda söyleyeceğiz. En son Merkez Bankası ile kavga ettiler. Faturası eski parayla 90 katrilyon lira. Kim ödeyecek. 90 milyar lira ile ne yapılırdı? 2 tane GAP yapılırdı. 40 derslikli 9 bin okul yapılırdı. 58 bin 500 orta okul yapılırdı. 4 bin 500 kongre merkezi yapılırdı.  90 milyar ile yatırım yapsalardı Türkiye'de işsizlik olmazdı" ifadelerini kullandı.

"AKP ZİHNİYETİ KAÇAKÇININ YANINDA DURANDIR"

Elektirik faturalarındaki kayıp kaçak sorunu üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Elektrikte kayıp kaçak var. Bunlar ne yapıyorlar. Bunu engelleyemiyorlar faturayı elektrik faturasını ödeyen vatandaşa ödetiyorlar. AKP zihniyeti budur işte. Kayıp ve kaçağı önleyen değil kaçakçının yanında durandır. AKP zihniyeti. Vatandaş mahkemeye başvuruyor "Ben faturamı ödüyorum neden benden kaçak parası alıyorsun?" Mahkeme ve Yargıtay ne diyor. Vatandaş haklı. AKP ne yapıyor. Madem davayı kazandın Meclis'e kanun getireceğim kayıp ve kaçağı senden alacağım. Biz de diyoruz ki bunu söke söke Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Senin elektrik faturasına neden başkasının kaçırdığı elektrik parası eklenir. Elektriği çalanı koruyan onun yanında duran bir iktidar var" açıklamasında bulundu.

"İKTİDARDA AKIL TUTULMASI VAR”

İşsizlik sorununa değinen Kılıçdaroğlu, "İktidarda bir akıl tutulması var. Devleti yönetemiyorlar. Hukuk içinde adalet ve ahlaki açıdan yönetemiyorlar. Yönetme güçlerini kaybettiler. AKP sorun çözen değil sorun üreten bir partidir. Bunların faturası milletin önüne işsizlik olarak çıkıyor. 6 milyon 200 bin işsiz var. Son 2 ayda 1 milyon 300 bin kişi işsiz kaldı. 400 bin kişi, 1 yıldır iş arıyor" dedi.

“BU AĞALARIN ÇOCUKLARI KPSS SINAVINA GİRİYOR MU?"

Kılıçdaroğlu, “Bu ağaların çocukları işsiz mi, çocukları KPSS sınavına giriyor mu? Hepsi doğrudan torpille devlet memuru oluyor mu? İşsizlik milletin canını yakıyor. Anneler ve babalar perişan. 5 gencimizden biri işsiz. Yazık günah bu insanlara” dedi.

“TÜRKİYE'Yİ BABALARIN ÇİFTLİĞİ SANIYORLAR”

Kılıçdaroğlu, “Peki AKP işsizliği çözmek için bir şey yapıyor mu? Türkiye Büyük Millet Meclis'ine bir kanun teklifi getirdiler? Yabancılara Türkiye'de iş bulacağız. Ya sen kendi gencine iş bulamıyorsun, yabancılara iş bulacağız diyorsun. 6 milyon çocuğumuza iş bulmuyorsun yabancıları getirip iş bulacağım diyorsun. 2 milyon da Suriyeli kardeşimiz var. Anonim şirket gibi yönetecekler. Çünkü Türkiye'yi babaların çiftliği sanıyorlar” diye konuştu.

“MUSTAFA KEMAL'İN TÜRKİYE'Sİ KİMSENİN ÇİFTLİĞİ OLAMAZ1

Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal'in Türkiye'si kimsenin çiftliği olamaz. Devletin rakamları 2002-2014 Vatandaş başına düşen dış bor, 1963 liradan 5224 liraya çıktı.  Bankalara borcu olan vatandaşa sesleniyorum. Seni bu borç batağından kurtarmak Kılıçdaroğlu'nun namus borcudur.  8 Haziran'da bir ülke nasıl yönetilir bunu göstereceğiz. Namusla, dürüstlük ile yandaş kavramı olmadan nasıl yönetilir inşallah bunu göstereceğiz” dedi. (DHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.