TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Yüksekdağ Kobani eylemlerini savundu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Biz pişman değiliz. Biz yanlış yaptığımızı düşünmüyoruz. Halkımızı yaşam için direnmeye çağırmak, haktır ve meşrudur” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 09:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP’li Yüksekdağ Kobani eylemlerini savundu

Halkların Demokratik Partisi’nin (HGP) ilk kongresi Samsun’da Fuariçi’nde bulunan bir düğün salonunda yapıldı. Kongre Kürtçe şarkıların seslendirilmesi, sloganlar ve halayların çekilmesiyle başladı.

HDP 1. Samsun İl Kongresi’ne katılan Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, “Bakmayın 2023'ten, 2071'den bahsettiklerine, yarın ne olacağını bile bilmiyorlar. Bırakın 2023'ü, yarınlarını kurtarma mücadelesi veriyorlar" dedi.

Türkiye'de saray değil barış yapanların geleceği belirleyeceğini söyleyen Yüksekdağ, “Bugün saray yapanları, yarının halkları ve kuşakları onları barış yaptıkları için hatırlamayacak. Demokrasi getirdikleri için hatırlamayacak. Saray yaptıklarıyla hatırlayacaklar. Uçak aldıklarıyla hatırlayacaklar ama bu ülkede, barışı yapacak olan, barışı inşa edecek olan, demokrasiyi kuracak olan tek bir siyasi güç vardır, Halkların Demokratik Partisi ve geleceğe taşınacak esas güç de budur" şeklinde konuştu.

06-08 Ekim 2014 tarihin ile ilgilide açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Geride bıraktığımız bütün süreç boyunca yine hatırlanacak olan en temel şey şudur: Bu süreç içerisinde partimizin ve gönül vermiş halklarımızın direnişidir. 06-08 Ekim demokratik direnişi Kobani'deki özgür yaşamı savunduğu gibi Türkiye’deki özgür ve halklarımızın birlikte yaşamını da savunma gücü ve enerjisi açığa çıkarmıştır. Biz pişman değiliz. Biz yanlış yaptığımızı düşünmüyoruz. Biz bir demokrasi merkezi olarak yapmamız gerekeni yaptık. Halkımızı yaşam için direnmeye çağırmak, haktır ve meşrudur. Ve bugün yaşanan bütün kayıplarımıza rağmen Kobani'den İstanbul’a Samsun’a kadar bütün bölge halklarının yeni yaşam bilincinde ve duruşunda birleştiğini gördük. Aynı insani dava için yola çıkmak bizi birleştirir. Biz bu süreç içerisinde hükümetin ve faşizan anlayışın iddiasının tam tersine Türkiye halklarını ayrıştıran değil, birleştiren bir rol oynadık. Diyarbakır’dan Samsun’a köprü kurduk. Kobani’den Trakya’ya bir köprü kulduk ve bunu yaptığımız için de kendimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA/SAMSUN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.